نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

سوادآموزی
در دنیای امروز ما باسوادی مفهوم متفاوتی با زمان سربازی ما یعنی دهه شصت دارد. امروزه با سواد بودن به معنی دانستن خواندن و نوشتن نیست، امروزه با سواد به افرادی اطلاق میشود که با دانشهای روز آشنا باشند . امروزه به کسانی با سواد گفته میشود که با دانش IT،ICT, وسایر علوم روزآشنا باشند اما در دهه شصت بیشمار افرادی بودند که حتی سواد خواندن نوشتن نداشتند. حالا چرا به این مقوله پرداخته ام بی دلیل نیست. و شنیدن آن برای خوانندگان خاطرات حقیر نیز خالی از لطف نخواهد بود.
همانطور که اشاره شد در دهه شصت بیسوادی از معضلات بارز جامعه آن زمان و بالطبع جامعه کوچکتر نظامیان بود . در میان سربازان نیز تعداد افراد بیسواد و به عبارتی سرباز صفر کم نبود. در یگان ما نیز تعدادی از بچه ها بیسواد بودند و یکی از مشکلات این دوستان مکاتبه با خانواده شان بود که اغلب بچه های با سواد این کار را برایشان انجام می دادند . اما این کار برای طرفین بخصوص در آن شرایط جنگی مشکلاتی را به دنبال داشت.
در واحد ما تعدادی از سربازهای بیسواد وجود داشتند و دو نفر از آنها به اسامی بهروز(اهل هرمزگان)و محمد صدیق(اهل کردستان)از مشتریهای دایمی من برای نوشتن نامه بودند. این دو عزیز علیرغم اینکه از دو اقلیم متفاوت بودند ولی با کمال تعجب سبک مکاتبه آنها مثل هم بود و طبق عادت در ابتدای نامه باید به همه اقوام از پدربزرگها و مادربزرگها گرفته تا عمه ها، خاله ها، عموهاو دایی هاو خلاصه اینکه همه را تک به تک با ذکر نام سلام میرساندند. مثلا” دایی غلام را سلام برسان و…گاها” نامه تا چند صفحه طولانی میشد.
این داستان ما ادامه داشت تا روزی من باالهام از روایت مشهور و منتسب به امام حسن (ع)*تصمیم گرفتم در باسوادی این همسنگران تلاش کنم . در این راستا در یک سفر به اندیمشک و با همکاری یکی از دوستان که در عقیدتی سیاسی پایگاه چهارم شکاری(دزفول) شاغل بودند. کتاب و سایر ملزومات را تهیه کردم. ابتدا با مقاومت این دوستان و اظهار ناتوانی آنها مواجهه شدم ،اما به مرور و ایجاد شوق و رغبت و تلاش دوستان با همه مشکلات جنگ و جبهه، این عزیزان ظرف مدت سه ماه قادر به خواندن و نوشتن شدند.
امروز که سی سال از این اتفاق گذشته یادآوری آن همواره موجب خشنودی و رضایت درونی من میشود و حتی به خود میگویم اگر در طول ۲۲ماه حضور در جبهه این تنها عمل مثبت من باشد، اندوخته قابل ملاحظه ای است. امید که مرضی حق تعالی باشد.
· از امام حسن (ع)روایت شده که روزی مردی مستمند از اهالی کوفه به ایشان مراجعه و تقاضای کمک برای امرار معاش مینمایند. و در عرایض خود عرضه میدارند که عایله من مدت مدیدی است که موفق به خوردن ماهی نشده اند. امام به یکی از نزدیکان دستور میدهند که ابزار ماهیگیری برایش تهیه و ماهیگیری یادش بدهند.
.

نویسنده: نادر وطن خواه تربه بر
ایمیل نویسنده: nader.torbehbar@yahoo.com
منبع: سایت کرکان بندرانزلی

بازدید:2,660بار , ارسال شده در : 19ام تیر, 1391; ساعت : 7:17 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت