نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

جاذبه‏های گردشگری
روستای انبوه با موقعیت دره‏ای ـ دامنه‏ای و اقلیم معتدل از زیبایی‏های کم نظیر و جلوه‏های دل‏انگیزی برخوردار است. مناظر و چشم‏اندازهای ارتفاعات سرسبز، سواحل و حواشی رودخانه با باغ‏های میوه، در فصول بهار، تابستان و پاییز زیبایی منحصر به فردی می‏یابد و دوستداران طبیعت را به سوی خود جلب می‏کند. رودخانه پرآب شاهرود که یکی از شاخه‏های رودخانه سفیدرود است در میان دره کنار روستا جریان دارد و حواشی آن در فصول بهار و تابستان، محل مناسبی برای گذران اوقات فراغت گردشگران است.
ارتفاعات پیرکوه، که روستا را در بر گرفته‏اند، پوشش گیاهی تنکی دارد و در بهار و تابستان، انواع گیاهان دارویی در آن می‏روید و مورد استفاده مردم قرار می‏گیرد. این ارتفاعات در تمام طول سال، میزبان کوهنوردان و علاقمندان به طبیعت کوهستان است.
قلعه چیمارود و پل انبوه دو اثر تاریخی مهم پیرامون روستاست. پل انبوه که به پل شاهزاده تی‏تی خانم نیز معروف است، در فاصله ۳ کیلومتری روستای انبوه، بر روی رودخانه شاهرود بنا شده و یکی از عجایب معماری استان گیلان است.
نقل است که دو برادر و خواهر، از خاندان سلاطین گیلان، این پل را ساخته‏اند که گویا در قزوین (مرکز حکومت وقت) زندانی بودند و به دیلمان فرار می‏کنند و پس از عبور از رودخانه شاهرود تصمیم می‏گیرند بر روی آن پلی بسازند. معماری این پل، بسیار زیبا است و مصالح اصلی آن آجر و گچ سرندی است، در پایه‏های اصلی پل نیز از سنگ و ملاط ساروج استفاده شده و جان‏پناه‏هایی نیز دارد. اهمیت ساخت و معماری پل انبوه، در یک طاقی بودن آن است که آب شاهرود از زیر آن عبور می‏کند.
مردم روستای انبوه در اعیاد مذهبی قربان، فطر و غدیر به جشن و سرور و در ایام محرم و وفات ائمه به عزاداری می‏پردازند. در آستانه سال نو به پیشواز عید باستانی نوروز می‏روند و مراسم سیزده بدر و چهارشنبه سوری را نیز برگزار می‏کنند.
جشن انار یکی از مهم‏ترین مراسم محلی این روستاست. این جشن، در طلوع صبح روز جمعه (یکی از روزهای ۲۰ الی ۲۵ مهر) هر سال، با ندای «یا الله» پاکارکرپی ـ کسی که به مدت یک سال از طرف باغداران، برای نگهبانی از باغات انار انتخاب شده است ـ برگزار می‏شود. در این روز، تمام مردم روستا (حتی کسانی که بیرون از روستا زندگی می‏کنند) برای کمک و چیدن انار به روستا می‏آیند و با وسیله نقلیه به سمت باغات انار حرکت می‏کنند. انجام این مراسم تا غروب طول می‏کشد.

مراسم عروسی در روستا هنوز به شیوه قدیم و سنتی با رسوم و آیین‏های خاص آن برگزار می‏شود.
موسیقی و انواع آواها و آهنگ‏های محلی در مراسم عروسی و جشن‏ها خوانده می‏شود و نوازنده نی نیز خواننده را همراهی می‏کند.
پوشاک غالب مردان روستا، کت و شلوار است ولی تعدادی از آن‏ها از کلاه و نیم تنه نیز استفاده می‏کنند. زنان روستا، از لباس‏های محلی استفاده می‏کنند. دامن‏های پرچین، پیراهن‏های بلند، جلیقه و روسری، ترکیبی از پارچه‏های گلدار و زیبا که به وسیله نوارها و پولک‏های رنگی تزیین می‏شوند، لباس محلی زنان را تشکیل می‏دهند.
قالی، نمد، جاجیم، گلیم، شال و جوراب از رایج‏ترین محصولات صنایع دستی روستای انبوه است.
غذاهای محلی گوشتی، مانند کباب و انواع خورشت، به همراه انواع آش و نان محلی در روستا طبخ می‏شود. مسما (فسنجان) از غذاهای محلی معروف روستا است.

 

منبع: وبلاگ انبوه میهن بلاگ

بازدید:14,367بار , ارسال شده در : 12ام مرداد, 1389; ساعت : 7:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۲
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • علی محمدی گفته: ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۳

    باسلام و خدا قوّت جانانه خدمت همه دست اندرکاران این سایت جامع و کامل.لطفآ روستای ما دشتکان(Dashtakan.blogfa.com) رو هم در گالری روستاها قرار دهید.با افتخار در وبلاگ روستای ما لینک شدید.باتشکر…

    • مدیر سایت گفته: ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۳

      با سلام و خسته نباشید ؛ لینک شما اضافه شد 🙂

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت