جاذبههای گردشگری
روستای انبوه با موقعیت درهای ـ دامنهای و اقلیم معتدل از زیباییهای کم نظیر و جلوههای دلانگیزی برخوردار است. مناظر و چشماندازهای ارتفاعات سرسبز، سواحل و حواشی رودخانه با باغهای میوه، در فصول بهار، تابستان و پاییز زیبایی منحصر به فردی مییابد و دوستداران طبیعت را به سوی خود جلب میکند. رودخانه پرآب شاهرود که یکی از شاخههای رودخانه سفیدرود است در میان دره کنار روستا جریان دارد و حواشی آن در فصول بهار و تابستان، محل مناسبی برای گذران اوقات فراغت گردشگران است.
ارتفاعات پیرکوه، که روستا را در بر گرفتهاند، پوشش گیاهی تنکی دارد و در بهار و تابستان، انواع گیاهان دارویی در آن میروید و مورد استفاده مردم قرار میگیرد. این ارتفاعات در تمام طول سال، میزبان کوهنوردان و علاقمندان به طبیعت کوهستان است.
قلعه چیمارود و پل انبوه دو اثر تاریخی مهم پیرامون روستاست. پل انبوه که به پل شاهزاده تیتی خانم نیز معروف است، در فاصله ۳ کیلومتری روستای انبوه، بر روی رودخانه شاهرود بنا شده و یکی از عجایب معماری استان گیلان است.
نقل است که دو برادر و خواهر، از خاندان سلاطین گیلان، این پل را ساختهاند که گویا در قزوین (مرکز حکومت وقت) زندانی بودند و به دیلمان فرار میکنند و پس از عبور از رودخانه شاهرود تصمیم میگیرند بر روی آن پلی بسازند. معماری این پل، بسیار زیبا است و مصالح اصلی آن آجر و گچ سرندی است، در پایههای اصلی پل نیز از سنگ و ملاط ساروج استفاده شده و جانپناههایی نیز دارد. اهمیت ساخت و معماری پل انبوه، در یک طاقی بودن آن است که آب شاهرود از زیر آن عبور میکند.
مردم روستای انبوه در اعیاد مذهبی قربان، فطر و غدیر به جشن و سرور و در ایام محرم و وفات ائمه به عزاداری میپردازند. در آستانه سال نو به پیشواز عید باستانی نوروز میروند و مراسم سیزده بدر و چهارشنبه سوری را نیز برگزار میکنند.
جشن انار یکی از مهمترین مراسم محلی این روستاست. این جشن، در طلوع صبح روز جمعه (یکی از روزهای ۲۰ الی ۲۵ مهر) هر سال، با ندای «یا الله» پاکارکرپی ـ کسی که به مدت یک سال از طرف باغداران، برای نگهبانی از باغات انار انتخاب شده است ـ برگزار میشود. در این روز، تمام مردم روستا (حتی کسانی که بیرون از روستا زندگی میکنند) برای کمک و چیدن انار به روستا میآیند و با وسیله نقلیه به سمت باغات انار حرکت میکنند. انجام این مراسم تا غروب طول میکشد.
مراسم عروسی در روستا هنوز به شیوه قدیم و سنتی با رسوم و آیینهای خاص آن برگزار میشود.
موسیقی و انواع آواها و آهنگهای محلی در مراسم عروسی و جشنها خوانده میشود و نوازنده نی نیز خواننده را همراهی میکند.
پوشاک غالب مردان روستا، کت و شلوار است ولی تعدادی از آنها از کلاه و نیم تنه نیز استفاده میکنند. زنان روستا، از لباسهای محلی استفاده میکنند. دامنهای پرچین، پیراهنهای بلند، جلیقه و روسری، ترکیبی از پارچههای گلدار و زیبا که به وسیله نوارها و پولکهای رنگی تزیین میشوند، لباس محلی زنان را تشکیل میدهند.
قالی، نمد، جاجیم، گلیم، شال و جوراب از رایجترین محصولات صنایع دستی روستای انبوه است.
غذاهای محلی گوشتی، مانند کباب و انواع خورشت، به همراه انواع آش و نان محلی در روستا طبخ میشود. مسما (فسنجان) از غذاهای محلی معروف روستا است.
منبع: وبلاگ انبوه میهن بلاگ
باسلام و خدا قوّت جانانه خدمت همه دست اندرکاران این سایت جامع و کامل.لطفآ روستای ما دشتکان(Dashtakan.blogfa.com) رو هم در گالری روستاها قرار دهید.با افتخار در وبلاگ روستای ما لینک شدید.باتشکر…
با سلام و خسته نباشید ؛ لینک شما اضافه شد 🙂