روستایی پایکوهی با طول جغرافیایی ۴۹ دقیقه و ۱۹ ثانیه و عرض جغرافیایی ۳۷ دقیقه و ۷ ثانیه در جنوب غربی شفت واقع است .
مدفن سالوک بن وهب منبه در این روستاست . مردمش زبان تالشی دارند . کوه خیره سنگ در جنوب غربی و دره معلم نیز در این موقعیت قرار دارد . کار و پیشه مردم آن پرورش زنبور عسل ، پرورش کرم ابریشم ، کشاورزی و دامداری است . زیارتگاهای سالک و معلم در این روستاست که بقعه معلم در منطقه ای دامنه ای و بقعه سالک قدری بالاتر ودر نقطه ای مرتفع واقع است و کوه خیره سنگ در روبروی بقعه و ضلع شرقی آن قرار دارد .
از محلات آن می توان : تنگ کش ، تالش محله و سالک را نام برد . قدمت این روستا بیش از هزار سال است .
می گویند سالوک پس از نبرد با ابوالقیس خارجی در خسروآباد به کوهستان خیره سنگ رفت و در آنجا به عبادت پرداخت و در سال ۲۸۰ فوت کرد . نام روستا از سالکِ معلم گرفته است .
مولف ولایات دارالمرز گیلان می نویسد : مقبره ی سالک بر فراز قله ی کوهی در نزدیکی قشلاقی به نام الله وردی محله قرار دارد .روایت است که دو نفر از مریدانش به نام های عین علی و زین علی به ماسوله رفتند تا مردم آن سامان را به اسلام دعوت کنند.
در سال ۱۳۷۹ ، ۹۰هکتار باغ چای و ۱۰ هکتار باغ توت داشت . برای رفتن به سالک معلم باید از شفت به شالما و سپس به روستای سالک رفت . (( زادگاه دکتر سید علی خان سقراط فارغ التحصیل دارالفنون تهران در این دیار است ))
براساس سر شماری سال ۱۳۸۵ این روستا ، ۱۱۶ خانوار با ۴۷۶ نفر که ۳۰۶ نفر بالای ۶ سال آن با سوادند .
سالک معلم ، دبستان ، مسجد ، بقاع ،شورای اسلامی روستا ، برق ، خانه بهداشت و به ورز دارد . در سال ۱۳۳۵ ، ۲۲۶ نفر جمعیت داشت .
قوم ماساگت : در حومه شفت در جوار روستای شالما ، دو تیره گیلانی به نام های سیاهمزگی و سپید مزگی زندگی می کنند . زیستگاه سیاه مزگیان در دره های پوشیده از جنگل و مرتع این سرزمین کوهستانی ، و شغل اصلی آنان دامداری و کشاورزی است . سپید مزگیان جلوتر از آنان در منطقه جلگه ای تر زندگی می کنند . در واقع به پندار من سیاهمزگی ( سی مزگی ) و سفید مزگی (پی مزگی )است و ((سی )) در زبان گیلکی به معنای کوه و ((پی )) به معنای دریا و آب است .سیاهمزگی و سپید مزگی غلط مصطلع بوده و واژه درست این دو سی مزگی و پی مزگی است :یعنی ماساگتان کوه نشین و ماساگتان کرانه دریا نشین است که کوروش بزرگ در جنگ یابی ماساگتان پیروز شد (در حدود ۵۲۹ق .م ) و سپارکاپیس پسر شهر بانو تو میری که همنام همان تهمورث پادشاه پیشدادی است در این جنگ شکست خورد و اسیر شد و سر انجام خودکشی کرد . اگر چنین خبری درست باشد پس کوروش در جنگ دوم با سی ماگتان هلاک شد .
سید حسین موسوی پژوهشگر تاریخ باستان ادامه می دهد که این دو تیره گیلانی از بازماندگان قوم ماساگت کوه نشین و کرانه دریا نشین هستند .
.
منبع : کتاب تاریخ شفت ( نادر افشاریان )
چقدر زیباست این عکس