رشه آش (آش ترش)
در گیلان برای خانمهای باردار این آش را درست می کنند.
مواد لازم:
سبزی آشی یک کیلوگرم
برنج دو پیمانه
باقالای مازندرانی تازه یک کیلوگرم
سیر ۱/۵ بوته
آبغوره ۲ تا ۳ لیوان
گوجه سبز ۵۰۰ گرم
نعناع و خالواش (سبزی محلی) یک استکان
نمک و زردچوبه و آب و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
سبزی ها که شامل: تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و نعناع هستند را بعد از پاک کردن و شستن ریزخرد می کنیم. برنج را شسته و چند ساعت می گذاریم خیس بخورد،
سپس پخته و با گوشتکوب له می کنیم. باقلا را به همراه پوست دوم جداگانه می گذاریم در آب بجوشد.
وقتی کمی جوشید برنج و سبزی و دیگر مواد و ادویه جات را اضافه می کنیم و بعد از کمی جوشیدن آلوچه ها را نیز اضافه می کنیم.
سیر را در روغن سرخ کرده و نعناع و خالواش را به آن اضافه می کنی و کمی تفت می دهیم. مقداری از سیر داغ را در آش ریخته و بقیه را برای روی آن نگه می داریم.
آش را به همراه ماهی شور و تربچه سرو می نمایند.
.
تهیه و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)