نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

آشنایی با روستای حاجی بکنده و سواحل زیبای آن

 

آشنایی با روستای حاجی بکنده و سواحل زیبای آن
در سال ۱۳۸۵، جمعیت روستای حاجی بکنده ۸۸۰ نفر گزارش شده است.
درآمد اکثر روستاییان، از فعالیت‏های زراعی، باغداری، دامداری، صیادی و خدماتی تأمین می‏شود. محصول عمده زراعی روستای حاجی بکنده، برنج است ولی باقلا، خیار و کدو نیز در آن به عمل می‏آید.
صیادی از دیگر فعالیت‏های اقتصادی مردم روستاست که زیر نظر سازمان شیلات به صید انواع ماهی‏های سفید، کپور، آزاد، سیاه کولی، کاس کولی، کیلکا و نیز به صید ماهی‏های خاویاری مانند فیل ماهی، چالباش و ازون برون می‏پردازند. دامداری به شیوه سنتی متداول است و پرورش طیور خانگی مانند مرغ، اردک و بوقلمون در روستا رواج دارد.
روستای حاجی بکنده بافت مسکونی پراکنده‏ای دارد و به صورت خطی گسترش یافته است. اکثر خانه‏ها به سبک مدرن و به صورت ویلاها و سوئیت‏های زیبا بازسازی و نوسازی شده‏اند. مصالح به کار رفته در آن‏ها غالباً شامل سیمان، آجر، گچ، ورق گالوانیزه، تیرآهن و امثالهم می‏باشد.
ساخت سوئیت‏های زیبای روستایی در حیاط خانه‏ها به منظور اجاره به گردشگران، نشانه رونق گردشگری روستایی حاجی بکنده است.

جاذبه ‏های گردشگری

استقرار روستای حاجی بکنده در کنار دریای خزر، امکان استفاده از طبیعت دریا و ساحل شنی و امکان انجام ورزش‏های ساحلی و شنا، صید ورزشی ماهی، تماشای صید (پره صیادی) گروهی و زمستانی، خرید ماهی تازه از صیادان و ده‏ها جاذبه دیگر، روستای حاجی بکنده را به یک روستای گردشگری بالفعل تبدیل کرده است. حواشی رودخانه‏های حاجی بکنده و امین‏آباد و چشم‏انداز سرسبز مزارع شالی و مسیر دسترسی به روستا با طبیعتی حیرت‏آور بر جذابیت‏های آن می‏افزاید.
مردم روستای حاجی بکنده، در برگزاری مراسم ملی و مذهبی، مانند مراسم پیشواز عید نوروز، سیزده بدر، چهارشنبه سوری، شب یلدا و اعیاد مذهبی فطر، غدیر و قربان مشارکت عمومی دارند و مراسم ایام محرم و وفات ائمه را با سوگواری و عزاداری به جا می‏آورند.
کشتی گیله مردی، ورزش بومی و محلی این روستاست. خواندن آوازها و ترانه‏های محلی، همراه با رقص‏های محلی در جشن‏های عروسی رواج دارد. صدای ساز نی نوازندگان محلی در ایام تعطیلات، برای مسافران روستای حاجی بکنده جذاب و تماشایی است.
پوشاک غالب مردان و زنان روستای حاجی بکنده همانند پوشاک بسیاری از روستاییان گیلان است. زنان روستا، در مراسم عروسی و حنابندان از لباس‏های سنتی و محلی با رنگ‏های شاد استفاده می‏کنند.
باقلی خورشت، میرزاقاسمی، ترش تره، فسنجان، نان‏های برنجی و گندمی از انواع غذاهای محلی روستاست.
پخت انواع کباب گوشتی و انواع کباب ماهی ازون برون و کباب ماهی سفید در روستا رواج دارد.

دسترسی: این روستا از طریق شهر خشکبیجار و شهر رشت با جاده‏ای مناسب قابل دسترسی است.

جمع آوری و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)

بازدید:2,784بار , ارسال شده در : 24ام اسفند, 1394; ساعت : 6:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت