نام محلی : خاش کویی ، خاش کدو
نام فارسی : کدو رشتی ، کدو حلوایی
خاش کویی (کدو رشتی) نوعی کدوی محلی است که در شمال کشور به وفور کاشته و پرورش داده میشود. این محصول را میتوانید از اکثر شهرهای استان گیلان بخصوص آستانه اشرفیه خریداری نمایید.
.
علت نامگذاری این کدو را می توان به دو دلیل دانست، چون عده ای معتقدند چون کلمه “خاش” در زبان شمالی به معنای استخوان و استخوانی می باشد و در ضمن این کدو هم گوشت کمتری نسبت به دیگر کدو ها دارد، این نام برای آن انتخاب شده است و عده ای دیگر معتقدند چون پوست این کدو مثل استخوان، سر سخت است. از این رو به خاش کدو یا خاش کویی معروف شده است.
.
گیلانی ها، کدو ها را بخار پز کرده و بطور دلخواه با کمی شکر میل می نمایند.
ضمنا” با این کدو، شیرینی بسیار خوشمزه ای به نام “کویی کاکا” یا همان کاکای کدو درست میکنند که بسیار خوشمزه است.
.
• خواص کدو
————
۱- تخمۀ کدو تأثیر مثبتی روی سلامت پروستات دارد.
۲- خوردن کدو خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
۳- از کدو برای مقابله با پیری چشم ها استفاده میشود.
۴- کدو در عملکرد برخی از سلولهای سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
۵- کدو میتواند به کاهش قند خون کمک کند.
.
عکس از نت، وب گیلان من
تهیه و تنظیمِ متن: عاکف معززلسکو