نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

شفارودش

شفا رود دومین رودخانۀ پر آب منطقۀ تالش است که شاخۀ اصلی آن از ارتفاع ۳۰۰۰ متری و شاخه فرعی آن، از ارتفاعات حدود ۱۵۰۰ متری سرچشمه می‌گیرند و در ارتفاع ۴۰۰ متری به شاخه اصلی می‌پیوندند. شفا رود در مسیر خود جویبارهای متعدد و کوچک را از دو سو در آغوش می‌گیرد و با شیبی تند در ناحیۀ «پونل» وارد جلگه می‌شود.
روستای شفا رود:
——————–
ضمنا” شفارود نامِ روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان رضوانشهر در استان گیلان نیز است. این روستا در دهستان گیل دولاب قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۵۵ نفر (۷۲ خانوار) بوده‌است.
پل پونل شفا رود:
——————-
این پل در ۴ کیلومتری غرب رضوانشهر، در روستای پونل و بر روی رودخانه شفارود برپا شده است. پل پونل در مسیر کاروان رو دوره صفوی رشت – آستارا ساخته شده و احتمالاً از آثار همین دوره یا دوره قاجاریه است. پل پونل حدود ۳۰ متر طول ، ۳٫۶۰ متر پهنا (با احتساب جان پناه ) و یک دهانه بزرگ با طاق جناغی به عرض ۱۰ متر دارد. این پل به سبک خاصی که در دیگر پل های تاریخی کمتر دیده می شود ، ساخته شده است ؛ بدین صورت که در طرفین طاق و بر روی پاکار آن ، دو ستون نمای مخروطی شکل و در بدنه جانب شمال پل ، دو طاق نما کار کرده‌اند. ضخامت طاق اصلی در پایین و بالا ۱ متر است. سطح زیر پل از میانه به طرفین دارای شیب است و جان پناه های آن نیز تخریب شده است. این سطح تمامی با سنگ رودخانه فرش شده است. امروزه در مجاورت این پل ، بر روی شفارود پل جدیدی احداث کرده اند. پل پونل به شماره ۱۷۸۰ به ثبت تاریخی رسیده است.
عکس از پل پونلِ شفا رود از نت
جمع آوری و تنطیم: عاکف معززلسکو
از گروهِ زیبای فیسبوکیِ گیلانِ ما

بازدید:2,864بار , ارسال شده در : 3ام شهریور, 1394; ساعت : 6:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۲
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • فرهنگ انزلی گفته: ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۳

    سلام ، خدا قوت . دست شما درد نکنه بخاطر روانه کودنه اطلاعات و اخبار . ممنون

    • مدیر سایت گفته: ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۹

      مرسی فرهنگ عزیز 🙂

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت