به مناسبت روز ملی شوراها
گفت و گو با علی باقرپور رئیس شورای اسلامی چاپارخانه
در تقویم رسمی کشور ما روز نهم اردیبهشت به عنوان روز شوراها یاد شده است. شورا یک اصل عقلی است که آموزه های دین اسلام در کتاب و سنت نیز بر آن صحه گذاشته است.
انقلاب اسلامی ایران نیز که بر مبنای آموزه های اسلامی در چارچوب هدف سلبی خود با استبداد و خودرایی فرمانروایان به مبارزه برخاست و تحقق مشارکت عمومی مردم در تعیین سرنوشتشان را به عنوان یک هدف ایجابی برگزید. اصل ارزشمند شورا را مورد توجه جدی قرار داد و قانون اساسی هنگامی که در بیان اصول کلی حاکم بر نظام جمهوری اسلامی در اصل ششم شیوه اداره امور کشور را بر آراء عمومی مبتنی کرد و روش آن را انتخابات قرارداد، به موازات اشاره به انتخاب رئیس جمهوری و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از انتخاب اعضای شوراهای اسلامی نیز به عنوان ابزاری برای تحقق حاکمیت مردم و تجلی اراده عمومی یاد کرده است. به این بهانه قرار گفتگویی با آقای علی باقرپور، رئیس شورای اسلامی روستای چاپارخانه گذاشتیم تا نظرات و دیدگاه ایشان را جویا شویم.
چند لحظه بیشتر از حضور ما در برابر دفتر شورای اسلامی روستای چاپارخانه نگذشته بود که آمد. بعد از سلام و احوالپرسی گفت که برای سرکشی به روستا رفته بود. مشخص است که با توجه به آغاز فصل کشاورزی، خیلی کار دارد؛ این را از رفت و آمد مداوم اهالی روستا به دفتر شورا و صحبت با او، زود میشد فهمید. به هر حال گفتوگو را آغاز کرد تا به مناسبت روز ملی شوراها، حرفهای این مرد خدوم را بازگو کنیم و این روز بهانهای باشد برای تجلیل و تکریم او که همواه خود تجلیل کنندهی مردم بوده و بر آمده از دل پاک و سادهی روستائیان بی کینه و پرمهر روستای چاپارخانه.
لطفاً ضمن معرفی خود، از سوابق و فعالیتهای کنونی شورا بگوئید.
نخست میبایست با تبریک روز شوراها به تمامی اعضای شوراهای بخش خمام و همکارانم سرکار خانم سیده زهرا حسینی و برادر خوبم، جناب آقای مسعود قدیمی از ایشان تشکر کنم. اینجانب حاج علی باقرپور رئیس شورای اسلامی مرکز دهستان چاپارخانه، افتخار داشتم از شروع تاسیس اولین دورهی شوراها به سال ۱۳۷۷ با سمت نائب رئیس شورا و از دورههای دوم، سوم و چهارم، با سمت رئیس شورای اسلامی این روستا، مشغول انجام وظیفه هستم.
مهمترین نقش شوراهای اسلامی روستا را در همیاری با اهالی چیست؟
مهمترین نقش شورا در این است که با توجه به اصل نظام مقدس جمهوری اسلامی و پیاده سازی نقش سازندهی دین در زندگی احاد مردم، با عمل به آیهی شریفهی:«وَأَمْرُهُمْ شُورَى بَیْنَهُمْ» که در آن یکی از ویژگیهای جامعهی مؤمنان، شورایی بودن سازوکار تصمیم گیریهاشان دانسته شده است، شورای اسلامی از دید اهالی به عنوان مرجع قانونی و منتخب خود برای پی گیری و حل تمام مسائل و مشکلات زندگی اجتماعی ـ و حتا گاهی خصوصی (مثل وساطت به عنوان یک بزرگتر برای حل اختلافات خانوادگی) ـ است. و تمامی مسائل و مشکلاتشان را به شورای اسلامی انتقال میدهند.
با توجه به تجربیات شما در سالهای گذشته، میزان و اهمیت نقش همکاری اهالی روستا در قبال شورا چگونه است؟
اهالی محترم و روستائیان عزیز علاوه بر اینکه با رای خود نمایندگانی را برای شورای اسلامی انتخاب میکنند، میتوانند در پروژههای مهم و دشوار و امور اجرایی شورا، در راستای عمران و آبادانی روستا، منتخبین شورای خویش را تنها نگذاشته و با ما همکاری نمایند و حتی راهکار بدهند. نقش همکاری اهالی روستا در این است که به عملکرد شورا اهمیت بدهند. تا بتوانیم با همفکری یکدیگر، بر مشکلات روستا فائق شویم.
شورای اسلامی روستای چاپارخانه شامل چند عضو است و چه فعالیتهایی دارد؟
بر اساس قانون، تعداد اعضای شورای اسلامی روستاها، به نسبت تعداد خانوار و جمعیت هر روستا انتخاب میشوند؛ و با توجه به اینکه روستای چاپارخانه، از ۳۶۳ خانوار که جمعیتی قریب به ۱۱۴۸ نفر هستند، در نتیجه جمعیتی کمتر از هزار و پانصد نفر در حال حاضر سکنه و پنج عضو شورا دارد. سه عضو اصلی و دو نفر عضو علی البدل. اعضای شورا بر طبق دستور العمل قوانین و مقررات شوراهای اسلامی کشور هر هفته حداقل یک جلسهی رسمی دارند که در آن با حضور دهیار محترم، مسائل و مشگلات روستا را بررسی و تدابیر قانونی برای رفع موانع و بهبود شرایط روستا، تصویب و برای اجرای آنها برنامه ریزی میشود…
خواستیم از خودش بگوید این فرماندهی قرار گاه بسیج مردمی، از خاطرات جبهه و هشت سال دفاع مقدس حاج علی باقر پور بپرسیم که با لبخندی گفت، نمیخواهد حرفی بزند و گفت:
روز ملی شوراهای اسلامی است. میبایست دربارهی عملکرد و فعالیتهای همارانم و شورا بگوئیم که گفتیم…
آقای باقرپور با فروتنی از گفتن دربارهی خود طفره رفت! روز شلوغی دارد و ما باید گفتوگویمان را با ایشان که از اسوههای تقوی در بین اهالی روستا و رزمندگان دلیر دفاع مقدس و مدیران خدوم نظام جمهوری اسلامی هستند، کوتاه کنیم. کار بازکردن حریم انهار و رسیدگی به نشای برنج و مسائل شالیکاران وقتی برای سخن بیشتر باقی نگذاشت و میباید بعدها به بهانههای دیگر از تجربیات ایشان بنویسیم. قولی که وععدهاش را گرفتهایم
با تشکر
سردبیر وبلاگ روستای چاپارخانه
خیلی ممنون از بذل توجه شما
امید پیروز و پایدار مانید
ارادتمند