گیلان مهمترین تولیدکننده شکوفههای شفابخش در ایران
به گزارش خبرنگار مهر، برکت و حاصلخیزی در گیلان تنها به دشت ها منتهی نشده بلکه ارتفاعات این استان زیبایی شمالی چشمه ای از لطف و نعمت خداوند هستند.
گیلان با تولید ۹۰ درصد گل گاوزبان کشور مهمترین تولید کننده شکوفه های شفابخش در ایران است، گل گاوزبان یک محصول گیاهی – دارویی در استان است.
سطح زیر کشت گیاه گل گاوزبان در گیلان ۶۲۰ هکتار، میزان برداشت ۳۲۰ تن و ارزش اقتصادی این محصول ۳۲۰ میلیارد ریال است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان دراین باره می گوید: شهرستان های پرورش دهنده گل گاوزبان در گیلان شامل رودسر، املش، تالش، سیاهکل و رودبار است.
ایرج بنیادی با بیان اینکه بیشترین محصول گل گاوزبان در رودسر برداشت می شود، افزود:سطح زیر کشت محصول گل گاوزبان در این شهرستان ۴۵۰ هکتار، میزان برداشت ۲۲۰ تن و ارزش اقتصادی ۲۲۰ میلیارد ریال است.
گل گاوزبان گیاهی سراسر درمان است
وی همچنین اظهارداشت: ارزش، اقتصادی، غذایی و دارویی این گیاه باعث شده بسیاری از جوانان تحصیل کرده نیز به کشت گیاه گل گاوزبان مبادرت ورزند.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: به نظر می رسد توجه به توسعه کشت این گیاه پرفایده می تواند در رشد اقتصادی و سلامت کشور موثر باشد.
وی یادآورشد: اگر پروسه تولید محصول گل گاوزبان مکانیزه و بصورت علمی و مدرن فرآوری و بسته بندی شود موجب پویایی صادرات، اشتغالزایی، ارزآوری و همچنین افزایش درآمد کشاورزان را در واحد منجر خواهد شد.
بدون شک این گیاه دارویی پر فایده به رغم داشتن خواص دارویی فراوان، ارزش اقتصادی بالا، اشتغالزایی و ارزآوری بی بدیل متاسفانه در اذهان عمومی غریب است.
یک متخصص تغذیه در این زمینه می گوید: خواص دارویی گیاه گل گاوزبان می توان ضد درد، آرام بخش، تسکین دردهای عصبی، درمان بیماری های دستگاه گوارش و غیره باشد.
زهرا تکین فر به نحوه مصرف گل گاوزبان نیز اشاره کرد و افزود: دو قاشق غذا خوری گل گاوزبان خشک پنج دقیقه دم کرده و به مدت سه روز ( یک روز درمیان) مصرف شود.
وی ادامه داد: این گیاه به دلیل داشتن منیزیم از بیماری سرطان جلوگیری می کند.
این متخصص تغذیه گفت: ترکیبات شیمیایی موجود در گل گاوزبان شامل ساپونین، موسیلاژ، رزین ها، تانن ها، کلسیم، پتاسیم و ویتامین C است.
وی افزود: گل گاوزبان را به صورت تازه یا خشک، به شکل دم کرده یا جوشانده می توان مصرف کرد.
تکین فر یادآورشد: دم کرده گل گاوزبان برای درمان سرماخوردگی همراه با تب، تسکین سرفه، از بین بردن ورم حفرههای بینی، گرفتگی صدا، تنگی نفس، درد گلو و درمان ناراحتی های مجاری تنفسی بسیار مفید است.
راه اندازی صنایع مربوط به تولید و صادرات گل گاوزبان باعث اشتغال زایی و ارزآوری می شود
منبع: برگرفته از وبلاگ نصیر محله