نام خاصکول : از “خاص” و “کول” گرفته شده است. خاص به درختان راش و ممرز گفته می شود و کول به معنای “جای بلند” است. و در کل خاصکول به معنای جای بلندی است که درختان راش و ممرز در آن میروید.
روستای خاصکول در ۱۵ کیلومتری شرق رستم آباد واقع شده و در تقسیمات جغرافیایی جزء حوزه شهری توتکابن از بخش رحمت آباد شهرستان رودبار می باشد. روستایی کوهستانی و بسیار خوش آب و هوا با آب و هوای معتدل کوهستانی و با چشم اندازهای طبیعی و دوست داشتنی که دیدگان هر انسانی را مجذوب خود می سازد. در ارتفاع بیش از ۲۰۰۰ متری از سطح آب های آزاد واقع است.
سرزمینی است با خاک حاصلخیز (به دلیل آتشفشانی بودن منطقه) که سالها قبل حتی برروی کوهها کشاورزی می شد. در قدیم وسعت جنگلها و سطح زمین های زیر کشت خیلی بیشتر از امروزه بوده است. محصولات آن گندم و جو و … است. دارای درختان زیتون در مناطق پایینی روستا است. در خود روستا به دلیل شرایط آب و هوایی درختان زیتون کشت نمی شود.
کرمانج ها که توسط شاه عباس صفوی از منطقه غرب ایران به منظور تغییر مذهب (از سنی به شیعه) به سمت خراسان تبعید شدند. به احتمال زیاد سنی بوده اند که به شیعه تغییر مذهب داده اند. در خراسان زبان کردی با زبان خراسانی آمیخته شد و زبان کرمانجی را به وجود آورد. سپس عده ای توسط نادرشاه افشار به سمت گیلان کوچ داده شده اند و به دلیل رطوبت مناطق پست مناطق کوهستانی را برای زندگی انتخاب کردند.
روستای خاصکول، عکس از وب خاصکول
جمع آوری و تنظیم: عاکف م