نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

چوبر

 

“گیلان شناسی و گیلانگردی” – چوبر:
چوبَر شهری است در استان گیلان ایران. این شهر از توابع شهرستان تالش این استان است. شهر ساحلی چوبر در ۲۵ کیلومتری بندر آستارا واقع است و شغل عمومی مردم این شهر فروش و صادرات کیوی می باشد. جمعیت چوبر در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱٫۴۸۱ نفر بوده‌است.
این شهر در سال ۱۳۸۴ خورشیدی از ادغام پنج روستا تشکیل شد. آبشارهای کوهستانی از جاذبه‌های گردشگری چوبر هستند. طرح هادی شهر چوبر به تصویب رسیده و سه خیابان اصلی شهر در دست بهسازی است.
درصد بالایی از مردم تالش‌تبار این شهر و چند روستای ساحلی اطراف به تدریج زبان تالشی را کنار گذاشته و به زبان ترکی آذربایجانی گویشور شده‌اند. این امر در بخش‌هایی از منطقه تالش‌نشین ایران شامل برخی مناطق در ناحیه‌ای که از شهر هشتپر آغاز می‌شود و تا آستارا ادامه می‌یابد مشهود است. در مناطق تالش‌نشین (تالش گشتاسبی) جمهوری آذربایجان نیز همین روند در جریان است. زبان تالشی هنوز در روستاهای کوه‌پایه‌ای و کوهستانی پیرامون چوبر برتری دارد.
در سال ۱۳۸۷ پدیدهٔ رانش زمین که پیش از این در منطقه چوبر بی‌سابقه بود رخ داد.
شهر چوبر که هفت سال پیش از روستا به شهر تبدیل شد، با توجه به انبوه باغ های میوه کیوی به مرکز اصلی تولید و صدور کیوی استان گیلان مبدل شده است و حتی بسیاری از صادرکنندگان بزرگ کشور، محصول این منطقه را به عنوان مرغوبترین نوع کیوی در کشورهای همسایه می شناسند.
بیشتر باغ های کیوی در چوبر، شالیزارهایی هستند که پس از کاهش شدید بهای برنج در دو سال پیش به باغ کیوی مبدل شدند و اکنون به بار نشسته اند. شیوع کاشت کیوی در این شهر ۱۰ هزار نفری شهرستان تالش به حدی است که کاشت برنج در آن به یک شغل درجه دوم مبدل شده و حدود ۴۰ درصد کل اراضی قابل کشت، باغ کیوی است.
حرفه های مختلف وابسته به کشت کیوی نیز علاوه بر برداشت میوه به عامل درآمدزای مردم مبدل شده که از جمله آنها می توان به تولید نهال، تهیه خاک و کود مرغوب، ساخت بازوهای فلزی نگهدارنده و ابزار مختلف باغبانی اشاره کرد.
تولید کیوی در منطقه چوبر تالش به حدود ۲۴ سال پیش بازمی گردد و خاک حاصلخیز و مساعد و همچنین وجود ده ها هکتار زمین کشاورزی رها شده، توان بالفوه بسیار مناسبی برای تولید این میوه پرطرفدار ایجاد کرد.
بر اساس برآورد کارشناسان جهاد کشاورزی تالش، هم اکنون سطح باغ های کیوی در این منطقه به حدود یک هزار و ۳۶۰ هکتار رسیده است و هر سال ۱۰ تا ۱۵ هکتار بر وسعت آن افزوده می شود.
تولید کیوی در منطقه چوبر تالش هر سال به حدود ۳۵۰ هزار تن می رسد و بسیاری از این محصول بدون هر گونه فرآوری به کشورهای روسیه، جمهوری آذربایجان و گرجستان صادر می شود.
کارشناسان اقتصادی ایجاد صنایع فرآوری و بسته بندی را یکی از نیازهای تکمیلی حرفه تولید کیوی در این منطقه می دانند.
مکان‌های دیدنی:
************
تاوا گولی واقع در بالامحله چوبر. اماکن متبرکه امامزاده نرگس خاتون٫ نه ساله، سیدآبادمحله، دروارمحله، للکه‌محله، رودسرا٫ بازار چوبر٫ حاج یدالله محله ۱ و ۲، هنری محله٫ کچیم٫ خودکار محله٫ مسجد قباقی٫ دهقان‌محله و الکوفی و ییلاقات و ییلاق محمد علی یوردی، هاچاقیه، اسکندریوردی، کوردیوردی، قیصیر داغ،
چوبر، چوبرسیتی، ویکی پدیا، عکس خانه ای زیبا در چوبر از نصیرمحله
جمع آوری و تنظیم: عاکف معززلسکو

بازدید:3,715بار , ارسال شده در : 2ام آبان, 1393; ساعت : 6:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت