اخیراً به مکه معظّمه و مدینه منوّره مشرّف شىده بودم جای همه شما خالی از طرف همه دوستان و آشنایان خصوصاَ کرکانی های عزیز (دوستان سایت کرکان) نایب الزیاره بودم.
حج پنجمین ارکان فروع دین است ولی آیا من چهار رکن اول را درست بجا آورده ام و به مرحله ای رسیده ام که به وصال دوست نایل شوم؟ آیا نمازهایم را درست بجا آورده ام؟ آیا روزه هایم تکمیل و درست بوده است؟ آیا خمس و زکاتم درست و به موقع پرداخت شده است؟ باید به او توکّل کرد که انشاالله درست و قبول است.
من قبلاً به حج تمتع و حج عمره رفته بودم و به برخی از کشورهای اروپایی وآسیایی نیز سفر کرده ام اما هیج کدام مثل سفر حج لذّت بخش نیست, معنویتی که در این سفر هست انسان را دگرگون می کند درست مثل خواندن نماز که چند ساعتی و روزه که چند روزی به انسان آرامش می بخشد آرامش حج یک ساله است تا یک سال انسان شارژ است لب ریز از معنویت است، اگر به انسان توفیقی دست دهد که هر ساله به حج برود کمتر از مسیر حق خارج میگردد و از راه راست (صراط مستقیم ) منحرف نمی شود، خوشا به حال کسانی که توفیق زیارت همه ساله دارند مثل خادمان و کارگزاران حج و همراهانشان که هر ساله مشَرف می شوند.
این نه به خاطر آب و هوای خوب است که بد ترین آب هوای گرم و شرجی را دارد.
نه به خاطر غذای خوب است که اعراب اصولاً غذای خوبی ندارند و یا با ذایقه ما سازگار نیست.(البته در آنجا پذیرایی توسط گروه ایرانی و اغلب غذای ایرانی سرو می شود)
نه به خاطر سرزمین خوب که پر از گرد و خاک و سنگ و کلوخ و خار و خاشاک است.
نه به خاطر مردمان خوب که تحت تاثیر تبلیغات حکومت خود قرار گرفته با ما بد رفتاری می کنند. (ولی کاسب ها با مردم خوبند چون از آنها خرید می کنند)
این فقط و فقط به خاطر حریم دوست و شهر پیامبر( ص) و مرقد مطهّر رسول الله و قبور چهار امام معصوم (ع) و درّدانه بی بدیل قبرستان بقیع حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها است. اینجا سرزمین برگزیده خداست
این اماکن محل نزول وحی و محل زندگی این عزیزان بوده و سرزمین قبله مسلمین است. اینجا بیت عتیق است، اولین بنایی که طرح آن توسط پروردگار احدیت ریخته شد و بعدها توسط حضرت ابراهیم (ع) ساخته شد کعبه است، اینجا محل هبوط حضرت آدم و حوا است . ( آدم درمکه و در صحرای عرفات و حوا در جده که اسم شهر به نام ایشان است، با فاصله حدود هفتاد کیلومترهبوط کردند، وقتی آدم احساس تنهایی نمود، دلش هوای حوا کرد از جبل الرحمه بالا رفته و از گناه خود احساس ندامت کرد و دلش گرفت و به درگاه خداوند دعا کرد، دعایش مستجاب شد و خداوند حوا را به سمت او هدایت نمود و در آنجا همدیگر را ملاقات کردند به همین جهت اسمش کوه رحمت است و مردم در آنجا دعا می کنند تا دعایشان مستجاب شود)
– اعمال عمره مفرده چنین است:
اول – نیت, آیا نیت ما خالص و فقط برای رضای خداوند بوده است،چند درصد نیَت شخصی و مادی در آن بوده است؟
دوم – محرم شدن, که در میقات انجام می شود, میقات یعنی محل ملاقات, در حقیقت محل ملاقات با خداست که در مدینه منوره مسجد شجره است, و در مکه در چند مکان مختلف، باید لباس عادی را در آورده و بعد از غسل لباس دو تکه احرام را به تن کرد و می گوییم خدایا همان طور که آن لباس را از تن درآورده ایم تمام بدی ها را از ما دور کن و همان طور که این لباس را به تن می کنیم تمام محسّنات و فضایل را به ما بپوشان و احرام یعنی پشت کردن به دنیا و آنجه در دنیا است و رو نمودن به خدا و رضایت خدا و اجابت امر خداوند, آیا چنین نیَتی داشته ایم؟ باید دانست که لباس احرام به مثابه لباس آخرت است و با همین لباس به نزد پروردگار احدیت محشور می شویم آیا این احساس را داشته ایم؟
و تلبیه – یعنی گفتن لبیک, اللهم لبیک, در حال احرام, خداوندا اجابت می کنم دعوت تو را, همانا سپاس ونعمت ها و تمام هستی از آن توست و برای تو همتایی نیست و من اجابت می کنم دعوت تو را ( خدایا عمری دعا می کردم که به زیارت خانه تو نایل شوم اکنون آمده ام ولی نمیدانم این لیاقت را دارم و جزو زایرانت محسوب می شوم یا نه؟ )
وقتی به مسجدالحرام وارد می شویم می گوییم بار خدایا من بنده تو هستم، شهر شهر توست وخانه خانه تو, تو را اراده کرده ام و به سوی تو آمده ام رحمت تو را می طلبم و طاعت تو را اراده کرده ام فرمان بردار تو هستم و راضی به تقدیر تو.
سوم – طواف, کسی که برای آنجام عمره محرم می شود باید به نیت طواف هفت مرتبه دور خانه کعبه طواف نماید, این اعمال باید با نیت پاک و بدن پاک و با غسل و وضو انجام شود, آیا کاملاً موفق به انجام آن شده ایم؟ و در طواف می گوییم خداوندا بر محمد وآل او درود فرست و ایمان مرا به کامل ترین مدارج آن برسان و یقین مرا به نیکوترین اعمال منتهی گردان، خداوندا نیت مرا به لطف خود کامل گردان و یقین مرا به قدرتت تصحیح فرما و عیوب درونی مرا به قدرت خویش اصلاح گردان…..
چهارم – نماز طواف که دو رکعت است پشت مقام حضرت آبراهیم (ع) آیا بدرستی آنجام شده است؟ أیا قراىت و تلفظم صحیح بوده است؟
پنجم – سعی بین صفا و مروه و در آن هفت مرتبه از طرف کوه صفا به طرف کوه مروه می رویم و برمی گردیم که آن دو بارمحسوب می شود بیاد هاجردرجستجوی آب برای اسماعیل خود که نوزاد بود به امر خداوند در نهایت چشمه زمزم زیر پای اسماعیل در آن حوالی فوران میکند که هنوز هم حاجیان از آن آب استفاده می کنند. امروزه ثابت شده که این آب به خاطر اتم های مننظی که نسبت به آب های دیگر دارد شفابخش است و در ذکر سعی می گوییم خدا برتر از هرچیز است و حمد و سپاس مخصوص اوست معبودی جز اونیست خدایی که یکتا و بی همتا و بی نیاز است معبودی که دوست و فرزند برای خود نگرفته است و در حکومت او را شریکی نیست….
ششم – تقصیر یعنی کوتاهی و کوتاه کردن مو و بیرون آمدن از حالت احرام است
هفتم و هشتم – طواف نسا و نماز طواف نسا که تکرار حالت سوم و چهارم می باشد.
همه حاجی ها نیزاول عمره بجا می آورند
وقوف در صحرای عرفات از نماز ظهر تا نماز مغرب و خواندن دعای عرفه برای رسیىدن به عرفان و یک شب بیتوته کردن در مشعر و رسیدن به شعور و راز و نیاز با خداوند و تهیه سلاح برای مبارزه با شیطان یعنی پیدا کردن حدود صد عدد سنگ برای پرتاب به شیطان و حرکت به سوی منا بعد از نماز صبح برای قربانی کردن و سنک زدن به نماد شیطان در سه روز متوالی و برایت جستن از شیاطین جزو برنامه های حج تمتع بوده و در اینجا به صورت نمادین انجام میشود. که بعد از این مرحله حاجی برای طواف کعبه رفته وحج می گزارد.
امیىوارم حج همه زایران مورد تایید ولی عصر و صاحب زمان (عج) ومقبول درگاه احدیّت قرار گرفته باشد، آمین یا رب العالم۰
نویسنده: آقای ولی الله پورقلی کپورچالی
منبع: سایت کرکان بندرانزلی
آقای پورقلی عزیز:
شیرینی زیارت مدینه النبی بهشت زمینی پیامبر ، محرم شدن به حریم امن الهی و طواف به دور کعبۀ عشق تا همیشه همراهتان باد
مدیریت محترم سایت
با تشکر از نوشته هایتان و ممنون از زحماتی که می کشید و سلیقه ای که به خرج داده اید