نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

تاریخچه بیمارستان رازی (سایت کرکان بندرانزلی)

 

 

جنگ جهانی دوم و اشغال گیلان به وسیله دولت شوروی و کمبود آذوقه و بی سرو سامانی های سیاسی و اقتصادی همزمان با بررسی دکتر شارل ( کارشناس فرانسوی ) از گیلان در سال ۱۳۳۲ و انجام مینو گرافی در سراسر شهر و اعلام آلودگی شدید منطقه کار را بدان جا کشاند که مقدمات تشکیل انجمنی به نام انجمن حمایت از مسلولین را فراهم آورد.

آقای محمود محمودی نماینده مردم گیلان در مجلس شورای ملی، دوره محمدرضا پهلوی،قطعه زمینی در حدود ۴۰ هزار متر مربع واقع در کنار رودخانه گوهر رود به رایگان تهیه کرد و در آن قطعه زمینی برای مسلولین منطقه ی گیلان آسایشگاه و تاسیسات فنی به وجود آورد.

در سال ۱۳۳۲ افراد متشکله در این پروسه ،عبارت بودند از عباس حشمتی استاندار ، محمود محمودی ، دکتر یحیی دیلمی ( کفیل بهداری ) ، جهانگیر سرتیپ پور ( شهردار ) ، لاکانی ( دادستان ) ، معتمد همایون مژده ای ( رئیس جمعیت ) ،دکتر محمد حسن نویدی و دکتر محمد مهدی کاشانی (اطبای معرفی شده از کانون پزشکان) ، مهندس ادیب سمیعی .

با تهیه مقدمات لازم در اسفند ۱۳۳۲ مراسم کلنگ زنی صورت گرفت و کار ساختمانی آسایشگاه آغاز شد تا وصول اعتبارات از وزارت بهداری جمعیت، ۲ میلیون ریال به صورت قرض الحسنه در اختیار پیمانکار قرار داد و اسکلت آسایشگاه تا پوشش سقف به انجام رسید.

این بیمارستان ابتدا با نام آسایشگاه مسلولین شروع به کار کرد و بعد به خاطر پاره ای از جهات اجتماعی و خاصه خوشایند نبودن اسم سل برای ساکنان منطقه به بیمارستان ریوی رازی تغییر نام داد. از سال ۱۳۵۶ اسم رازی بر آن نهادند و بخشی از بیمارستان را به نا م مرکز مبارزه با بیماریهای ریوی نام گذار ی کردند. از سال ۱۳۶۵ بیمارستان به دانشگاه علوم پزشکی واگذار و مرکز آموزشی درمانی گردید و بخش های متعدد داخلی ، جراحی و از جمله بیماریهای ریوی در آن تاسیس شد.

 

بیمارستانهای رشت
گردآورنده افسانه امانی

بازدید:4,006بار , ارسال شده در : 13ام اسفند, 1392; ساعت : 6:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۲
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • محمد مرزآراء گفته: ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۹

    با عرض سلام وادب از شما بسیار ممنونم که این اطلاعات را تهیه فرمودین تا ما بابزرگان واماکن تاریخی شهرمان بیشتر آشنا بشیم بنده ساکن رشت نیستم ولی جا داره از شما تشکر کنم حفظ اصالت ها یعنی تعصب وغیرت داشتن …

    • مدیر سایت گفته: ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۹

      آقای مرزآراء ؛ ممنون از اظهار نظر و لطف شما 🙂

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت