بر حسب تحقیقات صورت گرفته نام بالغ بر ۶۰ روستای گیلان با کلمه سیاه شروع شده که تعدادی از آنها ربطی به رنگ سیاه ندارد، بلکه کنایهای از سیاه است.
به طور مثال روستای سیاه گیشه یا عروس سیاهبخت در ناحیهای از تالاب انزلی است که عروسی بر اثر طوفان در آن غرق میشود یا روستای سیاه درویشان که رودخانه سیاه درویشان هم در این محل وجود دارد، روایت از آن دارد که سه نفر درویش در گذشتهه ای دور به این روستا آمدند و در آن ساکن شدند و این روستا سه درویشان لقب گرفت و به مرور زمان به سیاه درویشان تبدیل شد. در این روستاها مردم آن به برکت تالاب معیشت خود را تامین میکنند.
یکی دیگر از روستاهای حاشیه تالاب انزلی که با کلمه سیاه شروع میشود، سیاه وزان است و”وز” به زبان تالشی به معنی گردو است، خاطر نشان کرد: از آنجایی که روستای سیاه وزان قبلا از توابع شهرستان تالش بوده است، اکثر ساکنین این روستا تالش زبان هستند و از سویی دیگر در روستای مذکور درخت گردو زیاد وجود دارد که به دلیل نزدیکی با تالاب و بالابودن ایستایی منطقه، گردوها از کیفیت چندانی برخوردار نبوده و سیاه هستند، به همین دلیل به این روستا سیاه وزان یعنی محل گردوهای سیاه گفته میشود. در روستای سیاه وزان ۶۸ خانوار زندگی میکنند و ارتفاع این روستا از سطح دریای آزاد ۲۵ متر است.
روستای سیاه خاله سر از جمله روستاهای حاشیه تالاب انزلی است که با کلمه سیاه شروع میشود، افزود: از وسط این روستا رودخانهای میگذرد که در گذشته آب آن دائم به رنگ سیاه بوده است و پس از بررسی اهالی مشخص شد که در بالا دست تعدادی جنگل نشین که مبادرت به تهیه ذغال میکردند، خاکههای ذغال را در این رودخانه میریختند و آب در پایین دست سیاه میشود و به همین دلیل به این روستا سیاه خاله سر یعنی رودخانهای که آب آن سیاه است، میگفتند.
این روستا ۵۰۸نفر جمعیت دارد و ارتفاع آن از سطوح دریای آزاد منهای ۲۳متر است.
روستای سیاوی و با بیان این که در زبان محلی به درخت بید “وی” گفته میشود، گفت: سیاوی یعنی درخت بید سیاه که در گذشتههای نه چندان دور در این روستا به وفور پیدا میشد، اما قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، منابع طبیعی با کاشت درختان صنعتی از جمله کاج و صنوبر نسل این بیدهای سیاه را به نابودی نهاد.
روستای سیاوی در حاشیه تالاب انزلی واقع شده و خاک آن مساعدترین خاک برای رشد و پرورش انواع درخت بید است، اما متاسفانه گونههای غیر بومی جایگزین گونههای بومی و سازگار منطقه شدهاند.
جمعیت روستای سیاوی ۱۳۸ نفر با ۳۶ خانوار است و ارتفاع آن از سطح دریای آزاد منهای ۲۲متر است.
خبرگزاری دانشجویان ایران
با درود… بله دوست گرامی باور کنید تمامی این منطقه تالش بودخ و تالش زبان بودند.. گذار زمان همه چیز را تغییر داده سپاس