از جمله شنیدنی ترین رسمهائی که با یاوری ارتباط پیدا می کند رسمی است که در گو ری محلۀ لیشک از روستا های نزدیک سیاهکل معمول است. در این روستا امرار معاش مردم کشاورزی و گاوداری است.
در فصلی که درختان برگ دارند،کشاورزان هر روز صبح گاوهایشان را از خانه بیرون می کنند و برای خوراک آنها سر شاخه های در ختان را با داس می زنند و به زمین می ریزند . این کار را در اصطلاح محل «ایجین زئن» می نامند .
تا سالیانی پیش در این روستا رسم بود که اگر پسری دل به مهر دختری می بست ، سحر گاه وقتی خانوادۀ دختر گاوهایشان را بیرون می قرستادند ، بالای درختی می رفت و برای گاوها ایجین می زد.
پدر دختر به سرکشی گاو هایش می رفت با دیدن او پی به موضوع می برد . به خانه می رفت و به زنش می گفت که فلان پسر برای دخترمان « پیش ایجین» آمده است و در صورت موافقت ،زن خانه همان روز غذائی تهیه می دید و کسی را سراغ پسر می فرستادو او را برای ناهار دعوت می کرد .
دختر اگر گوشه چشمی به پسر داشت با بیرون رفتن از خانه موافقت خود را اعلام می کرد.پس از مرحلۀ انتخاب و تأیید، خواستگاری به طور رسمی انجام می شود.
خواستگاری را در گیلان « زن خواهی» می نامندو در برخی نقاط اصطلاحات دیگری هم برای آن می برند ،مانند«ایلچی» در نومندان تالش « قاصد» در دیلمان . در بعضی نقاط خواستگاری در دو مرحله انجام می گیرد. در مرحله اول زنان برای نظر خواهی می روند و در صورت توافق خواستگاری رسمی انجام می شود.
ازدواج در گیلان ،سجاد شاملی
گردآورنده افسانه امانی
عکسی از مراسم عروسی پاشاخان، سیاهکل
با درود بر شما . بسیار عالی بود این نظم خواستگاری… در تالش هم ب همیچین چیزی که شباهت داشته باشد کاری انجام میدهند.. که بدختر و خانواده دختر نشون بدهند که ما دختر شما را برای پسرمان م خواهیم…دوست گرامی با اطمینان ختمت شماعرض می کنم روستای شما با تالش تالشان ارتباطی نزدیک داشته و دارد . و خواهد داشت…در تالش اگر پسری دختری دوست داشت یک عدد سیب سرخ ب نشانه عشق پایدارب سوی دختر پرتاب میکرد که ب دختر اصابت کند… و این ارتباط ایجاد میبشد .. و بعد از این نه دختر نه پسر همیدیگرو نمیدیدند.. بلکه خانواده ب جای انها تتصمیم میگرفتند و اینها را ب هم میرسوندند.. و یا اگر پسری میخواست ب دختری علاقمند شود با یک سیب وارد خانه میشد و مادر خانه بود که خبر ب پدر میرساند.