با وجود مکانیزه شده اکثر مشاغل کشاورزی در تمام مراحل کاشت و داشت و برداشت با پیشرفت روز افزون صنعت،چایکاری از مشاغلی است که هنوز هم حال و هوای سنتی خود در مراحل کاشت و داشت و برداشت محصول را تا حدودی حفظ نموده است.از جمله ابزار آلاتی که درکاشت و داشت و برداشت چای میتوان نام برد به شرح زیر می باشد:
۱- بولو:وسیله ای دارای دسته ای به طول حدود یکمت و اندی و ال شکل که برای کندن زمین جهت خشک شدن علفهای هرز موجود در اطراف بوته های چای بکار می رود.
۲-بیل: دارای دسته ای بلند و محلی برای گذاشتن کف پای کشاورز جهت فشار دادن بیل بصورت عمودی بطرف زمین تا بیشتر در زمین فرو رود و برای کندن عمیقتر زمین یا شخم عمیق بکار می رود.دارای لبه فلزی پهن تقریبا بشکل مستطیل به ابعاد ۲۰*۱۵
۳-گرباز:باری کندن و بریدن ریشه های درخت داخل گل بکار میرود و همچنین برای عمقی کندن و عمقی شخم زدن زمین
۴-داس یا داز: دارای دسته چوبی و تیغه ای کمانی جهت هرس نمودن بوته های چای بکار می رود.
۵-قیچی چای چینی: وسیله ای است دارای دو لبه فلزی شبیه قیچی های خانگی با این تفاوت که در یک طرف تیغه آن میله فلزی بشکل نیمدایره وصل بوده که روی نیمدایره کیسه ای وصل شده و چای چین روی جوانه های بوته چای ان را باز و بسته و چای داخل کیسه تعبیه شده در روی آن میریزد.این وسیله چند سالی است که به صنعت چای وارد شده و قبل از این وسیله چای بصورت دستی برداشت میشد که با امدن آن چای با حجم بیشتری توسط یک کارگر در روز برداشت می شود.منبع ساخت اصلی ان نیز روستای جیرگوابر،گوشکور و شبخوسلات املش می باشد.
شایان ذکر است که تمام ابزارهای فوق بصورت سنتی و توسط آهنگریهای املش و حومه ساخته میشود.
منبع: gilanbeheshtezamin.blogfa.com