نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

قلعه گورج

 

روستای گورج یکی از روستاهای آباد منطقه شهرستان املش می باشد.وجه تسمیه گورج در اصل کوه رچ به معنای ردیف بود چون اطراف روستای گورج را کوهها به ردیف احاطه کرده اند نام انرا کوه رچ نهاده اند که بعدها براثر تنبلی زبان تبدیل به گورج شد.

قلعه گورج بینِ روستای گورج و رودخانه ی چاک رود واقع شده که باتوجه به سَبکِ معماری، می شود این قلعه را متعلق به دوره ی اسماعیلیه دانست.

این قلعه، بین مردمِ منطقه به نام های گورجی قلاکوتی، قلعه گردان، شانشین قلعه و قلعه اسماعیلیان معروف است. دسترسی به قلعه از روستای گورج، از جاده ی مالرو، کنار صخره های طبیعی و دامنه های جنگلی، بعد از گذر از سربالایی تند، امکان پذیر است

محوطه ی قلعه با چهار دیوار از پستی و بلندی کوه ها، محصور شده که در شمال غربِ قلعه ی گورج، بقایایی از دیوار استحفاظیِ بزرگی که ۲۵ متر طول و ۸ متر ارتفاع دارد، دیده می شود. در ساختِ این دیوار از تخته سنگ های طبیعی و گِل و آهک استفاده شده.

در سطح جنوبیِ قلعه، دو برج سنگىِ بزرگ وجود دارد و در محوطه ی داخلِ قلعه هم چند آب انبار برای ذخیره ی آب باران ساخته شده که تنها وسیله ذخیره ی آب در این قلعه بود. در سطح قلعه، آثاری از دیوارها و پیِ بناها دیده می شود که نشان می دهد این قلعه مسکونی و نظامی بود.
متاسفانه قسمت های مختلفِ این آثار بر اثر کاوش های غیر مجاز فراوان به شدت ویران شده. دیوارها و حصارهای قلعه چون در قُله ی کوهی واقع شده که از هر طرف شیب دارد. از نظر دفاعی قلعه را چنان مستحکم می کرد که دسترسی به ان برای مهاجمان کار آسانی نبود.

اثار تاریخی گیلان
گرد آورنده افسانه امانی

بازدید:3,250بار , ارسال شده در : 12ام بهمن, 1392; ساعت : 6:20 ق.ظ
تعداد نظرات : ۲
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • عزیز خان تالش گفته: ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳

    با درود . این قلعه نام او ر سرداران تالشی را دارد که در ان زمانها در انجا زندگی میکردند چون کو رچی در معنی زبان تالشی ب همان معنی میباشد که خود شما یا خانم افسانه نام برده. یعنی سنگهای ب ردیف چیده شده.. با سپاس از شما.نتیجه اینکه زمانی انجا برای تالشان بوده و برای همیشه هم ازدیدگاه تاریخ خواهد بود. باز هم سپاس

  • سایت جامع گردشگری ایران گفته: ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳

    با سلام و احترام
    سایت جامع گردشگری ایران در جهت ارتقای گردشگری ایران در خدمت دوستداران ایران و گردشگری ایران میباشد.
    از دوستان عزیز دعوت میکنیم که در سایت ما حضور پیدا کنند و در صورت لازم انتقاد و پیشنهادات خود را در جهت بهبود سایت ارائه نمایند.
    با تشکر
    مدیران سایت فلاح و مرادی

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت