نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

قلعه سمیران (سایت کرکان بندرانزلی)

 

 

این قلعه مرکز حکومت آل جستان و کنگریان(آل مسافر)به سده چهارم قبل از اسلام و به نوشته ” حمدالله مستوفی ” جزء قلاع متصرفی اسماعیلیه بود . قلعه سمیران (سدمنجیل)بالای کوهی سنگی قرار دارد که از سمت رودبار(شمالی) می توان به آن راه یافت . رودخانه ” قزل اوزن ” از جنوب این کوه عبور می کند و در آن سوی رود ، ارتفاعات بلند سنگی دیواره مانندی قرار گرفته است . به همین دلیل بیشتر استحکامات این قلعه در سمت شمالی آن ساخته شده است . ” ناصر خسرو ” نوشته است که این قلعه دارای سه حصار است که هم اکنون دو حصار آن شناسایی شده است . سالم ترین قسمت قلعه ، دیواره شمالی آن است که چند برج مدور و باروهای کاملاً سالم دارد . ارتفاع این دیواره ، حدود پانزده متر و از سنگ های لاشه و ملاط گچ به ضخامت ۴۰/۲ متر شکل گرفته است . همچنین این دیواره دارای یک کلاف چوبی در ارتفاع یک متری است . قسمت غربی قلعه از نظر سبک ساختمانی با بخش شمال شرقی آن متفاوت است . در این بخش فقط بارو به چشم می خورد و برج های مدور دیده نمی شود و با توجه به عدم نفوذ پذیری آن می توان نتیجه گرفت که داخل آن مسکونی بوده است . در داخل قلعه آثار واحدهای مسکونی قابل مشاهده است ؛ اما امکان تهیه نقشه وجود ندارد . قلعه سمیران نیز مانند سایر دژها و بناهای سبک شهرسازی گذشته ، برای پناه بردن و مقاومت در برابر حملات مختلف ساخته شده بود .

در دیوار شمالی قلعه ۲ برج وجود دارد که در قسمت بالا دارای پنجره‌های بلند مستطیلی شکل با قوس نیزه‌دار هستند که بیشتر برای نگهبانی پایین قلعه از آنها استفاده می‌شده است.

دژ سمیران نزدیک به دو قرن جزو قلعه های اسماعیلیان بوده و پس از هجوم هلاکو تا پایان دوره صفوی نیز در کشمکش‌های سیاسی اهمیتی بسزا داشت.

ابودلفینبوعی جهانگرد عرب در سفرهای خود که در سال ۳۳۱هجری قمری ازاین قلعه دیدن کرده مینویسد ابنیه وعماراتی که در این بنا دیدم در هیچ جای این حکومت مشاهده ننمودم در این قلعه ۲۸۵۰خانه بزرگ و کوچک وجود داشته که در مرور زمان و عدم توجه مسئولین امر در پی نابودی قرار گرفته است.

قلعه سمیران در نقطه اتصال سه استان گیلان-زنجان وقزوین واقع گردیده است آذرس جاده منجیل به زنجان منجیل علی آباد بهرام آباد

.

منبع منجیل نیوز
گردآورنده افسانه امانی

بازدید:5,132بار , ارسال شده در : 22ام خرداد, 1392; ساعت : 6:12 ق.ظ
تعداد نظرات : ۳
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • علیرضا گفته: ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۱

    با سلام
    ازاینکه در باره قدمتهای باستانی استان گیلان مینویسید بسیار خوشحال و متشکریم!

  • پرهام گفته: ۰۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۵

    باعرض سلام
    می خواستم بگم که این خطه یعنی قلعه تاریخی سمیران یابه قول بعضی شمیران جزویی ازسرزمین کهن قزوین بوده وهست ولی ودرقبال دیلمی بودن نیزشایان ذکراست که مردمان سرزمین قزوین اصالتا دیلمی هستند که به خاطر موقعیت جغرافیایی ووقایع تاریخی به زبان های دیگری تکلم می کنند وطارم سفلی یا همان طارم قزوین منطقه ترک زبان است و جزیی از خاک سرزمین قزوین و جزیی از ایران ولاغیر!

  • hamidreza aliakbar گفته: ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۲

    modir e mohtarame site lotfan baraye har aks ,va har mahali ke neshan midahid mokhtasate g.p.s an ra ham begozarid ta az tarighe google map betavan masire dasresi be An ha ra yaft.

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت