کال کباب یک غذای اشتها آور شمالی است که از بادنجان، آب انار ترش، سبزى، سیر و مغز گردو درست میشود. این پست خوشمزه که می بینین یه “مزه” گیلانی هست که واقعا هم خوشمزه ست..یعنی بیست!! از دست دادنی هم نیست !!!
کال کباب که البته اسم دیگه اش هم ناز خاتون(شرق گیلان) هست رو را با کته و ماهى شور تا باقالی قاتق و ترشه تره و پلا کباب و چغرتمه….سرو میکنن .واااااای ما که خالی خالی هم می خوریم و عاااااشقشیم .. بعضیها هم از ان به جای ترشى در کنار سایر عذاها استفاده میکنند. اگر بخواهید این غذا را برای دو نفر درست کنید؛ باید به شرح زیر عمل کنید:
مواد لازم:
– بادنجان درشت ۴ عدد
– آب انار ترش با آب غوره یا دانه انار: نیم فنجان
– سبزى، نعناع و خلواش (خنش) و چوچاق ریز شده تازه یا خشک: ۱ قاشق غذاخورى
[سبزیهای معطر مثل خلواش، چوچاق که خاص شمال ایران است؛ همه جا نیست و بنابراین میتوانید به جای آنها از نعناع استفاده کنید]
– سیر، نیم بته
– نمک و فلفل به اندازه کافى
– مغز گردوى سائیده شده ۷۵ گرم
طرز تهیه:
بادنجانها را از وسط چاک بدید و روى آتش زغال یا در فر (۳۵۰ درجه) کباب کنید. برای اینکه بادنجانها نسوزد و در عین حال خوب بپزد آنها را بچرخانید. بعد باید پوست بادنجانها را بگیرید. برای اینکار اگر آنها را در آب سرد قرار دهید پوستشان را میتوانید به راحتی جدا کنید. اگر بادنجانها تخم دارند آنها را جدا کنید. سپس گوشت بادنجانها را با گوشتکوب له کنید.
اگه انار ترش محلی دارین که چه بهتر .. حتمااا توش بریزین ..
اگه هم ندارین آب انار کافیه….من که هر دو رو ریختم..حالا نوبت سیرهاست. سیرها را هم بکوبید. بروید سراغ سبزىهایی که شستهاید و آبش رفته است. سبزیها را هم کاملا خرد کنید و بعد بادنجانها، سیر، سبزى، نمک، فلفل و مغزگردو را با هم مخلوط کنید.
.
گردآورنده:افسانه امانی
منبع: سایت کرکان بندرانزلی
چندین بار خوردم واقعا معرکه اس. اما خودم تا حال درست نکردم . با این دستور پخت شما تصمیم گرفتم آخر همین هفته خانمم رو سورپرایز کنم و براش درست کنم. چه کنیم دیگه گیلانی هستیم و زن دوست…بماند که زن دوستی رو یه چیز دیگه هم میگن. 🙂
برای تهیه ی پودر چوچاق ، به لاهیج مارکت بروید .
لاهیج مارکت دات آی آر