نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

تالشها به چشمه اب ، خونی یا چمه میگویند که در زبان کردی سورانی به آن کانی میگویند و بسیاری از روستاهای ییلاقی تالش پسوند خونی دارند مانند اسب وونی که تغغیر یافته اسبه خونی است و یا هفته خونی در اسالم و ییلاق ماسوله که همان هفت چشمه است .
در سالهای دور که استفاده از سیمان خیلی رایج نبود روی چشمه ها با تنه درخت آب چشمه را جمع و هدایت میکردند . تنه درخت بزرگی رو تراش داده و چند قسمت کرده و داخلش را خالی میکردند و آب از سرچشمه با پر کردن هریک از این فضاهای خالی سرازیر میشد .
یکی از دوستان از پدر بزرگش روایت کرده که در ییلاق ( کیاره ) که از ییلاقات زیبای اسالم (مسیر ناو) میباشد تصیمیم میگیرند که لار یا چشمه چوبی رو عوض کنند ولار جدیدی بگذارند ، بهمین خاطر در میان جنگل تنه درخت بزرگی رو شکافته و لار را آماده میکنند ولی چون تنه درخت خیس وبزرگ بوده انتقال آن به محل چشمه با توجه به ییلاقی بودن منطقه که صعب العبور بوده خیلی سخت شده بود و حتی جوانهای قوی هیکل آنروز هم کم آورده بودند . میگویند بزرگ فامیل دستور میده در روز موعود دخترهای طایفه لباسهای قشنگ پوشیده وبا سرو وضع آراسته تو مسیر حمل تنه درخت حضور پیدا کنند .
با این ترفند پسرهای جوان محل با انگیزه بیشتری و از ترس اینکه متهم به تنبلی و بی عرضگی نزد دختران ایل نشوند تنه درخت سنگین رو از مسیرهای پرشیب به سرچشمه منتقل میکنند .

.

گردآورنده: آقای جمشید برومند

منبع: سایت کرکان بندرانزلی

بازدید:3,018بار , ارسال شده در : 27ام اسفند, 1391; ساعت : 6:30 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • فاطمه پورقلی گفته: ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲

    با سلام ، بسیارجالب بود .بزرگ فامیل ترفند خوبی زدندوایجاد انگیزه کردند.گویا جوانان با انگیزه بیرونی بیشتر از انگیزه درونی کار میکنند .از این انگیزه های بیرونی مثل دختر و پول و….میتوان برای سر به راه نمودن جوانان امروزی که همت کمی برای رسیدن به اهدافشان به خرج میدن استفاده نمود!

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت