نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

ایته از شب چره های شومالیان آب دوکوده کونوس ایسه کی یواش یواش اونه خوردن و چاکودن کره ور دکفه و جالب اَنه کی هم خوشمزه ایسه و اونه چاکودان خیلی راحت ایسه و کافیه کی شومان ایپچه کونوس بهینید و اونه دوکونید ایتا ظرف درون » اگر اون ظرف شیشه ای و حتماً دردار بیبه،خیلی بهتر ایسه » و تا لبالب اون ظرف درون آب دوکونید و اونَ درَ خب دَوَدید تا هوا اونه درون نیشه و کونوسه خرابه نوکونه. ایتا هفته کی بوگوذشت،ظرف کونوسَ سر بزنیدکی اگر اونه آب کمه بوبوست،دوباره اونه درون آب دوکونید و دوباره اونه درَ دودید. معمولاً کونوس دو هفته ای به آب اَیه و بعد کی به آب بامو،ایپچه اون آب درون نمک دوکونید تا خوشمزه تر بیبه کی البته بعد از نمک دوکودان،حداقل یک روز صبر بوکونید و بعد بوخورید.

 

پ . ن بعضی از کونوسان نهه کی خب به آب نایید و بعضی از کونوسان هم خیلی زود به آب آیید که اونا بعد از چند بار چاکودان بهتر شناسیدید.
طرز تهیه نوعی خوردنی با آذگیل
یکی از خوردنیهای خوشمزه شمالی ها در شب های زمستان خوردن اَذگیل آب انداخته است که هم خوردنش و هم درست کردنش در بین مردم شمال در حال فراموشیه که اتفاقا هم خیلی خوشمزه است و هم درست کردنش خیلی ساده و آسان و کافیه که شما اَذگیل خام » پخته نه » را بعد از شستن در یک ظرف شیشه ای در دار ریخته » ظرف پلاستیکی رو من سفارش نمی کنم » و بعد روی آن اَذگیل آب بریزید تا ظرف شما پر از آب شود و بعد درب آن ظرف شیشه ای را به مدت یک هفته بسته و بعد از یک هفته اگر دیدید که آب اَذگیل داخل ظرف کم شده،دوباره آب ریخته تا پر شده و درب را ببنید تا هفته دیگر. معمولا اَذگیل تو این دو هفته باید قابل خوردن باشه،مگر اینکه از نوع جنس بدش باشه که اگر شما چند ماه هم در آب بذاریش،آب به خودش نمی گیره. داخل آب اَذگیل » دو هفته تمام شد » کمی نمک ریخته تا خوشمزه تر شود و شما یک روز پس از ریختن نمک می توانید نوش جان کنید.
پ . ن موقع خرید اَذگیل به فروشنده سفارش کنید که برای چه نوع خوردن می خواهید ازش استفاده کنید.
.
منبع: وبلاگ گیلان قدیم
گردآورنده: سایت کرکان بندرانزلی
بازدید:25,749بار , ارسال شده در : 30ام بهمن, 1391; ساعت : 6:40 ق.ظ
تعداد نظرات : ۳
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • رضا شیرزاد گفته: ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۶

    من عاشق آب دوکوده کونوس و آب دوکوده خوج هستم . یادش بخیر .

  • فاطمه ساعدي گفته: ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۸

    من که خیلی دوست دارم! 🙂

  • مرمر گفته: ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۲

    شاید ۲۵ سالی باشه که آب دوکوده کونوس نخوردم خدا رحمت کنه مادربزرگم که ساکن خمیران بود اون خوج و کونوس آب کرده داشت خصوصا که کونوساش ریز بود و حسابی پر آب میشد زیر دندون می ترکید مزه ترش و شوری تو دهن می پیچید یادش بخیر دلم میخواد تا زنده ام یکبار دیگه تجربش کنم نمیدونم بازم گذارم اونورا میفته یا نه! یادش بخیر!

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت