نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

حمام پنجشنبه:

این بنا در کهنه بازار انزلی واقع شده و از ساخته‌های دوره ناصرالدین شاه به سال ۱۳۰۳ ه. ق است.

حمام علی اف:

این بنا در انتهای خیابان ابوذر (سپه) واقع شده و از آثار اواخر دوره قاجار به سال ۱۳۲۶ ه.ق است که توسط علی اف از بازرگانان انزلی- ساخته شده‌است. این بنا که به شیوه جدید و با دستگاه‌های دوش، وان و نمره‌های خصوصی ساخته شده بود در ابتدا متشکل از دو بخش مردانه و زنانه بود که بعدها بخش زنانه آن برچیده شد و در بخش مردانه نیز تغییراتی از جمله افزودن بر تعداد نمره‌های خصوصی آن صورت گرفت. بخش مردانه دارای فضای وسیع با خزینه‌های آب گرم و سرد است.

حمام شاه:
این بنا که مهم‌ترین حمام تاریخی شهرستان انزلی به شمار می رفته در اوایل دوره قاجار توسط امیر هدایت الله فومنی معروف به گیلانشاه (مقتول ۱۲۰۰ ه. ق) ساخته شده و به هنگام مسافرت و اقامت شاهان قاجار در انزلی مورد استفاده آنان قرار می‌گرفت. حمام شاه انزلی که به سبک دیگر حمام‌های قدیمی ساخته شده و دارای کاشی‌کاری زیبایی بوده در دوره اخیر ویران شده‌است.

حمام سنگی:
به سال ۱۲۸۱ خورشید، از شگفتی های حمام سنگی، نحوه گرم شدن و ماندگاری آب در خزینه آن بود. از تاریخچه این حمام اطلاعات کاملتری در دسترس نیست.

حمام آبکنار:

یه یاد دارم در سالهای نه خیلی دور حمام قدیمی در وسط بازار میان محل بعنوان تنها نماد تاریخی بجا مانده از پدران، مانند کوهی  استوار ایستاده بود می گفتند یادگار میرزا کوچک خان  جنگلی است،  به دلیل عدم رسیدگی مسوولان وقت، در سالهای آخر عمرش به خرابه ای تبدیل شد و از آن فاجعه بار تر اینکه بجای مرمت و بازسازی و نگهداری و ارائه آن به نسلی جدید که به قول دوستان به دنبال خاطرات خود در آبکنار نیستند ، به یکباره بیل و کلنگ برداشتیم و تیشه به ریشه ی تنها یادگار تاریخی گذشته خود زدیم و بجای آن دستشویی  ساختیم و پس از آن چقدر به خود بالیدیم که به به  و ..
.
منبع: ویکی پدیا و سایت آبکناری
منبع عکس : http://fa.wikipedia.org/wiki/
گردآورنده: سایت کرکان بندرانزلی

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • سرباز وطن گفته: ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۸

    با سلام
    در بین حمامهای قدیمی بندر انزلی جا داشت یادی از حمام قدیمی آبکنار که از بناهای دوره قاجار و به دستور میرزا کوچک خان جنگلی از محل حق مالکانه اراضی آبکنار ساخته شده و اکنون ویرانه ای بیشتر از آن به جا نمانده یادی می کردید.

    • مدیر سایت گفته: ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۹

      آقای وطن خواه عزیز ممنون و متشکرم این مطلب را به سایت اضافه کردم در ضمن این مطلب را در ویکی پدیا نیز اضافه نمودم. 😀

  • سرباز وطن گفته: ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۱

    با سلام
    از لطف شما ممنون. البته یک حمام تاریخی!! هم تربه بر داشت که فکر نکنم لنگه اش در هیچ جای دنیا پیدا شود. در موردش تحقیق کن اگر به نتیجه نرسیدی در خدمتم.برای توضییحات تکمیلی

    • مدیر سایت گفته: ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۱

      با سلام خدمت آقای وطن خواه عزیز لطفا اگه اطلاعاتی دارید ارسال نمائید با سپاس

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت