نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

قدمت تاریخی بندر انزلی به ۵۵۰ سال پیش می رسد، این شهر در دوران صفویه به عنوان دروازه اروپا و به منظور تجارت ابریشم مورد توجه قرار گرفت.
انزلی نزدیک ترین راه کشتیرانی ایران و اروپا از طریق روسیه است. نخستین گمرک ایران ۳۰۰ سال پیش در این بندر تاسیس شد. بندر انزلی در طول جغرافیایی ۴۹ درجه و ۲۸ دقیقه و عرض جغرافیایی ۳۷ درجه و ۲۸ دقیقه واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا منهای ۲۶ متر است.
بندر انزلی از شمال به دریای خزر، از جنوب به شهرستان صومعه سرا، از شرق به شهرستان رشت و از غرب به شهرستان رضوانشهر متصل است.
بندر انزلی از گذشته عنوان پرباران ترین شهر ایران را داشته. به گفته رئیس اداره هواشناسی بندر انزلی در سال ۱۳۸۹ میانگین بارش ۵۰ ساله انزلی ۱۸۵۰ میلی متر بوده است.

مرداب انزلی
مرداب بین المللی انزلی از اولین تالاب های ثبت شده ایران است. تالاب انزلی سواحلی پوشیده از نیزار و گل های دریایی رنگا رنگ و نیلوفر دارد و قایقرانی و اسکی، شکار، ماهیگیری و گردش با قایق از تفریحات رایج در آن است. به علت فراوانی گل های نیلوفر، مرداب به جزیره گل ها نیز معروف است.
در قسمت های مختلف شهر در کنار مرداب ایستگاه های قایق سواری برای گردش در مرداب وجود دارد. یکی از ورودی های آن از محل پل اصلی رودگا – اداره کل شیلات است.

بلوار انزلی
بلوار انزلی یکی از مکان های مورد توجه گردشگران است. تعداد زیادی رستوران در این بلوار غذاهای محلی را در فضای دلنشین عرضه می کنند. آلاچیق هایی با طرح درخت و سرویس بهداشتی از دیگر امکانات بلوار انزلی برای مسافران و گردشگران است. در انتهای این بلوار اسکله قایق سواری قرار دارد.
نشانی: میدان امام، به سمت شهرداری

منطقه آزاد انزلی
این منطقه شامل محدوده ای از شهرستان انزلی به مساحت تقریبی ۳۲۰۰ هکتار خشکی و تا عمق دو کیلومتر از آب های ساحلی محدوده است.
نشانی: جاده زیباکنار به انزلی – مجاور بازار کاسپین

مناره انزلی
قدمت مناره تاریخی برج ساعت انزلی به سال ۱۸۱۵ می رسد. این برج ۲۸ متر ارتفاع دارد و به منزله فانوس دریایی عمل می کرده است.
نشانی: میدان امام – محوطه پشت بازار سپه

ساحل قو
مجتمع اقامتی ساحل قو که حدود ۶۰۰ متر با ساحل فاصله دارد، شامل مکان های تفریحی و سوئیت برای اقامت مسافران است.
نشانی: ابتدای ورودی انزلی به رشت – میدان قو

کاخ میان پشته
موزه تاریخی کاخ میان پشته در سال ۱۳۱۲ شمسی روی کاخ خوشتاریا ساخته شده است. این کاخ در حال حاضر موزه نظامی است و انواع سلاح های گرم و سرد از زمان صفویه تاکنون در آن به نمایش درآمده است.
نشانی: بندر انزلی، میان پشته، خ تکاوران

گورستان لهستانی ها
در این گورستان تعداد ۶۳۹ نفر از مهاجرین لهستانی که طی حمله سربازان نازی در سال ۱۹۴۱ از طریق بندر انزلی به ایران پناهنده شدند به خاک سپرده شده اند. این گورستان یادگاری از اتفاقات تلخ جنگ جهانی دوم است.
نشانی: منطقه آخر خط، روبروی گلزار شهدا، جنب گورستان ارامنه

پل غازیان
این پل که بندر انزلی را به میان پشته پیوند می دهد، ۱۲۷ متر طول دارد و از روی مرداب یا رود انزلی می گذرد. پل غازیان دارای سه چشمه است. چشمه میانی متحرک و از فولاد، به طول ۲۵ متر ساخته شده است.

پل میان پشته
این پل را، رابط گیلان و آذربایجان گفته اند که در دوره پهلوی، میان بخش غازیان و میان پشته احداث شد. طول آن ۲۱۰ و عرض آن ۱۰ متر است. ارتفاع این پل از سطح آب هفت متر است.
حافظیه انزلی:

در اوایل دوره پهلوی در مجاورت شهرداری انزلی در میان درختان سرسبز بنای سفید زیبایی برای اجرای موسیقی ساخته شد که به دلیل شباهت با بنای آرامگاه حافظ به آن حافظیه می گویند.
نشانی: میدان امام – شهرداری انزلی

موج شکن
یکی از آثار قدیمی بندر انزلی، موج شکن های آن است که می توان آنها را بعد از مناره (برج ساعت) سمبل انزلی دانست. موج شکن ها در واقع از آثار معماری اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ میلادی هستند که برای جلوگیری از آسیب دریا به تاسیسات استفاده می شده است.
نشانی: ساحل بلوار انزلی

بقعه بی بی حوریه
بی بی حوریه از دختران امام موسی کاظم (ع) است.
زمان بازدید: این مکان به دلیل اینکه در مسیر راه مسافران است در بیشتر ساعات شبانه روز باز است.
نشانی: میدان بی بی حوریه (میدان ورودی انزلی از سمت رشت)

بقعه آقانجفی
این سید که در میان مردم انزلی به آقای پابرهنه معروف است، مورد احترام مردم این شهر است.
نشانی: بخش غازیان، میدان مالا، ضلع شمال غربی، محله سامانسر

بقعه آقا پیر
این بقعه نیز از زیارتگاه های مورد احترام مردم منطقه است و مزار سیروس قایقران فوتبالیست معروف بندر انزلی در نزدیکی آن واقع شده است.
نشانی: خیابان کلویر، نرسیده به بازار پردیس و کاسپین و ۳ کیلومتر بعد از میدان امام انزلی

بقعه امامزاده ابراهیم
جاده انزلی به رضوانشهر، کنار جاده اصلی و مسجد، بعد از سنگاچین

بقعه امامزاده صالح
بقعه این امامزاده در بخش غازیان انزلی و روبروی بازار قرار دارد که از آن تا میدان اصلی شهر (میدان امام) ۱/۵ کیلومتر فاصله است.
بازار پردیس:

بازار پردیس در ساحل دریا قرار دارد و انواع وسایل تزئینی و پوشاک در آن عرضه می شود.
نشانی: بعد از میدان انزلی، به سمت سنگاچین

بازار کاسپین
مجتمع تجاری سرپوشیده است که در کنار بازار پردیس قرار دارد و دارای کافی شاپ و رستوران نیز هست.
نشانی: جاده انزلی به رشت، ابتدای مسیر حسن رود به زیباکنار

بازار آسیای میانه
بازار آسیای میانه در ساحل دریا واقع شده است و محصولات آرایشی و پوشاک در این بازار عرضه می شود.
نشانی: جاده انزلی رضوانشهر، قبل از هتل سفیدکنار

بازار گیلار
در این بازار محصولات متنوعی همچونن پوشاک، لوازم آرایش، لوازم تزئینی و لوازم منزل در سه بازار سرپوشیده عرضه می شود. این بازار دارای پارک کودک، پارکینگ و رستوران است.
نشانی: ورودی انزلی، جنب دانشگاه آزاد

چطور برویم؟
فاصله بندر انزلی تا تهران ۳۸۰ کیلومتر است که تقریبا بیشتر راه اتوبان است و با خودرو شخصی حدود ۵ ساعت زمان لازم دارید تا به مقصد برسید. نزدیک ترین فرودگاه به بندر انزلی فرودگاه رشت است که ۳۵ کیلومتر با شهر فاصله دارد. تهران تا رشت با هواپیما حدود ۴۰ دقیقه زمان می برد.

کجا بمانیم؟
در بندر انزلی علاوه بر خانه های محلی که می توان اجاره کرد هتل هایی نیز وجود دارد. از جمله این هتل ها هتل چهار ستاره سفیدکنار، مجتمع جهانگردی غرب انزلی، هتل بزرگ انزلی و هتل دو ستاره ایرن است.
این شهرستان دارای آب و هوای معتدل و مرطوب ساحلی بوده که در فصول مختلف سال شرایط آب و هوای مطلوبی برای سفر دارد.

چی بخریم؟
انواع ماهیان خزری عمده ترین سوغات خوراکی این شهرستان است ولی انواع سبزیجات محلی، زیتون، سیر و ترشیجات محلی نیز برای عرضه به مسافران وجود دارد.
بندر انزلی مرکز تولید بسیاری از صنایع دستی چوبین و همچنین صنایع مواربافی است. بازار ماهی و بازار محلی شنبه بازار فرصتی برای خرید سوغات یا تهیه خوراکی های محلی برای ایام اقامت در این شهر ساحلی است.

.
منبع: روزنامه هفت صبح
گردآوری: سایت کرکان بندرانزلی

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت