پنیر سیاهمزگی یکی از پنیرهای کم نظیر در ایران از نظر طعم و مزه است که میتواند با بهترین پنیرهای دنیا رقابت کند.این پنیر به صورت سنتی در منطقه سیاهمزگی تهیه میشود که طرفدارن زیادی نیز دارد و همواره گردشگران در این منطقه برای خرید آن اقدام میکنند.
پنیر محلی سیاهمزگی بسیار مقوی است زیرا شیر گوسفند را بدون گرفتن خامه شیر به پنیر تبدیل میکنند.زنان منطقه سیاهمزگی در فصل بهار حدود ساعت ۱۱ تا ۱۲ و در فصل تابستان در حدود ساعت ۱۳ تا ۱۴ گوسفندان را میدوشند و سپس شیر را از یک صافی پارچهای یا توری نازک عبور میدهند، بعد از گذراندن از صافی، به شیری که هنوز گرم است، مایع پنیر زده و در یک دیگ با آب ترکیب میکنند. این مخلوط بعد از مدتی میبندد. سپس با یک کاسه فلزی، مایع به دست آمده را داخل دیگی که روی آتش اجاق است ریخته و در مدت زمان ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خمیر دیگری به دست میآید. این خمیر را در ظروفی که از جنس چوپ و به شکل بشقاب است، میریزند و با فشار دست، آب آن را میگیرند و پنیر باقی میماند
این پنیرها یا در محل فروخته میشوند و یا اینکه توسط خریداران سنتی محلی در شهر خریداری میشوند. قیمت پنیر تازه از پنیر کهنه ارزانتر است زیرا پنیر کهنه نمک سود شده و مدت زمان بیشتری، سالم باقی میماند. پوست بز و گوسفند نیز را برای نگهداری کشک و پنیر و نگهداری کره در فصل زمستان آماده میکنند.
عکس : امیر پیام نجفی زاده
منبع:وبلاگ نصیر محله
گردآورنده: سایت کرکان بندرانزلی
سلام خیلی مطالب جالبی دارید ممنون
ممنون از توضیحاتتون
فقط اگه طرز نگهداریشو برای مدت طولانی هم ذکر میکردید فوق العاده بود