مواد لازم:
اسفناج ،برگ چغندر،گشنیز، تره ،جعفری ،شوید: ۱ کیلو (مقدار اسفناج ازهمه بیشتر باشد)
برنج : ۲ قاشق غذاخوری
آب :۱ پیمانه
آب غوره یا آب نارنج: ۱ تا ۱/۵ لیوان
نعنا وخالواش تازه: ۱ پیمانه
سیر: ۱ بوتهء کوچک
نمک ، فلفل ،دارچین و زردچوبه: به دلخواه
روغن: ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ: ۲ تا۳ عدد
طرز تهیه:
سبزی ها را پاک کنید و بشویید .پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود.
برنج را بشویید و مدت کمی خیس کنید. برنج و سبزی های خرد شده را در قابلمه ای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان(گمج)بریزید و با یک پیمانه آب بپزید.
بعداز پختن سبزی، چاشنی این غذا یعنی آب غوره یا آب نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا کم بود ، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش شود.
نعنا، خالواش وسیر پوست کنده را خرد کنید و در تابه ای همراه نمک ، فلفل ،دارچین وزردچوبه در روغن فراوان ، کمی سرخ کنید . این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه کنید تا با هم بپزند.
تخم مرغ ها را درظرفی بشکنید و با چنگال کمی بزنید. سپس تخم مرغ ها را روی مخلوط سبزی ها و برنج بریزید.
زمانی که تخم مرغ ها پخت، خورش را هم بزنید وبه آن فلفل و دارچین بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت وخورش به روغن افتاد ، غذا آماده است.
نکته:
۱- به جای آب غوره و آب نارنج می توان از آب انار ترش هم استفاده کرد، ولی دراین صورت رنگ خورش تیره می شود.
۲-برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له کنید.
۳-خالواش نوعی سبزی معطر و محلی است که باید در سفرهایتان از استان گیلان تهیه کنید.
۴-اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده می کنید ، کمی آنها را خیس کنید وبعد با سیر سرخ کنید./
آموزش طبخ: مریم جدی
عکس: مبعث فدایی
سلام.
ممنون از این که طرز تهیه غذاهای محلی را بی هیچ چشم داشتی آموزش می دهید، عالی بود.
متشکرم