نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

این روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان تالش است و فاصله ی آن تا مرکز استانِ گیلان، ۱۴۳ کیلومتر. از شمال به روستای ناوان، از شرق به روستای سیاهونی، از جنوب به منطقه ی جنگلی و از غرب به روستای آق اِولَر محدود می شود. آب و هوای روستای مَریان، زمستان ها سرد و تابستان ها، معتدل است. گورستان های باستانیِ روستا، نشان دهنده ی سکونتِ دیرینه ی اقوام تالشیِ این منطقه است. اقتصاد مردم روستای مَریان بر پایه ی فعالیت های زراعی، باغداری، دامداری و صنایع دستی استواراست. زراعتِ عمده ی روستا، بیشتر به صورتِ دیمِ و گندم مهم ترین محصولِ دیمیِ این ناحیه است. زنان روستای مَریان با بافت و تولید صنایع دستی مانند گلیم؛ جاجیم، شال و جوراب در بهبود وضعیت اقتصادیِ خانوار، نقش مهمی دارند. معماری روستای مَریان به علت قرار گرفتن در ناحیه ی کوهستانی، با روستاهای جلگه ای ِ استان گیلان فرق دارد. سقف چوبیِ خانه ها لته کوبی و درهای ورودی و پنجره ها، برای جلوگیری از سرما ، کوچک انتخاب شده است. در ساخت خانه های قدیمی از مصالحِ بومی مثل سنگ، ملاط و چوب استفاده شده است. چشم اندازِ رودخانه ی پرآبِ کرگانرود، ارتفاع های اطراف روستا، جنگل های انبوه و سرسبز وِ هوای مِه آلود، تصویری رویایی پیش رویِ گردشگرانِ روستایِ مَریان قرار می دهد. مراتعِ سرسبز و کشتزارهای طلاییِ گندم، گرداگردِ روستا را فرا گرفته است. محوطه ی باستانیِ گورستانِ مَریان، بزرگ ترین گورستانِ پیش از تاریخِ ایرانِ که در عرصه ی به مساحت ۴۰۰ هکتار گسترده شده و گواهِ تمدنِ عظیم این منطقه در دوران های گذشته ست که تا اوایلِ دورانِ اسلامی ادامه داشته. در این منطقه، گورهایی به صورت سه طبقه، سنگچین با ابزارِ مورد نیاز زندگیِ مُردگان کشف شده. حمام قدیمیِ روستای مَریان هم از آثار بجا مانده از دوره ی صفوی یا قاجاریه که در بعضی از قسمت های این حمام، کاشی های تزئینی و نقاشی دیواری باقی مانده است.

 

سایت کرکان بندرانزلی

بازدید:5,414بار , ارسال شده در : 13ام اردیبهشت, 1391; ساعت : 6:13 ق.ظ
تعداد نظرات : ۳
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • محمدی گفته: ۲۰:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۴

    سلام
    خوبید؟
    خداقوت
    میشه از حمام روستای مریان عکس هم بزارین
    مخصوصا از تزییناتش

    • مدیر سایت گفته: ۲۲:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۴

      سلام ممنون خانم محمدی اگه پیدا کردم حتما میزارم

      • سليم سليمي مويد گفته: ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۳

        ضمن سپاس
        تاریخ ساخت حمام به طور قطع مربوط زمانی است که سردار امجد در حاشیه روستای نواده بنایی ییلاقی احداث نمود و تا آنجا که من دیدم از تزیینات کاشی در این بنا خبری نیست. تنها اندکی بقایای اندود ساروج در سطوح آن دیده می شود
        در ضمن من متوجه قبور سه طبقه نشدم

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت