نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

انزلی سرزمین محبوب پرندگان مهاجر با دریا و تالاب و نیلوفران آبی اش به بهار سلامی دوباره می کند.

 طبیعت در این شهر کوچک ساحلی خود را با گلهای زرد و سپید و بنفش آراسته و چلچله ها بی تاب رسیدن بهارند.

 ماهیان بومی خزر به شوق ادامه حیات عازم تالاب می شوند و پرندگان آشیانه هایشان را برای تخم گذاری آماده می کنند .

 انزلی که با داشتن بندر از قدیم دروازه اروپا نام گرفته از مراکز مهم گردشگری گیلان و کشور است .

 دریای خزر و ساحل ماسه ای و تالاب ، جاذبه های بی نظیر طبیعی بندرانزلی به تنهایی برای جلب گردشگران کافی است.

 اقامتگاههای ساحلی ، محلی برای تمدد اعصاب مسافران خسته از زندگی ماشینی و شهرهای شلوغ است .

قدم زدن در ساحل تماشای امواج کوچک و بزرگ ، طلوع و غروب خورشید و طیف رنگهای ابی ، خاکستری بنفش در افق مجالی است برای اندکی آرامش .

 تماشای تلاش صیادان برای بیرون کشیدن ماهی از دل دریا ، خرید ماهی تازه و تهیه غذایی سالم و مطبوع در کنار خانواده اوقات خوشی را برای مسافران مهیا می کند.

*تالاب انزلی

 این تالاب زیبا در جنوب غربی دریای خزر از مهمترین زیستگاههای پرندگان مهاجر در کشور بشمار می رود.

 گردشی با قایق در دل تالاب و تماشای پرواز پرندگان و نی زارها و گیاهان شناور بر آب فرصت دیگری برای خلق خاطراتی خوش در این شهر ساحلی است.

 رستورانهای واقع در دل تالاب و یا رستوران کشتی میرزاکوچک نیز آماده پذیرایی از مهمانان با غذاهای خوشمزه محلی است .

*پلهای تاریخی انزلی و غازیان

 این پلهای تاریخی با منظره دریا و بندر و تالاب از یک سو جایگاهی است برای تماشای گستره زیبای تالاب و گیاهان و پرندگان اش و از سوی دیگر کشتی های کوچک و بزرگ .

 زمان ساخت این پلهای تاریخی به بیش از ۷۰ سال پیش باز می گردد و مکان مناسبی برای ثبت تصاویر یادگاری است .

* کاخ موزه میان پشته

 کاخ موزه نظامی بعد از پل غازیان و در جوار مصلای انزلی یکی از زیباترین بناهای تاریخی این شهر به شمار می رود و هر ساله دهها هزار دیدارکننده دارد.

 زمان ساخت بنای این کاخ که اکنون به موزه نظامی تبدیل شده به سال ۱۳۱۲ شمسی باز می گردد و علاوه بر بنای تاریخی و زیبا و وسایل و تزئینات کاخ برای به نمایش گذاشتن شماری از ابزارهای نبرد از زمان صفویه تاکنون اختصاص یافته است.

 این کاخ موزه در کنار خزر ، میان باغی دلگشا و با یک چایخوری سنتی و فضای بازی کودکان از جاذبه های بی نظیر برای گردشگران به ویژه علاقمندان به میراث فرهنگی و آثار تاریخی و هنر این سرزمین است .

* بلوار ساحلی

 بلوار انزلی تفرجگاهی زیبا در میان درختان سرو، کاج ، نارنج و ماگنولیا و گلهای محمدی ، یاس و گلهای فصلی همچون پامچال و بنفشه در کنار اسکله های بندر است که از یک سو به بازار ماهی و شنبه بازار و از سوی دیگر به موج شکنها منتهی می شود .

 قدمت این پارک ساحلی به سال ۱۳۰۷ باز می‌گردد و به وسعت ۳۵ هزار مربع در کنار موج شکن و مشرف به دریا ساخته شده‌است .

*حافظیه (محل ترنم موسیقی )

 حافظیه یا به گویش محلی ” موزیک جیگا” در سال ۱۳۱۱ شمسی به وسیله شهرداری به مساحت ۷۶ متر مربع ساخته شده و مکانی برای هنرنمایی گروههای موسیقی بود.

 گفتنی است این بنا چهار سال پیش از بنای حافظیه شیراز ساخته شده‌است که با توجه به شهرت حافظیه در سال ۱۳۶۶ توسط شهردار وقت بندر انزلی این بنا که شباهت زیادی به آرامگاه حافظ شیرازی دارد از محل ترنم موزیک بندر انزلی به حافظیه انزلی تغییر نام پیدا کرد.

* برج ساعت (فانوس دریایی)

برج ساعت انزلی حدود ۲۰۰ سال پیش بعنوان فانوس دریایی ساخته و از آن استفاده می شد .

 این برج با ۲۸ متر ارتفاع واقع در محوطه پشتی بازار سپه (میدان انزلی) از پل قدیمی انزلی قابل مشاهده است.

 فانوس دریایی این برج زمان حکومت ناصرالدین شاه با روغن چراغ روشن میشده و برای راهنمایی دریانوردان به کار میرفته‌است. در سال ۱۳۰۷ شمسی پس از مرمت این برج، ساعتی چهار سو بر فراز آن نصب شد

* بنای تاریخی دادگستری

 این ساختمان چهار طبقه ساخته شده از آجر فشرده روسی با نمای سیمان سفید و کنده کاری های زیبا واقع در شمال شرق میدان مرکزی شهر ( میدان امام ) سال ۱۳۰۶ شمسی ساخته شد و از بناهای زیبا و دیدنی شهر انزلی است .

*کلیسای حضرت مریم

 این کلیسای قدیمی سال ۱۸۷۴ میلادی ساخته شده و از بناهای تاریخی زیبا و ارزشمند انزلی واقع درمقابل ساختمان دادگستری قدیمی است.

*بنای شهرداری

 گفتنی است انزلی نخستین شهر ایران است که دارای شهرداری شد و بنای شهرداری این شهر سال ۱۳۰۰ ساخته شده و از بناهای تاریخی به ثبت رسیده به شمار می رود.

 مناره مسجد قائمیه واقع در خیابان گلستان نیز که در سالهای اخیر توسط میراث فرهنگی ترمیم شد از آثار تاریخی این شهر کوچک ساحلی است.

*موج شکنهای انزلی

موج شکن انزلی که سال ۱۲۷۳ در منتهی الیه شرقی بلوار ساحلی انزلی واقع شده از شاهکارهای معماری درنوع خود محسوب می شود .

 این موج شکن محل مناسبی برای گردش ، قدم زدن ، ماهی گیری تفریحی و عکاسی است .

* بازارهای انزلی

 بازار ماهی انزلی در زیر پل انزلی گرچه به شکل سنتی و نیازمند بهسازی است ولی با توجه به عرضه ماهی تازه از محلهای مراجعه گردشگران برای تهیه انواع ماهی بشمار می رود.

 بازارهای سپه ، گیلار، کاسپین ، پردیس و بازار آسیای میانه نیز محل مناسبی است که گردشگران بویژه بانوان علاقمند به خرید می توانند اجناس زیبا و متناسب با روز را از آنجا تهیه کنند.

 شنبه بازار انزلی نیز همانگونه که از نامش پیداست روزهای شنبه در نزدیکی میدان امام برپا می شود و محلی برای عرضه تولیدات محلی و سایر اجناس است .

* بقاع متبرکه

انزلی با بهره مندی از بقاع متبرکه ای مانند بی بی حوریه ، امامزاده صالح ، آقا سید محمد نجفی نیز مکانی برای ساعتی معنویت برای گردشگران نقاط مختلف کشور است.

*منطقه آزاد انزلی

 این منطقه که در سالهای اخیر فعال شده علاوه بر بهره مندی از جاذبه های طبیعی زیبا مانند دریا و ساحل از آلاچیق و امکانات گردشگری و تفریحی ، اجرای برنامه های سرگرم کننده فرهنگی هنری و بازارهای خرید اجناس خارجی به ویژه چینی برخوردار است .

 نزدیکی شهر انزلی به شهرهای دیگر دیدنی استان گیلان مانند لاهیجان، ماسوله ، آستارا از دیگر ویژگی های مهم این شهر است به نحوی که مسافران می توانند با اقامت در انزلی به راحتی هر روز به یکی از این شهرها سفر کرده و به اقامتگاهشان باز گردند .

 گفتنی است که انزلی با ۱۷۹ واحد اقامتی ، ۱۳ هتل ، ۱۱ هتل آپارتمان ، ۲۴ مجتمع گردشگری ، ۱۱۹ مسافر کاشانه و تعداد قابل توجهی مهمانسرا و خوابگاه ، یک سوم اقامتگاههای گردشگری گیلان را دارد .

* خوراکی ها

 پلو کباب ، اشپل و گردو ، ماهی ، فسنجان ، میرزا قاسمی و باقلاقاتق از جمله غذاهای محلی است که در رستورانها عرضه می شود.

 صنایع دستی موجود در انزلی نیز گرچه در سالهای اخیر با هجوم صنایع دستی چینی کم شده ولی هنوز می توان صنایع چوبی،حصیری، مرواربافی را در بین آنها یافت و به یادگار خریداری کرد.

 به انزلی سفر می کنید لباس گرم ، چتر ،دوربین عکاسی و فیلمبرداری ، دوچرخه ، اسکوتر ، راکتهای تنیس و بدمینتون ، بوم نقاشی و کتابهای مورد علاقه خود را فراموش نکنید .

در عوض برای چند روز رانندگی با خودروی شخصی در شهر را کنار بگذارید و پیاده روی و یا استفاده از وسایل نقلیه عمومی را جایگزین آن سازید.

 

خبرنگار: گیتی بابایی

منبع: وبلاگ انزلی نیوز

گردآورنده: سایت کرکان بندرانزلی

بازدید:3,954بار , ارسال شده در : 25ام اسفند, 1390; ساعت : 9:05 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت