نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

کاخ انزلی گوشه ای تاریخ این سرزمین

 

بنای این کاخ موزه در آستانه دریا و در میان باغی پر از درختان سرو و کاج و نارنج و گلهای رنگارنگ در زمان رضاخان ساخته شد و پس از انقلاب مجموعه ای از سلاحها از قدیم تا به امروز را در خود جای داد و به صورت موزه برای دیدار مردم در آمد .

این عمارت سپید زیبا با پنجره‌های بزرگ از شمال به روی خزر و چشم‌انداز زیبای آن و از سمت جنوب به سرسبزی و زیبایی یک باغ پرطراوت چشم باز کرده ست.
گرچه این موزه نام نظامی را بر خود دارد اما بنای زیبا و اشیای ظریف و هنرمندانه آن فضای خشک و نظامی سلاح‌های موجود را تلطیف کرده است .
به عبارت دیگرکاخ انزلی یا همان “کاخ میان پشته” آمیزه ای از هنر و معماری و فرهنگ و روحیه سلحشوری و نظامی گری است .
این کاخ موزه زیبا برای دیدارکنندگان از جنبه های مختلف دارای جذابیت است ، باغ کوچک زیبایی که کاخ درون آن قرار گرفته فضای مطبوعی برای قدم زدن و بازی بچه ها و صرف چای در چایخانه سنتی است ، بویژه که منظرگاه دریا و اسکله و کشتی های کوچک و بزرگ را نیز دارد . بنای کاخ برای علاقمندان به معماری و میراث فرهنگی واجد جذابیتهای بسیار است و دوستداران فرهنگ و هنر نیز ، درون کاخ اشیاء ظریف و هنرمندانه متعدد به جا مانده از سالهای دور را نظاره خواهند کرد.
علاقمندان به صنعت اسلحه سازی و دریانوردی نیز مجموعه جالبی را در این کاخ مشاهده خواهند کرد.
این بنا در یک هزار و ‎ ۱۶۸متر مربع زیربنا در دو طبقه ساخته شده است. بدنه ساختمان از سنگ و دو جداره ساخته شده و بین دو جدار آن حدود ‎۱۰ سانتی متر فاصله نهاده‌اند.
در اتاق‌ها و حتی قسمت‌های بیرونی هواکش‌هایی با توری‌های فلزی تعبیه شده است تا ساختمان از رطوبت محفوظ بماند.
کاخ را طوری ساخته‌اند که درست بر وسط دو موج شکن نظاره دارد. ساختمان دارای یک در بزرگ از سمت شمال است که طرحی از یک خورشید در حال غروب را بر خود دارد.
پس از یک راهروی پهن سرسرای کاخ نمایان می‌شود و با دو ردیف پلکان وسیع و متقارن از دو سو به طبقه بالا می رود.
در میان این دو ردیف پله نیز پنجره چوبی بزرگی با طرحی از یک خورشید کامل قرار دارد که روشنایی مورد نیاز را به خوبی به درون هدایت می کند و نور مطبوع و دلنشینی را در فضا پخش می کند.
کاخ دارای یک سرسرای وسیع ، ‎ ۱۱اتاق و یک سالن پذیرایی با چهار سرویس حمام و دستشویی است. سقف همه اتاق‌ها بتون مسلح بوده و روی آن به شکل زیبا و هنرمندانه‌ای گچ‌بری شده و در زوایا با تعدادی مجسمه‌های کوچک گچی تزئین شده است.
از جمله کارهای هنری این ساختمان پله‌ای است بنا نهاده بر روی یک ستون که طبقات را به هم وصل می‌کند به طوریکه اگر شخصی زیر شیروانی ساختمان هم باشد می‌تواند کف زیرین بنا را ببیند.
کاخ میان پشته بعد از انقلاب اسلامی چند سالی بدون استفاده مانده و از سال ‎ ۱۳۶۷شمسی پس از تعمیرات اساسی و تعویض حلب‌های شیروانی، به موزه تبدیل شد. در سال ۱۳۸۰ تا ۸۱ نیز به دستور فرماندهی نیروی دریایی و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی مرمت کامل شد.
طبقه پایین شامل سلاح‌های سبک و ابزار نظامی دوران‌های مختلف از صفویه و زندیه تا دوره رضاخان است در میان این اشیا از سپر پوست کرگدن گرفته تا لباسهای زرهی و و کلاه خود و از سلاحهای سبک مانند ششلول و هفت تیر تا تفنگ‌های بزرگ قلعه‌ای و تفنگهای سنگ چخماق دیده می‌شود.
همچنین ماکتهایی از ناوهای جنگی در قفسه‌های شیشه‌ای قرار داده شده است.
در طبقه دوم اشیای مربوط به کاخ از مبلمان گرفته تا قفسه‌های چوبی منبت کاری شده بسیار زیبا، شمعدانهای برنزی ، ظروف کریستال و هدیه‌هایی که سران کشورهای دیگر به رضاخان هدیه داده‌اند، وجود دارد.
تابلوی نقاشی از ناصرالدین شاه و تابلوی کبک آویز کمال الملک در میان تعداد دیگری آثار نقاشی بر دیوارهای کاخ خودنمایی می‌کند.
رادیو ضبط مبله‌ای که هیتلر به رضاخان هدیه داده، میز کار بسیار زیبای چوبی که بر روی پایه‌های چوبین قطوری به شکل چهار شیر قرار گرفته و لوستر بزرگی که از چوب ساخته شده برخی از اشیای بسیار جالب توجه کاخ هستند.
در همه اتاق‌ها شومینه دیواری تعبیه شده است. پنجره‌های بزرگ و دلباز پذیرای نور خورشید هستند و این امکان را برای دیدارکنندگان مهیا می‌کنند که زوایای مختلف باغ و موج‌شکن را ببینند.
در گچ‌بری‌های ساخته شده روی سقف علاوه بر تصاویر گل و ریحان ، تصاویر سر شیر نیز دیده می‌شود.
گرچه تانکها، توپها و سلاح‌های سنگین و نیمه سنگینی که در گوشه و کنار باغ نهاده شده فضایی نظامی را در ذهن تداعی می‌کند اما نتوانسته عطر بهار نارنجها و لطافت ریاحین و درختان باغ را تحت‌الشعاع قرار دهد.
محیط چنان الهام‌بخش است که افراد با ذوق را ساعتها بی‌خود از خویشتن به تماشا وا می‌دارد.
علاقمندان به معماری ، نقاشی ، نویسندگان ، شعرا و علاقمندان به فرهنگ و هنر فرصت خوبی را برای الهام گرفتن و حظ بصر خواهند برد.
سالانه قریب پنج هزار نفر از این موزه دیدن می کنند و از زیبایی بنا و اشیاء کاخ لذت برده و با بخشهایی از تاریخ این سرزمین نیز آشنا می شوند.

 

کاخ انزلی گوشه ای تاریخ این سرزمین

کاخ انزلی گوشه ای از تاریخ این سرزمین 

 کاخ انزلی گوشه ای تاریخ این سرزمین

کاخ انزلی گوشه ای از تاریخ این سرزمین

کاخ انزلی گوشه ای تاریخ این سرزمین 

کاخ انزلی گوشه ای از تاریخ این سرزمین 

 

منبغ: سایت وارش

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت