تالاب امیر کلایه –
“تالاب بین المللی امیر کلایه” یکی دیگر از تالابهای منحصر به فرد در گیلان است که با وسعتی معادل هزار و ۲۳۰ هکتار در ناحیه شمالی لاهیجان واقع شده و در محل زمستان گذرانی هزاران قطعه پرنده مهاجر از جمله قو، پلیکان و سایر مرغابی سانان است، از دیگر زیبایی های طبیعی تالاب می توان به نیلوفر آبی سفید اشاره کرد که جلوه خاصی به آن بخشیده است.
در ۴۶کیلومتری شمال شهرستان لاهیجان و بین شهرهای لنگرود و بندرکیاشهر واقع در شرق استان گیلان آبگیری طبیعی قرار دارد که به دلیل واقع شدن در روستای امیرکلایه به نام این روستا خوانده میشود. این اکوسیستم آبی درسال ۱۳۵۴در کنوانسیون رامسر با توجه به جاذبهها و ویژگیهای اکولوژیکیآن، بانام تالاب امیرکلایه در فهرست تالابهای بینالمللی قرار گرفتهاست. این تالاب با یک هزار و ۲۳۲هکتار وسعت و باتوجه به نقش و اهمیت ویژه آن، بهعنوان یکی از محیطهای طبیعی زندگی وحوش و آبزیان، در زمره پناهگاههای حیات وحش است که تحت نظارت سازمان محیط زیست قرار دارد.
شرایط خاص اکولوژیکی تالاب امیرکلایه موجب شدهاست که این اکوسیستم آبی به عنوان زیستگاه، شمار بسیاری از پرندگان مهاجر نیز قرار گرفته و هرساله پذیرای گونههای مختلفی چون انواع قو، فلامینگو،اردک، غازهای وحشی، خوتکا، چنگر ،گیلار ، پلیکان و دههاگونه دیگر باشد. دراین تالاب ۱۳۳گونه پرنده مربوط به ۴۱خانواده شناسایی شده است که ۳۹ گونه آن بومی و بقیه مهاجر هستند. کارشناسان محیط زیست، شمار پرندگان مهاجر به این تالاب را در سال، بیش از ۳۰هزارقطعه اعلام کردهاند و این تعداد با توجه به ویژگیهای منحصربه فرد، وسعت و منابع غذایی تالاب و در صورت تامین امنیتهای لازم و جلوگیری از شکار و صید غیرمجاز به دهها برابر خواهد رسید. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد تالاب بینالمللی امیرکلایه لاهیجان در مقایسه با دیگر تالابهای گیلان این است که این تالاب از محدود محیطهای تالابی آب شیرین است که تنها در یک کیلومتری دریا قرار دارد.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد تالاب بین المللی امیر کلایه لاهیجان در مقایسه با دیگر تالابهای گیلان این است که این تالاب از معدود “محیط های تالابی آب شیرین ” است که تنها در یک کیلومتری دریا قرار دارد. این تالاب زیستگاه ۱۱ گونه از انواع ماهیان نظیر سوف، حاجی ترخان، اسبوله، اردک ماهی، کپور و گونه های دیگر است که در تنوع بخشی به این اکوسیستم آبی نقشی موثر دارند. “لای ماهی” از مهمترین گونه آبزیان در این تالاب است که از نظر کارشناسان شیلاتی حیات آن حائز اهمیت است. علاوه بر وجود انواع گونه های جانوری در این تالاب، این محیط آبی، زیستگاه گونه های گیاهی آبزی بی نظیر نیلوفر آبی، لاله تالابی، مریم آبی و عدسک است. ” پسته دریایی” که در زبان محلی به آن “ثعله باقلی” می گویند یکی از گیاهان زیبایی است که در این تالاب می روید و محصول آن لاله تالابی است.
این گونه گیاهی با کلاهک سبز رنگ و دانه های کوچک به رنگ سبز دارای خاصیت های دارویی و درمانی است و در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد، مصرف این گیاه برای گردشگران نیز از جذابیت خاصی برخوردار است. تالاب امیر کلایه را با توجه به اهمیت اکوسیستمی آن، می توان از نگاه های مختلف مورد ارزیابی قرار داد، این بخش از طبیعت گیلان دارای جاذبه های مختلفی است که نقش مهمی در حیات گونه های دیگر موجودات آبزی و غیرآبزی منطقه داشته و در کنار آن اثرات اکولوژیکی، اقتصادی و گردشگری تالاب امیر کلایه نیز حائز اهمیت است. نقش این تالاب به دلیل وجود انواع آبزیان اعم از گیاهی و جانوری در آن ها و اهمیتشان از جهت برخورداری موقعیت ویژه زیستگاهی برای پرندگان مهاجر، نکته ای است غیرقابل انکار و از نظر کارشناسان بسیار مهم و حیاتی است.
خسته نباشید…
مطلب خوبی بود…
کاشکی میشد سایت از حالت روزنامه ای در بیاد
سلام
عیدسعیدفطر برشمامبارک باشد.آرزومندمبه پاسداشت این عید وماه پربرکت رمضان به تمام خواست های خوبتان برسید
شادی دائم شماآرزوی قلبی من است
دوست کوچک شما سلیمی
با تشکر از مطلب خوبتون…
سلام خیلی عالی بود ممنون به خاطر کار بسیار عالیتون!