نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

روستای سیبن (sibon) در استان گیلان و در شمال بخش خورگام قرار دارد. جایی در ارتفاع ۱۴۵۰متری بالاتر از سطح دریا که از شمال به صخره بلند کمربن و جنگل های راش، از جنوب به روستای گوفل، از شرق به روستای گلنگش و از جنوب غربی به روستای چهیش محدود می شود.

آب و هوای معتدل این روستا در بهار و تابستان باعث می شود که جمعیت ۴۸۰ نفری آن پذیرای صدها گردشگر گیلک از شهرهای اطراف باشند. در عوض زمستان های سیبن آنقدر سرد و برفی است که کمتر کسی از ساکنان روستا جرات می کند زمستان را در این منطقه سر کند.

فاصله روستا تا شهر رستم آباد ۴۰ کیلومتر وتا مرکز بخش در حدود ۸کیلومتر است بنابراین سفر به سیبن به معنی یک سفر روستا گردی تمام عیار است که در آن مجبور می شوید تمام وقتتان را در روستا بگذرانید و مایحتاجتان را از روستائیان تهیه کنید.

روستای سیبن کشتزاری در جنوب دارد و مراتع سرسبز و یک جنگل زیبای راش در شمال. به همین دلیل، با تغییر فصل سیبن هر بار رنگ عوض می کند و با طبیعت یکرنگ می شود. علاوه بر این، در طبیعت این روستا می توانید بابونه، مهر سلیمان (شقاقل)، گل چای، گل گاوزبان و… بچینید و با خود به شهر بیاورید.

اگر گذارتان به سیبن افتاد، حتما سری به حمام قدیمی این روستا بزنید که درمرکز روستا قرار دارد. قسمت اعظم این حمام در خاک مدفون شده و درصورت مرمت می تواند از نقاط دیدنی و گردشگر پذیر روستا و منطقه باشد.

علاوه بر این، در سفر به سیبن می توانید سری به کوچه باغ های منطقه بزنید و معماری روستایی را از نزدیک ببینید. معماری این روستا تلفیقی از معماری مدرن و قدیمی است که دیوارهای سنگی و طاق های چوبی و شیروانی را در خانه های دو طبقه، در کنار ساختمان های آجری و آهنی نشانده است.

اقتصاد روستا مبتنی برکشاورزی و دامداری است و عمده مصولات کشاورزی روستا گندم جو و عدس است. علاوه بر این، فراورده های دامی این روستا هم کیفیت مرغوبی دارند و شما را وسوسه می کنند که بساط سرشیر و کره محلی را برای صبحانه به پا کنید و ظهر را با کباب گوشت تازه و دوغ محلی بگذرانید!

یادتان باشد در سفر به سیبن حتما از صنایع دستی مردم این روستا دیدن کنید و سوغاتی بخرید. جوراب های پشمی و سایر لباس های بافتنی از مهم ترین صنایع دستی روستا هستند که معمولا در زمستان ها بازار گرمی دارند.

برای سفر به سیبن بعد از رسیدن به بخش خورگام در شهرستان رودبار، دو گزینه دارید. یا مسیر رستم آباد – دفراز- پس طالکوه –سیبن را در پیش بگیرید یا از راه رستم آباد – حشمت آباد – بره سر –گوفل – سیبن بگذرید.

 

گردآورنده: خانم مریم واقف

منبع: سایت کرکان بندرانزلی www.karkan.ir

 

 

بازدید:5,614بار , ارسال شده در : 12ام مرداد, 1390; ساعت : 7:33 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • فریدون رستمی گفته: ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۴

    در مورد نام روستای سی بن در خورگام ( رودبار ) توجه داشته باشید که تلفظ درست see ben است چرا که از سینگ =سنگ ریشه گرفته است. هم اکنون نیز در بالای روستا پر از سنگ است و اینکه سی بن به معنی پایین سنگها است. همچنین روستای دیگری در آن منطقه است که سی دشت (پر از سنگ ) نام گرفته و هم اکنون میتوان متوجه وجود سنگهای زیاد در آن شد.

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت