درخت بقعه ی سید ابوالقاسم، قاسم آباد رودسر
این درخت بزرگترین نارونی است که نگارنده در شرق گیلان دیده است. این درخت در پشت بقعه ی آقا سید ابوالقاسم قرار دارد ومورد توجه و احترام از اهالی است.
مزار سید مظفر، آقا سید شریف لاکان رشت
در مسیر لاکان رشت و در فاصله ی اندک از جاده درخت آزادی وجود دارد که به سید مظفر مشهور است. در نزدیکی این درخت حسینیه ای می سازند و بر آنند که صندوقی بر قبر فرضی داخل آن نصب کرده و آن جا را تبدیل به بقعه نمایند.
مزار کوچی بقعه خاجان چهار دانگ دارسازی رشت
در کوچی بقعه _بقعه کوچک_در خان جان دار سازی رشت در نزدیک آثار مسجدی قدیمی ، ۳۲ درخت شمشاد به شم می خورند که در سال ۱۳۵۸ پای آن ها قبری ساخته اند. این مکان مورد اعتقاد اهالی است.
مزارآقا سید معاف، چپک ناظمی محله ی لشت نشا
در ناظمی محله ی لشت نشاء درخت شمشاد کوچکی وجود داشت که حدود سال ۱۳۴۴ بر اساس خواب یکی از اهالی تبدیل به مزار شد. این مزار امروزه مسجد و قبرستان دارد و نزدیک آن صندوقی کوچک برای جمع آوری نذورات نصب کرده اند.
درخت هزار خال، کنار سر لشت نشا
در کنار سر لشت نشا درخت مقدسی وجود دارد که هزار خال(هزار شاخه) نامیده می شود و اخیرا به آقاسید طاهر نیز مشهور شده است. در نزدیک این مزار دو مسجد قرار دارد و اطراف آن قبرستان اهالی واقع شده است. در پای درخت صندوقی چوبی نصب کرده اند.
گل مزار، پیش کنار سنگر رشت
این مزار شامل درخت آزادی است که پای قبری از سنگ بلوک ساخته اند. از آن جا که پیش تر خانه ی شخصی به نام عبرتی در نزدیک این مزار قرار داشت و او شب ها فانوسی در این مکان روشن می کرد این مزار را گل مزار عبرتی نیز می نامند. هم چنین درخت مذکور به مشعل دار نیز مشهور است.
مزارملا نظام، بلکده سنگر رشت
پیش تر در حیاط مسجد بلکده سنگر درخت آزادی وجود داشت که زیارتگاه اهالی بود و ملا نظام نامیده می شد. امروزه آثار این درخت از بین رفته و تنها مسجد به این نام مشهور است.
درخت سید علی، پیش کنارسنگر رشت
در ابتدای پیش کنار سنگر و در کوچه ی رو به روی چوب بری، درخت آزاد متوسطی دیده می شود که اهالی آن را سید علی نامیده و مقدس می شمرند.
مزار سید قاسم، بنکده سنگر رشت
در گذشته در حیاط مسجد بنکده درخت آزاد تنومندی بود که به آقا سید قاسم مشهور است. در سال ۱۳۸۲ این درخت را بریدند و نزدیک آن قبری فرضی به نام سید قاسم درست کردند که بر سنگ آن نوشته است:”آرامگاه جواد الائمه، آقا سید قاسم بنکده، اهدایی حمید میرزایی”.
مزار سید صلواتی، بنکده سنگر رشت
این مزار شامل ۴ درخت بود که در برف سنگین سال ۸۳ افتادند. اهالی قصد دارند ار چوب های این درختان بقعه ای بنا کنند . این مزار مسجد وقبرستان نیز دارد.
مزار سیدان، سنگر رشت
در حیاط مسجد سیدان در شهر سنگر، درخت آزاد تنومندی وجود داشت که رد سال ۱۳۷۵ آن را بریدند وبه جای آن حوضی ساختند. داخل حوض سنگ قبری دیده می شود که برآن نوشته شده است:”آرامگاه مرحوم ابراهیم خلیل الله، فرزند موسی بن جعفر، وفات ۱۲۶۵″. به گفته ی اهالی این اسم، تاریخ و نسبت، مبتنی بر خواب پیرزنی است که این قبر فرضی را ساخته است. این مزار مسجد و قبرستان هم دارد.
مزاراجاق، گیله پرده سر رشت
این مزار شامل درختی است که دور آن سکویی ساخته و در مجاور آن مسجدی بنا نهاده اند. محوطه ی این مزار حدود ۴۰۰۰متر مربع است و قبرستان اهالی در ان قرار دارد.
مزار سید محمود و کلثوم، توران سرای سنگر رشت
در این مزار درخت آزاد تنومندی وجود داشت که سوراخی بزرگ در تنه ی آن دیده می شد. این درخت در سال ۱۳۸۰ افتاد و در سال ۱۳۸۳ قبری به نام آقا سید محمود دئر محل ساختند. در نزدیکی این قبر درخت انجیری رویده است که آن را قبر سید کلثوم، خواهر امامزاده محمود می دانند.
مزار آقا میر خلیل و آقا میر جلیل، سنگر رشت
این مزار شامل دو درخت آزاد است که در پای ان ها دو محفظه از گل وچوب و حلب، به عنوان مرقد ساخته اند. این مکان از ۷۰ سال پیش، بر اساس یک خواب، باد بقعه نامیده شده و تا حدود ۱۰ سال پیش نیز در ایام تابستان مراسم زوار کشی و بازار فصلی داشته استو این مزار مهم ترین و پر جذبه ترین مزار شهرستان رشت است و از این نظر می توان آن را با مزار آقا سید حسینی لاهیجان مقایسه کرد. مسجدی نیز در نزدیکی مزار ساخته شده است.
آته مزار(اخته مزار)، سیا اسطلخ پایین محله ی خشکبیجار
این مزار شامل ۵ درخت آزاد است که یکی در وسط قرار داشته و چهار درخت دیگر، به شکل مربع و با فاصله، در چهار سوی آن کاشته شده اند. محیط تنه ی درخت میانی که خود شامل چند درخت بهم چسیبده است. ۱۱.۳۰ متر است. محوطه ی مزار حدود یک هکتار است و قبرستان اهالی در آن قرار دارد. مسجدی در نزدیکی این مزار بنا نهاده اند و مرقد سید حلیمه و تنی چند از سادات محلی روستای سیا اسطلخ نیز نزدیک آن واقع شده است. بقعه ی سید حلیمه از اعتبار این مزار کاسته است.
مزار سید عبدالفاروغ، باغ محله ی خشکبیجار
در این مکان شخصی به نام عبدالفاروغ که حدود ۱۵۰ سال پیش وفات کرده، دفن شده است. به گفته ی اهالی وی از این مسیر به شمهد می رفت که در این مکان وفات کرد و مدفون شد. قبر او در جاده سازی از بین رفت و اهالی با ۱۶ متر فاصله از قبر اصلی، در زیر یک درخت برای او مرقدی ترتیب داده اند. آن ها در نظر دارند که داخل اتاقک جدید، قبری برای او بسازند.
درخت بقعه ی ذولپیران شفت
در محوطه ی بقعه ی آقا ذولپیرانم شفت، درخت آزادی وجود دارد که مورد توجه اهالی و زائران است.
درخت مقدس هند خاله تولم
در کنار جاده ی اصلی روستای هند خاله، درخت آزادی به چشم می خورد که اخیرا به آقا نیکان مشهور شده است.
درختان روستای پشتیر
در شالیزار های مجاور بقعه ی عین علی و زین علی در روستای پشتیر، چند درخت دیده می شود که به اعتقاد اهالی خواهران امام زاده ها به نام های عین بانو و زین بانو هستند.
سلام
ممنون و خسته نباشید
واقعا متاسفم واسه مردم که به این خرافات اعتقاد دارند