نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

آیت الله شیخ حسین لیچاهی در سال ۱۲۶۱ هجری شمسی در روستای لیچاه بخش لشت نشا به دنیا آمد و پس از گذراندن ‏مقدمات علوم دینی در مدرسه مستوفی رشت به نجف اشرف رفت و زیر نظر استادانی چون آخوند ملا کاظم خراسانی و آیت ‏الله سید محمدکاظم یزدی به تحصیل علم پرداخت.‏از جمله آثار برجسته وی می توان به کتاب مواقع النجوم اشاره کرد.‏‏ از استادان برجسته ی ایشان در نجف اشرف می توان از آخوند ملاکاظم خراسانی صاحب کفایه الاصول و آیه ا… سید محمد کاظم یزدی از مجتهدین مسلم عالم تشیع و یار شیخ در ایام مهاجرت و مبارزه در رشت برای راقم این سطور که بسیاری از طلاعاتش را مدیون حضرتش می باشد نقل فرمودند :آیت اله لیچایی از جمله شاگردان فاضل و مبرز آخوند خراسانی بود که بعد از تدریس آن جناب در علمای نجف مقرر درس مرحوم آخوند بود .این روحانی جلیل القدر دارای هشت حکم اجتهاد از هشت تن از فقهای متشخص عمر خود بود در برگ اجتهاد ایشان مرحوم آیت اله سید ابوالحسن اصفهانی آمده است :« یجب علی کافه المسلمین حفظ شونه »« یعنی بر تمام مسلمین جهان اهتمام به حفظ شان و منزلت ایشان واجب است . »

مبارزات :

آن بزرگمرد در نهایت مقیم زادگاه خود لشت نشا شد و مردم مستضعف و تحت ظلم منطقه را از انوار افاضات خویش بهره مند ساخت . زندگیش آمیخته با زهد و ورع و تلاش و مجاهده برای محرومان بود و در مراحلی حتی با امرای دست نشانده و خائن درافتاده و ظلم محنت بارشان را محکوم و برملا نمود .درگیری شیخ با خاندان امین الدوله که حاکم بر جان و مال و ناموس مردم لشت نشا بودند برایش گران تمام شد و مزاحمت هایی را از طرف دستگاه فراهم آورد.

آثار علمی :

از جمله آثار برجسته ایشان کتاب مواقع النجوم است که در آن « کفایه الاصول » آخوند ملاکاظم خراسانی را در ۱۳۷۲ بیت به زبان عربی به نظم کشیداین اثر گراسنگ پس از رحلت ایشان و با همت آیت الله لاکانی چاپ و منتشر شده اثر دیگرشان کشکولی است که از غزلیات ، حکایات و اشعار عرفانی و فلسفی که در دست چاپ می باشد ، علاوه بر این چند اثر دیگر نیز بصورت نسخه خطی از وی به یادگار مانده است .آیت الله لیچایی در اسفند ماه سال ۱۳۳۳ هـ.ش پس از هفتاد و دو سال مجاهدت عسرت و فاقه دار فانی را وداع گفت و پیکر مطهرش را در قبرستان حاج شیخ قم به خاک سپردند.

مسجد جامع لشت نشاء:
مسجد جامع جورشر در لشت نشا که در فهرست آثار ملی به ثبت ر سیده یکی از بناهای معروف گیلان است و در سال ۱۲۰۶ هجری قمری ساخته شده است. مسجد یاد شده با ۳۸۰ متر مربع مساحت با آجر خشتی ساخته شده و در کتیبه‌ای که بر سر در آن و شبستان مسجد نصب شده تاریخ ۱۳۱۸ هجری قمری ثبت شده است. در اطراف کتیبه ها، کاشی هایی مزین به آیه هایی از قران کریم با خط ثلث دیده می‌شود. این مسجد دو طبقه و پنجره های منبت کاری شده دارد

بقعه آقا سید علی کیا :
این آرامگاه در روستای اژدها بلوچ لشت نشا واقع شده است. نقشه این بنا از خارج عبارت از یک چهار ضلعی است که در برابر هر ضلع، ایوانی قرار دارد. سقف ایوان ها در جلو، روی ده ستون چوبی با سرستون های زیبای قدیمی، استوار شده است. این بقعه، از نظر تزیینات کاشی کاری نیز جزو معدود بناهای امام زاده های شمالی کشور به شمار می رود. ازاره درونی بنا و ایوان ها همه با کاشی های هفت رنگ و با نقش های گل و بوته و پرنده پوشش شده است. شیوه نقش اندازی بر روی این کاشی ها چنان است که آثار دوره زندیه را تداعی می کند. در بالا و پایین کاشی ها قرنیسی به عرض ده سانتی متر نصب شده است.

 

ارسال مطلب : یاسین محجوبی از لشت نشاء

منبع:سایت کرکان بندرانزلی www.karkan.ir

بازدید:5,378بار , ارسال شده در : 6ام خرداد, 1390; ساعت : 10:10 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • محمدرضا صادقي ليچائي گفته: ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۴

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما.
    قبل از هرچیز از شما بابت ارائه این مطالب متشکرم. لازم به ذکر است که بنده مدیر وبلاگ “لیچاه روستای افتخار آفرین” می باشم که در واقع لیچاه زادگاه اصلی این بزرگوار و محل زندگی بنده می باشد در صورت امکان می توانید این وبلاگ را به عنوان وبلاگ مربوطه به این روستا به مطالب خود لینک کنید.
    با تشکر و به امید موفقیت شما

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت