نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

یکی از اشکال عمده ی گردشگری توریسم مذهبی_زیارتی می باشد. این نوع جهانگردی یکی از رایجترین اشکال جهانگردی  در سراسر جهان است. جاذبه های مذهبی، زیارتگاهها و اماکن مقدسه هر ساله تعداد زیادی از جهانگردان را به سوی خود جلب می کنند. تاسیسات اقامتی و پذیرایی از این نوع جهانگردی مانند مسافر خانه ها و زائر سرا ها با توجه به بافت اجتماعی و فرهنگی و عقیدتی جهانگردان دارای ویژگی های خاص خود است که در هر کشوری از تنوع بسیار زیادی برخوردار است.[۱]

شهرستان صومعه سرا هم  مانند سایر شهرستان های استان گیلان دارای  جاذبه های مذهبی_زیارتی زیادی هست که هر ساله، خصوصا  در ایام سوگواری ماه مبارک رمضان و محرم گردشگران مذهبی زیادی را به سوی خود فرا می خواند. در این جستار کوتاه به معرفی برخی از این اماکن مقدس می پردازیم.

بقعه ی پیر موذ نان، صوفیان ده

این بقعه ی متبرکه در شهرستان صومعه سرا و در روستای صوفیان ده تولمات قرار دارد. بنای بقعه به مساحت ۶۰ متر مربع از سنگ بلوک ساخته شده و ضریحی مشبک از جنس آهن و استیل دارد. مساحت تقریبی محوطه ی بقعه یک هکتار است که قبرستان عمومی اهالی در آن واقع شده و مسجدی بزرگ در آن احداث کرده اند.

رابینو در حدود سال ۱۲۹۲ ه.ش در باره این بقعه چنین می نویسد: ” زیارتگاه پیر موذنان در آن جا واقع است. متولی این مقبره از اعقاب شخصی به نام پیر محمد موذ نان است و بر طبق اسناد و فرمان های قدیمی، منطقه وسیعی وقف این محل بود که عبارتست از: جوکی، سفید لیزار، کفته رود، تورخاله، نیزار، نمکاهان، لیه خاله و پازکی پشت. یکی از این فرمان ها به تاریخ محرم سال ۹۳۹ هجری(۱۵۳۲-۳۳ میلادی) نوشته شده و به مهر مظفر سلطان، حاکم بیه پس،مهمور می باشد. و در آن کلمات زیر دیده می شود: الله تعالی الحکیم المنان الموید القادر السلطان المظفر ابوالمظفر.

دو فرمان دیگر، یکی  متعلق به شاه عباس دوم است که به تاریخ ۱۰۵۲ هجری (۴۳-۱۶۴۲ میلادی) نوشته شده است و دیگری مربوط به شاه طهماسب دوم است که در ۱۱۳۷ هجری(۳۰-۱۷۳۴م) نوشته شده و دارای مهر فرمانده کل امپراتریس آن می باشد.

نام اصلی عارف وارسته پیرمحمد موذن یا پیر محمد موذنان است که از عرفای نیمه ی اول سده ی دهم هجری بوده و حدود سال ۹۳۹ ه.ق وفات کرده است. زیارتگاه او اززیارتگاههای مورد علاقه ی مردم تولم است.

بقعه  بیچاره محمد، خشت پل

بنای این بقعه در مسجدی به مساحت ۴۵۰ متر مربع در حال بازسازی است. بر مرقد یک صندوق چوبی مشبک نصب است و بقعه  حدود یک هکتار محوطه دارد. در این محوطه قبرستان اهالی قرار دارد و درختان شمشاد آن نیز قابل توجه اند.

بقعه ی پیر عباس، سیاه تن تولمات

این بقعه که در سال های اخیر به سید عباس معروف شده است، همراه مسجد خود حدود ۲۰۰ متر مربع مساحت دارد. ضریح مشبک آهنی ای بر مرقد پیر نصب است  ودر محوطه ی بقعه قبرستان اهالی قرار دارد.

بقعه ی شیخ محمد طالقانی، کیشستان

شیخ محمد که مردم او را آقا شیخ می نامند، معلمی روحانی بود که در اواخر ذوره ی قاجاریه در روستای کیشستان به تعلیم قران می پرداخت و پس از وفت او را در خانه اش دفن کردند. این خانه امرئز به بقعه  و مسجد تبدیل شده است و در اطراف آن قبرستان اهالی قرار دارد. بر مرقد شیخ محمد نیز صندوق چوبی نصب است.

درخت مقدس هند خاله تولم

در کنار جاده ی اصلی روستای هند خاله، درخت آزادی به چشم می خورد که اخیرا به آقا نیکان مشهور شده است

درختان روستای پشتیر

در شالیزار های مجاور بقعه ی عین علی و زین علی در روستای پشتیر، چند درخت دیده می شود که به اعتقاد اهالی خواهران امام زاده ها به نام های عین بانو و زین بانو هستند.

 

منابع:

-رضوانی، علی اصغر،۱۳۸۵¤جغرافیا و صنعت توریسم،انتشارات دانشگاه پیام نور

-غلامی، قاسم،۱۳۸۷، زیارتگاههای گیلان، انتشارات ایلیا

گرد آوری: مریم واقف

سایت کرکان بندرانزلی www.karkan.ir

بازدید:6,337بار , ارسال شده در : 12ام خرداد, 1390; ساعت : 8:27 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • مریم گفته: ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۴

    سپاس….

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت