نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

آقای قوامی خودتون را معرفی کنید و طریقه آشنایی خودتون با  موسیقی را برای ما بگین !

همانطور که میدونین من تو یه خانواده هنرمند بدنیا آمدم ، درست من و دوستانم بچه های انقلابیم و زمانی که انقلاب شد من شش سالم بود و پدر از تهران برای ادامه زندگی اومدن به آبکنار و پدر به نوعی با موسیقی فاصله گرفت و شاید بهتره بگیم از هنر دور ماند و به کار کشاورزی مشغول شد ! ولی وقتی که فصل تابستان وقت نهار میشد و ما رو ایوان سفره غذا رو پهن میکردیم ناخواسته نوار استاد فرهنگ شریف یا استاد جلیل شهناز پخش میشد ،  لذت میبردم و من رو تحت تاثیر خودش قرار داد به نوعی تار استاد شریف تاثیر بیشتری رو من میذاشت و از شنیدن تکتوازی استاد همیشه لذت میبردم ! بعد از مدتی دوستان پدرم مثل استاد همایون خرم ، تورج نگهبان و بقیه اساتید پدرم رو پیدا کردن و دوباره اون محفل ها و دوستی ها ادامه پیدا کرد ، خوب من هم با حضور تو این مجالس علاقمند شدم  و ذهنم بیشتر آماده موسیقی شد !

 

– به صورت حرفه ای ساز رو کی شروع کردین ؟

مبانی اولیه رو پیش پدر گذروندم ، ولی بعد از مدتی پدرم به واسطه استاد محمد رنجبر معاف ، سه تاری برام تهیه کردند و من این سه تار رو تو پلاستیک میذاشتم تا بارون خیسش نکنه ، هر دو ساعت به دو ساعت یه مینی بوس به سمت انزلی حرکت میکرد و من سوار میشدم وروستای  معاف پیاده میشدم میرفتم منزل استاد برای یادگیری ! اون زمان شرایط خاصی توی جامعه حاکم بود ، مثل امروز نبود که آقایون موهاشون و تا کمر بلند میکننن و گیتارشون رو دست بگیرن قدم بزنن آن زمان کسی نمیتونست بگه حتی من نوازنده فلان ساز هستم ! گذشت و من تار و هم پیش استاد معاف با گذرون کتابهای آموزش مقدماتی تار (استاد روح الله خالقی) به تهران آمدم و رفتم پیش استاد فریدون احتشامی که فکر کنم الان (رئیس اداره ارشاد سمنان) هستش و ردیف  میرزا عبدالله  رو پیش ایشون گذروندم ! ایشون از شاگردان خوب و توانای استاد فرهنگ شریف بودن و به لحاظ سبک نوازندگی خیلی شبیه استاد شریف ساز میزدند و من ترغیب شدم که برم پیش ایشون ، چند جلسه پیش استاد هوشنگ ظریف و چند تا دیگه از اساتید رفتم و از محضرشون استفاده کردم !

 

– برای اولین بار چطوری خودتون رو معرفی کردین ؟ کنسرت یا برنامه ای بود ؟

یازدهمین جشنواره  فجر بود که گروه عشاق گیلان به عنوان نماینده استان گیلان برای اجرا موسیقی گیلکی معرفی شد ، استاد رنجبر که فیکس تار این گروه بود نتونستن بیاد و شاگرد به جای استاد رفت و من رفتم جای ایشون نوازندگی تار گروه رو به عهده گرفتم ، من هنوز کاتالوگ های جشنواره رو دارم که نوشته بود ( حضور حرفه ای ها در روز ششم ) من با گروه عشاق که هنرمندانی مثل آقای ورعی ، اسماعیل زاده ، عشقی و مابقی دوستان بودن اجرای خوبی داشتیم ولی اونجا تنها ایرادی که به گروه گرفتن این بود که لباس محلی گیلان نپوشیده بودیم و از سازهای اصیل گیلانی مثل نقاره ، سورنا و یا …. استفاده نکردیم ولی مورد استقبال قرار گرفتبم ! توام با استاید بزرگ و دوستانم اجراهای زیادی داشتم گذشت و گذشت تا الان که بندرعباس ساکن هستم و با آقای احمدی با آقای محمدی نژاد و بقیه دوستان گاهی دور هم جمع میشیم و اجرا هایی داریم !

 

– شما از همون اول به نیت حرفه ای گری ساز رو شروع کردین ؟

بله ، این کار عشق میخواد یعنی چیزی از دوست داشتن و علاقه فراتر  ، متاسفانه من و دوستان هم  دوره ای ما تو بد شرایطی قرار گرفتیم ، کلاس آنچنان نبود ، کسی نمیتونست به ضرس قاطع بگه که من نوازنده هستم ، ساز ها رو از بین میبردن ، سازها ی خوب از کشور خارج شد ، مثلا اگه کسی میدید که شخصی تو ماشینش داره آلبوم (بیداد) استاد شجریان رو گوش میده خیلی راحت میتونست بزنه ضبط ماشین رو بشکنه و از این قبیل مشکلات ، من با اینکه همیشه اساتید خوب و توانایی در کنارم بودن احساس میکنم که هنوز نتونستم به طور کامل ازشون بهره کافی ببرم ، از طرفی هم گرفتاریها و مشکلات روزمره بیشترین توان من رو گرفته من با اینکه سنی ندارم احساس بازنشتگی میکنم !

 

– زمانی که شما شروع کردین توی آبکنار کسی بود که دوست داشته باشه موسیقی رو یاد بگیره ولی به دلایل مختلف از این کار باز مونده ؟

اونطور به معنای واقعی کسی نبود ، مثلا آقای آماده واسه دختر خانومش سه تار خرید ولی ایشون ادامه نداد ، مرحوم علی عزیزیان بودن که صدا و ذوق خوبی داشتن ، خارج از محیط آبکنار دختر خانوم های استاد معاف بودن که ادامه دادن و الان به طور حرفه ای ساز میزدن !

 

– در مورد پدرتون !  استاد سید حسین قوامی چطوری با موسیقی آشنا شدن ؟

پدربزرگم قاری قرآن بود و این صدای خوش به پدرم به ارث رسید و پدر اولین بار تو گروه سرود مدرسه تونست برای اولین بار توانایی های خودشو بشناسه و دوران خدمت سربازی به طور حرفه ای تر موسیقی رو دنبال کردن و به طوری که دوره خیلی کوتاهی پیش استاد دوامی رفتن ولی ردیفهای آوازی رو پیش استاد محمود کریمی بودن ،  بعد از اون وارد وزارت فرهنگ شدن و برای اجراهای مختلف به کشورهای مختلف مثل ژاپن و رفتن !

 

– شما خودتون دستی بر آواز گویا دارین ؟

من شاید بشه گفن دو دونگی بتونم بخوینم ، میشه گفت توانایی نسبی دارم ، یادمه قدیم هنرمندان مختلف مثل محبوبه بیات ، ملک مطیعی و همایون خرم و …. خونه ما می آمدن ، پدر تو جمع میگفت که پسرم میخونه  ، من هم با اینکه از معنا و مفهموم بعضی از ترانه ها به دلیل کم بودن سنم چیزی نمیفهمیدم ، شعرهای مرضیه  رو میخوندم و خیلی مورد توجه مهمان ها قرار میگرفت !

 

– آلبوم رسمی هم کار کردین با پدر یا بقیه اساتید ؟

چندین بار قرار بود تهران با دوستان کارهایی رو انجام بدیم ، چند بار قرار بود که برای ادامه کار به خارج از کشور برم که متاسفانه هر بار خواستم کاری رو شروع کنم اما هایی سر راه اومدن و نشد ولی فکر و ایده هایی خوبی دارم شاید بشه گفت انحصاری باشه ، ولی مستلزم اسپانسر خوبی هستش برای پیاده سازیش ، یکی از دوستان میگفت هر وقت فکر کردی که فکر خوبی داری همزمان ۳۵۰.۰۰۰ نفر تو جهان دارن به این فکری که تو سر داری فکر میکنن ، ولی با همه این تفاسیر برنامه های خوبی برای آینده دارم !

 

– موسیقی گیلان رو در چه سطح و چطور میبینید ؟

گنجایش موسیقی گیلان خیلی بالاست ، گیلان گنجینه غنی از موسیقی فولکلوریک هست که متاسفانه کسی بهش بها نداد ، کردها و لرها خیلی از ما جلوتر هستن البته صدا و سیما کارهایی داره انجام میده ولی در کل گیلان خیلی عقب تر از بقیه استانها هستش !

 

– ضمن تشکر از اینکه وقتتون رو در اختیار من گذاشتین حرفی اگه هستش که لازم میدونین باید بگین یا طی مصاحبه مطرح نشده بفرمائید !

من و پدرم و خانوادهها مون همیشه سعی کردیم که بدون حاشیه زندگی بکنیم و همیشه سعی کردیم راهی رو بریم که درسته و نخواستیم که خود نمایی کنیم ، من از همه دوستان به خصوص جنابعالی که اینطور به زادگاهشون ارج میذارن ، من بهشون افتخار میکنم ! شاید اقرار باشه ولی پدر من به عنوان یک روستایی زاده که در آبکنار متولد شده به جایی رسید که در یک برهه زمانی در کشور مطرح بود و با اساتید بزرگ حشر و نشر داشت ، همین الان هم اگه برای اجرا یا مصاحبه به شبکه باران برن میگن سلام عرض میکنم خدمت گیلانیها خصوصا آبکناریها ی عزیز، ، توی استان گیلان هزاران هزار روستا و بخش هست که شاید چند تاشون افرادی مثل حسین  قوامی داشته باشن  و ما باید قدر چنین انسانهایی رو بدونیم  ما تو آبکنار انسانهای محترم و فرهیخته زیادی داریم و باید قدرشون رو بدونیم !

من خودم هم وقتی پیش اساتید مختلف میرفتم ، یک روز استاد حسن ناهید رو به منزلشون میرسوندم بهشون گفتم استاد اگه من توانش رو داشتم سر تا پای شما رو طلا میگرفتم مگه ما چند تا ناهید ، یا حقی ، شجریان  و … داریم ، متاسفانه دولت و مردم ارج و احترام به هنرمند نمیذارن ،  از شما و همچنین از بقیه دوستان که زحمت میکشین و تو این زمینه فعالیت دارن تشکر میکنم و در واقع اول به خودتون احترام گذاشتین بعد به آبکنار ، ممنونم که وقتتون رو گذاشتین !

 

منبع: khanehyepedari.ir

منبع: سایت کرکان بندرانزلی ( Www.Karkan.Ir )

بازدید:6,142بار , ارسال شده در : 14ام اردیبهشت, 1390; ساعت : 7:37 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • سید ابراهیم طالبی گفته: ۲۳:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۶

    سلام من با آقای سیامک قوامی در سال سوم دبریتان در دبیرستان بخشتده آبکنار همکلاس بودم یادش بخیر روزگار خوبی بود سیامک ان موقع ها هم آواز می خواند مثل ………آبکنار بوشوم تا بیدینام یارا … اگه با هاش ارتباط دارین سلام منو برسونین بگین بچه های سوم دبیرستان کل کلاسمون فکر می کنم ۷ نفر بودیم مثل شاکری . رنجبر و….

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت