تاریخچه ی روستای :
دهی جزئ دهستان اشکور بالا بخش رحیم آباد شهرستان رودسر . واقع در ۳۹۰۰۰ گزی جنوب رود سر و ۳۰۰۰ گزی جنوب خاوری سی پل . کوهستانی – معتدل- گیلکی و فارسی زبان . آب از چشمه محصول غلات و فندق . شغل اهالی زراعت و باغبانی . راه مالرو و پر شیب است .
روستای لیماگوابریکی از مناطق بسیار دیدنی اشکورات میباشد. منطقه ی اشکور بخصوص روستای لیماگوابر از این حیث دارای اهمیت می باشد که سرزمین ایرانیان کهن است.یعنی منطقه ای که قبل از مهاجرت آریایی ها به ایران (یعنی حدود هفت هزار سال پیش از مهاجرت آنان )وجود داشته است ودارای تمدنی کهن است . از تاریخ به وجود آمدن روستای لیمااگوابر اطلاعات دقیقی در دست نیست .اما حدود هزاران سال پیش محلی در شمال روستای لیماگوابر فعلی وجود داشته به نام آفتاب خوانان. ساکنان این روستا بدلیل رانش زمین و سیل تصمیم به مهاجرت گرفته و به مناطق شمالی تر که دارای زمین های دشت و حاصلخیز بوده مهاجرت کرده وقلعه ی لیما را می سازند (مطلبی که در مستند قلعه ی لیما که در سال ۱۳۷۹ از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد نیز عنوان شد).اما پس از گذشت سال ها باز عده ای از اهالی روستای لیما تصمیم به مهاجرت به مناطق جنوبی تر گرفته و سعی در تشکیل محلی جدید را داشته اند.ناگفته نماند که در این مهاجرت عده ای نیز از روستاهای اطراف و عده ای نیز از روستای تلاسر(حدود لیماچال فعلی) در این مهاجرت شرکت داشته اند . اما این اقوام به منطقه ی جنوب روستای آفتاب خوانان که دارای چشمه های متعدد و آب و هوای خوب و خاک حاصلخیز بود مهاجرت کرده و روستای جدیدی را بنا نهادند که لیماگوابر یا همان لیمای کوچک نام گرفت . مطالب دیگری تحت عنوان اینکه بخش جنوبی روستا که دارای آثاری نیز هست دارای قدمت کهن و پادشاه نشین بوده شنیده می شود که به دلیل نبودن اطلاعات مستند از درج این مطالب خودداری می کنیم.
اگر چه در فرهنگ فارسی لیماگوابر دارای راه های صعب العبور با آب و هوای سرد سیر ذکر شده اما روستا دارای شیبی هموارو آب و هوای مرطوب نیز می باشد و علاوه بر این دارای مردمی خون گرم،میهمان نواز و صمیمی نیز هست
جمعیت و اهالی:
لیماگوابر روستای کوچکی بوده و اخیرا جمعیت روستا حدود ۴۰ خانوار بوده است. گذرزمان،مشکلات زندگی روستا و میل به شهرنشینی باعث شده تا هر سال از جمعیت روستا کاسته شده و مردم روستا به شهر مهاجرت کنند و اکثرا در ایام تعطیل و اوغات فراغت جهت دیدوبازدید و باغداری به روستا بازگردند ضمن اینکه جمعیت فعلی روستا حدود ۲۰ خانوار است
شغل اهالی و محصولات:
در گذشته های نچندان دور کشت محصول گندم در روستا رایج بود که اکنون نیز رایج نیست. محصولات فندق وگردو از مهمترین محصولات قابل برداشت روستا می باشد چنانچه بیشتر اهالی روستا دارای باغهای متعدد فندق می باشند.
گل گاوزبان، گل ختمی و دیگر محصولات نیز به طور پراکنده در روستا برداشت می شود.
اما از همه ی این موضوعات که بگذریم، لیماگوابر علاوه بر وسعت و جمعیت کم خوشبختانه دارای افراد مهم و تحصیل کرده ی زیادی نیز میباشد. نکته ای که شاید برای شما خواننده ی عزیز جالب باشد اینکه اولین شخصی که از روستای لیماگوابر دیپلم گرفت آقای مسلم اسدی بود. ضمن اینکه حجت الاسلام والمسلمین شیخ هادی قدس (از شاگردان آیت الله بهجت) نیز اصالالتا اهل روستای لیماگوابر است.
منبع:/limagevabarnews.vcp.ir