نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

ویژگی دیگر ارتباط و دوستی میان دختر و پسر در غرب، آشکار و واضح بودن آن است، همان‌طور که در جامعه ما همه از ازدواج آگاهند، اما این نوع روابط در جامعه ما به یک بیماری تبدیل شده است چون داشتن دوستی‌های پنهان و متعدد در یک زمان بین پسران و دختران مطرح است 

استاد دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران گفت: آفت آموزش و پرورش و معلمان این است که احساس می‌کنند همه چیز را می‌دانند.

دکتر “علی‌اصغر احمدی”، روز پنج‌شنبه در همایش “از نیاز تا آسیب با محوریت ارتباط دختر و پسر” اظهار داشت: روابطی که بین دختران و پسران وجود دارد، مثل “اعتیاد”، از آسیب اجتماعی محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: در غرب ارتباط میان دختر و پسر مثل یک نوع ازدواج است با ویژگی‌های خاص خودش که یکی از این ویژگی‌ها تک‌همسری است. مثلا یک پسر تنها با یک دختر دوست است در یک زمان مشخص و تک همسری قاعده‌ای طبیعی محسوب می‌شود، حتی در قرآن هم تعدد زوجات تنها در شرایط بحرانی توصیه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی دیگر، آشکار و واضح بودن آن است، همان‌طور که در جامعه ما همه از ازدواج آگاهند، در غرب دوستی آشکار است. این نوع روابط در جامعه ما به بیماری تبدیل شده است چون داشتن دوستی‌های متعدد در یک زمان بین پسران و دختران مطرح است.

دکتر احمدی افزود: در غرب دوستی‌ها آشکار است و مثل ازدواج در آن حتی ارتباط جنسی هم برقرار است اما در اینجا ارتباط بین دختر و پسر پنهانی صورت می‌گیرد و باعث به وجود آمدن میل شدید در طرفین می‌شود اما پاسخگویی به این میل امکان‌پذیر نیست و با برآورده نشدن نیاز و به وجود آمدن تماس‌های مکرر بین دختر و پسر، رفتارهای ناپسندانه‌ای در آن‌ها به وجود می‌آید.

وی افزود: نزدیک شدن دختر و پسر در غرب با تعادل همراه است اما در این جا غرایز تشدید می‌شود و چون پاسخگویی نمی‌شود، مسائلی همچون بی‌توجهی به تکالیف معمول، موفق نبودن در تحصیل و نوعی سرگردانی به وجود می‌آید و در این بین به میزان زیادی وقت نابود می‌شود و باعث عقب‌افتادگی پسران در تحصیل نسبت به دختران می‌شود به گونه‌ای که ۶۰ درصد دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، دختران هستند.

وی ادامه داد: تحصیل‌کرده بودن خانم‌ها و وجود پسران با سواد پایین، توازن زناشویی را از بین می‌برد.

استاد دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران گفت: سوالی که در این میان به وجود می‌آید این است که “آیا ما می‌توانیم چنین روابطی را که در غرب وجود دارد، در ایران هم داشته باشیم؟”. در حالی که تنها کشوری هستیم که مذهب شیعه به ما اجازه چنین کاری را می‌دهد و در واقع با ازدواج موقت راه آن را هموار ساخته است اما ما در این مورد با موانع اجتماعی بسیاری روبه‌رو هستیم و جامعه ما پذیرای این مساله نیست.

دکتر احمدی اظهار داشت: دوستی‌هایی که در غرب وجود دارد، مقطعی است و فرد در یک زمان تنها با یک نفر دوست است و در آخر با یکی از آن‌ها ازدواج می‌کند اما این مورد را در ایران نمی‌توان پیاده کرد چرا که فضاسازی صورت نگرفته است حتی کسانی هم که فکر می‌کنند زمانه عوض شده است باید بدانند که این مساله در جامعه ما امکان‌پذیر نیست.

وی دوستی‌های ساده بین دختران و پسران را پلی به سوی دره‌ای عمیق خواند و مدعی شد: متاسفانه در بعضی کلینیک‌های مشاوره، توصیه‌های بیمارگونه ارائه می‌شود که مثلا با یک پسر دوستی آغاز کنید یا حتی به برخی برای ارضای نیاز جنسی‌شان توصیه استمناء می‌کنند که توصیه‌های بسیار خطرناکی است.

احمدی اضافه کرد: توصیه‌ها باید از متن جامعه بیرون بیاید و توصیه دوستی بین دختر و پسر نباید انجام شود؛ در خصوص دوستی‌های پنهان میان دختر و پسر باید به دو نکته توجه شود، یکی علت‌های این کشش در دوستی‌های دختران و پسران و دیگری توجیهاتی که این افراد می‌کنند.

وی تاثیر سریال‌های غربی و غریزه جنسی را از عوامل مربوط به این کشش‌ها دانست و ادامه داد: فشار اجتماعی یکی از مهم‌ترین عواملی است که در مدارس به خصوص دخترانه صورت می‌گیرد؛ در مدارس جوی به وجود آمده است که اگر دوست پسر یا دوست دختر نداشته باشی، عقب‌مانده و اُمُل به حساب می‌آیی.

استاد دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: درون هر مدرسه، مدرسه‌ای نامرئی وجود دارد که مسائل دختران و پسران در آنجا آموزش داده می‌شود. نکته دیگر این است که بسیاری از مردم درباره نوع و سبک زندگی به حد کافی به تعادل نرسیده‌اند و هر کدام از ما با آشفتگی‌هایی روبه‌رو هستیم.

وی افزود: در جامعه خیلی وقت‌ها انسان‌ها نمی‌دانند چه‌کار کنند و وقت اضافه‌شان را نابود می‌کنند که این مورد به همراه به‌هم ریختگی خانواده‌ها یا عوض شدن زمانه، توجیهات نامناسبی برای ارتباط دختر و پسر است.

احمدی بیان شناخت برای ازدواج از طریق دوستی را، توجیه نامناسب دیگری عنوان کرد و گفت: این نوع شناخت چیزی جز سوءبرداشت به همراه ندارد و مشکلی است که به ازدواج لطمه می‌زند.

استاد دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران از توجه جوانان به تحصیل به عنوان راهکار مناسبی نام برد و گفت: باید شرایطی برای علاقه‌مندی جوانان به تحصیل به وجود بیاوریم و عزت نفس آن‌ها را بالا ببریم تا از همین طریق از آسیب‌های اجتماعی دور بمانند.

وی تصریح کرد: باید با دختران و پسران در این زمینه صحبت شود؛ در پسران با برانگیختن غیرت مردانه که شما مرد هستید و باید مردانه زندگی کنید؛ همچنین در رابطه با مساله خود ارضایی باید به آن‌ها تذکر داد که تبعات بسیاری دارد، مثلا ناتوانی جنسی که در مردان ۳۰ درصد است.

دکتر احمدی گفت: ایجاد برنامه‌های مفرح مثل کوهنوردی می‌تواند موثر باشد، همچنین با خانواده‌ها صحبت شود که بچه‌ها را تنها در منزل نگذارند و حتی در اتاقشان هم به مدت طولانی تنها نمانند.

 

منبع: تابناک دات کام

بازدید:9,977بار , ارسال شده در : 10ام دی, 1389; ساعت : 9:06 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • مهندس عمران گفته: ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲

    سلام- تدریس خصوصی ریاضی توسط فوق لیسانس عمران-سازه از بندر انزلی ۰۹۱۱۱۸۶۲۹۴۵

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت