‘ فنز’ را می توان احیاء هنر غنی و تاثیرگذار تئاتر در شهر دارای پیشینه خوب فرهنگی و هنری انزلی و ارائه تئاتر روز دنیا به مخاطبان علاقمند دانست .
انتخاب هوشمندانه یک متن نمایشی خوب که در آن به یکی از مسائل و دغدغه های مهم بشر امروز می پردازد را می توان نخستین نقطه قوت کار دانست.
‘ فنز’ داستان غم انگیز انسانهایی است که پای به مرداب تعصبهای پوچ می گذارند و هر روز بیش از پیش در آن فرو می روند.
شخصیتهای این نمایش را در نگاه نخست می توان طرفداران متعصب تیمهای فوتبال کشور خودمان یا دیگر نقاط جهان دانست که تمام زندگی خود را فدای هواداری نابخردانه از یک تیم ورزشی می کنند و همه ارزشهای انسانی را در پای بتی که خود ساخته اند و یا دیگرانش ساخته اند، فدا می کنند.
اما در لایه ای عمیق تر این هواداری کورکورانه، نامعقول و منفعلانه می تواند طرفداری بی چون و چرا از هر پدیده دیگری از احزاب اجتماعی گرفته تا غیره باشد؛ هواداری و تعصبی که انسان را از انسانیت تهی کرده و او را چون عروسکی بازیچه دست عروسک گردانها می سازد.
‘ محمد رحمانیان ‘ در این اثر بسیار زیرکانه و خردمندانه به موضوعات مهم و اساسی زندگی انسان پرداخته و ‘ محمد رضا حسین زاده ‘ کارگردان نمایش نیز با انتخاب به جای این نمایش آیینه ای برابرمان قرار داده تا خود را و جامعه مان را بهتر ببینیم .
بازیگران که در بین آنها هنرمندان با تجربه ای چون فرهاد رحمان زاده ( فرانکی) ، علیرضا شکورپور( سانی) ، هادی مقصودیه کهن ( جی جی ) حضور دارند به حق که برای اجرای این کار، سنگ تمام گذاشته اند.
بازی شکورپور در نقش سانی تاثیرگذارترین و قابل تامل ترین اجرای این نمایش است و نشان از خلاقیت و هنر این بازیگر جوان دارد، شکورپور برای باور پذیرکردن نقش چنان در آن فرو می رود که بیرون آمدن از آن برای وی تا مدتی بعد از پایان نمایش نیز وقت می برد.
شکورپور نشان داده که نه تنها در عرصه کارگردانی بلکه در بازیگری نیز حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
هادی مقصودیه کهن نیز در این نمایش خلاقیت بسیار خوبی از خود نشان داده و با بازی جذاب و باورپذیرش ، نقش را کاملاً زنده کرده است.
فرهاد رحمان زاده ، رییس هنرمند اداره فرهنگ و ارشاد انزلی و بازیگر با تجربه تئاتر این شهر نیز یکی از بهترین و قوی ترین بازی های خود را در این کار نشان داد.
اجراهای زیبای (نیره بخشی پور در نقش اگنس و مانا حسن زاده گل دوست در نقش نانسی ) را نیز نباید از قلم انداخت؛ این دو هنرمند جوان و تازه کار در این نمایش کاملاً قابل قبول و دور از انتظار ظاهر شده اند.
صحنه های کمیک و دراماتیک که هر یک در جای مناسب خود در اثر به وقوع می پیوندد ، به خوبی در کنار هم چفت می شوند و نمود واقعی جهان و زندگی ما یعنی آمیزه ای از غم ها و شادی های انسانی هستند .
بازیگران بازی ها را از تیپ های کلیشه ای خارج کرده و به صورت شخصیت در آورده اند؛ حسین زاده در خاتمه این نمایش از چهار ماه تمرین و تلاش برای اجرای این نمایش سخن به میان آورد که باید گفت : این تلاشها در اجرای هنرمندانه و تاثیرگذار نمایش به بار نشسته است .
در این نمایش مریم معلمی به عنوان منشی صحنه و محمد گلچین ساحلی در زمینه اجرای نور و موسیقی فعالیت کرده اند.
این نمایش تا نهم آبان ماه از ساعت شش عصر با مدت زمان ۱۰۰ دقیقه در سالن ارشاد انزلی واقع در خیابان معلم روی صحنه است .
بلیت این اثر هنری با مبلغ بسیار ناچیز (هزار تومان) در خود سالن نمایش به فروش می رسد.
بنرهای تبلیغاتی این نمایش را که در سطح شهر زده شده ، تصویری از این تئاتر دیدنی ندانید و در سالن در مورد این کار ارزشمند قضاوت کنید .
منبع: وبلاگ انزلی نیوز