نِیلو یکی ازروستاهای اشکور سفلی، در۲۰ کیلومتری جنوب رحیم آباد شهرستان رودسر، در جوار شرقی جاده کوهستانی اشکور، بین سفیدآب و روستای جیرکل واقع شده است. این روستا در دامنه کوه توساسان و اربه سرا (باشیب حدود ۳۰ درجه) و باپوشش جنگلی نسبتاٌ انبوه از درختان راش و توسکا و باغات فندوق و با چشمه ها و جویبارهای فراوان قرار دارد که از طرف شرق به رودخانه پلرود منتهی میگردد. شغل اصلی مردمان روستا باغداری بویژه تولید فندوق می باشد.
نام نی لو از دو عبارت «نی» و «لو» تشکیل شده است. نی اسم گیاهی است که قبلا” دراین محل میروئید و کلمه «لو» به زبان محلی به معنی زیاد (دراز) می باشد بنابراین نیلو یعنی محلی که نی زیادی می روئید.
آثار قدیمی بجا مانده نشان میدهد که یکبار این محل (روستا) بطورکلی در آتش سوزی حاصل از بادهای موسمی گرم پائیزی-زمستانی (که درزبان محلی به گرمش معروف است)از بین رفته است.
بنا به شرایط و ویژگیهای منحصر بفردی که روستای نیلو از لحاظ کشاورزی و دامداری و نیز نزدیکی به شهر داشته، باعث شده که طی حدود صد تا صد و پنجاه سال، خانواده هایی از روستاهای دیگر مانند طیولا، میلاش و پلام به این روستا مهاجرت نمایند. از خانواده های این روستا بابائی، دانشور، شیرمحمدی، نظری، علیزاده، خانعلی زاده و مهرعلیزاده می باشند.
این روستادرسال ۱۳۵۳ با آمدن سپاه دانش، صاحب اولین مدرسه ابتدائی به سبک جدید شد. قبل از این جهت سوادآموزی لازم بود به روستاهای اطراف (جیرکل و سجیران) تردد شود و یا آوردن میرزا و دایر کردن مکتبخانه بدین منظور مرسوم بود
منبع: سایت پاشاکی