آش ترش از آشهای ویارونه است که برای زن باردار می پزند البته همینجوری هم خاطرخاههای بسیاری داره….…امروزم خودم هوس کردم دوباره بپزم و دستورشو براتون بزارم….
مواد لازم:
– لوبیا سفید دو مشت
– نخود دو مشت
– باقالای مازندرانی (این اسمیه که تو رشت باقلای باقلی پلو رو باهاش میشناسند….الان تازش تو بازار هست) ده دوازده تا درسته و با پوست دوم
– برنج خورد سه چهارم پیمانه
– سبزی آش یک بسته
– پیاز یک عدد کوچک
– گوجه سبزترش تازه یا اگه ترشی گوجه سبز از پارسال دارید (گوجه تو سرکه و نمک) هفت هشتا
– آبغوره یا آب نارنج ۲ استکان پر
– سیر داغ و نعنا داغ به میزان لازم
– نمک و فلفل و زردچوبه میزان لازم
نخود و لوبیا و برنج رو شب قبل خیس کنید. نخود و لوبیا رو با یه پیاز کوچولو خام و کمی ادویه بذارید خوب بپزه (نخود نباید به دندون بیاد اگه بذارید تو زود پز که عالیه) نمک هم نزنید تا حبوبات خوب بپزند…. بعد تو یه قابلمه شش نفره برنج رو بذارید خوب بپزه و نخود و لوبیا پخته شده رو بهش اضافه کنید و هم بزنید بعد هم کم کم باقلا و گوجه سبز رو اضافه کنید… هر موقع که مواد پختند سبزی آش رو و بعد آبغوره یا آب نارنجو رو اظافه می کنید …بچشید ذائقه ها متفاوته میزان ترشی آش باید طوری باشه که کاملأ حس بشه … بعد که سبزی هم پخت کم کم سیر داغ و نعنا داغ بهش بدید….نیم ساعتی این آشو با حرارت کم هم بزنید تا حسابی جا بیافته … نمکشو اندازه کنید و نوش جان کنید ….
اگه مهمون باردار داشتید و این آشو براش پختید لطف بزرگی بهش کردید و بدونید ممنونتون میشه…..
منبع: سایت آبکنار دات نت و سایت طعم شبهای بارانی