مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
گندم ۴۰۰ گرم
برنج ۱۰۰ گرم
گوشت سردست یا گردن ۵۰۰ گرم
سینه مرغ ۲۵۰ گرم
شیر ۱ لیتر
خامه ۲۰۰ گرم
نمک، دارچین، شکر به میزان لازم
طرز تهیه:
گندم و برنج را که از ۱۲ ساعت قبل خیس نموده اید با ۲ لیتر آب روی حرارت ملایم قرار داده تا کاملا پخته شود و بعد با گوشت کوب برقی یا مخلوط کن نیمی از آن را له کنید.
گوشت را با یک عدد پیاز و مقدار کمی فلفل و۱ لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.
در پایان ساعت اول مرغ را نیز اضافه کنید تا گوشت و مرغ کاملا پخته شود و آب آن که کشیده شد آن را ریش نموده و داخل گندم ریخته و هم بزنید تا آب گندم و گوشت کشیده شود.
کم کم شیر را اضافه نمایید تا زمانی که حلیم، کِش دار و نرم شود.
نمک آن را اندازه نموده، خامه را اضافه کنید و شعله را خاموش نمایید.
روی حلیم را با شکر و دارچین تزیین نمایید.
نکات:
* در بعضی شهرها مثل مشهد روی حلیم را با قیمه تزیین می کنند، که در این صورت شکر حذف می شود.
* در تهران حلیم با گوشت بوقلمون مرسوم می باشد.
* اگر حلیم را صاف می خواهید بهتر است به جای گندم پوست کنده از بلغور گندم استفاده کنید.
* اگر بخواهید حلیم شما دانه دار باشد آن را داخل چرخ نریزید.
* برای گرفتن سبوس گندم، پیش از آن که گندم را با گوشت ترکیب نمایید آن را از صافی رد کنید.
* برای گرفتن بوی زهم گوشت می توانید گوشت را با مقداری نخود بپزید و در پایان نخود را جدا نمایید(می توان نخود را نیز با مواد کوبید.)
انرژی کل: ۴۰۰۰ کیلو کالری
منبع:ایران شف
سلام.امروز اتفاقی سایت شمارو دیدم.۲۷سالمه و ساکن رشت بودم ۳ سال پیش ازدواج کردم و مجبور شدم با شوهرم بیام خرم اباد زندگی کنم.خیلی دلم واسه شهرم تنگ شده از خدا میخوام به خاطر دل منه گناهکار نه به خاطر پدر و مادرم شرایط رو جوری درست کنه که بیایم اونجا زندگی کنیم.تو زندگیم مشکلاتم زیاد شده اگه پیاممو دیدین قسمتون میدم به این ماه محرم برام دعا کنید.متشکرم.
عالی بود موفق باشید