نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

سرپرست موزه میراث روستایی گیلان گفت: تا کنون شش روستا با معماری روستایی در موزه میراث روستایی گیلان راه‌اندازی شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، امید عزیزی در جلسه اداره کل میراث فرهنگی گیلان به ارائه گزارشی از عملکرد موزه میراث روستایی استان پرداخت و اظهار داشت: در اردیبهشت سال ۸۴ نخستین کارگاه طرح روستای جلگه شرق در موزه میراث روستایی راه‌اندازی و یک سال بعد افتتاح شد.
وی ادامه داد: در اردیبهشت سال ۸۷ فاز دوم پروژه موزه میراث روستایی (روستای جلگه مرکزی) به بهره‌برداری رسید و در همین زمان فاز سوم روستای جلگه غرب و در شهریور این سال کلنگ فاز چهارم روستای کوهپایه غرب به زمین زده شد.
عزیزی راه‌اندازی فاز سوم و چهارم موزه یعنی روستای جلگه غرب و کوهپایه غرب را در ۱۶ خرداد سال گذشته اعلام کرد و گفت: همزمان با افتتاح این پروژه، عملیات اجرایی فاز پنجم روستای کوهستان غرب آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: در اول خرداد امسال نیز فاز ششم موزه میراث روستایی (روستای کوهپایه شرق) راه‌اندازی شد و همزمان با آن عملیات اجرایی فاز پنجم روستای کوهستان غرب آغاز شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه تا کنون شش روستا از ۹ روستای مشخص شده در موزه میراث روستایی استان راه‌اندازی شده است، تصریح کرد: با ورود به روستای جلگه شرق شش مجموعه مسکونی وجود دارد که هر کدام شامل خانه مسکونی، کندوج (انبار برنج) طویله، لانه مرغ، تلمبار (محل پرورش کرم ابریشم)، چاه آب، باغ و سرویس بهداشتی است.
وی روستای جلگه شرق را تشکیل شده از ۳۶ سازه عنوان کرد و افزود: در داخل این روستا مسجد، چایخانه سنتی، کوره زغال‌گیری سنتی، محل بازی‌ها و نمایش‌های سنتی، بازارچه صنایع دستی و غرفه‌های نان‌پزی است.
عزیزی اضاقه کرد: در روستای جلگه مرکزی نیز پنج مجموعه مسکونی شامل خوش‌نشین، بیالوا، دانس، امینی، مرادی و صادقی دوباره چینی شده است.
به گفته وی هر یک از مجموعه‌ها شامل خانه مسکونی، کورج (انبار برنج)، طویله، لانه مرغ، تلمبار (محل پرورش کرم ابریشم) چاه آب، باغ و سرویس بهداشتی است.
سرپرست موزه میراث روستایی گیلان افزود: همچنین در داخل این روستا چایخانه سنتی، کارگاه آهنگری و مزرعه برنج نیز احداث شده و متشکل از ۱۶ سازه است.
وی خاطرنشان کرد: در جلگه غرب گیلان سه مجموعه مسکونی شامل محتشم‌طلب، موسوی و محمودی به‌بهره‌برداری رسیده و مجموعه مسکونی موسی‌زاده در دست ساخت است.
عزیزی هر یک از این مجموعه‌ها را شامل خانه مسکونی، کوتی (انبار برنج)، طویله، لانه مرغ، چاه آب، باغ و سرویس بهداشتی عنوان کرد و گفت: در داخل روستا چایخانه سنتی نیز احداث شده و این روستا در حال حاضر متشکل از هشت سازه است.
وی روستای کوهپایه غرب را متشکل از پنج سازه ذکر کرد و افزود: تا کنون در روستای کوهپایه غرب نیز مجموعه مسکونی طربی و لطفی راه‌اندازی شده است.
عزیزی خاطرنشان کرد: در روستای کوهستان غرب شاهد مجموعه مسکونی حاجت‌پور هستیم که از چهار سازه تشکیل شده و روستای کوهپایه شرق نیز دارای یک مجموعه مسکونی به نام رستمی و سازه است.
موزه میراث روستایی گیلان در زمینی به مساحت حدود ۲۶۰ هکتار در پارک جنگلی سراوان، واقع در کیلومتر ۱۸ جاده رشت تهران احداث شده و در دست تکمیل است.
بناهای ۹ روستای اصیل استان که نمادهای معماری اصیل گیلان در آنها نمایان است، واچینی شده و سپس در محل این موزه دوباره‌چینی می‌شود.
از این تعداد روستا، یک روستا در جلگه شرقی گیلان یعنی لاهیجان و رودبنه و روستای دوم مربوط به جلگه مرکزی رشت و حومه و روستای سوم مربوط به فومنات است.
قدمت بناهای موجود در سایت موزه میراث روستایی گیلان از ۶۵ تا ۱۸۰ سال است.
در این موزه نوع زندگی، کار، مسکن و صنایع دستی بومی گیلان به نمایش درآمده است.
معماری روستایی گیلان به دلیل تنوع اقلیمی شامل ییلاقی، کوهپایه‌ای، جنگلی و جلگه‌ای، رنگارنگی از فرهنگ و همزیستی اقوام مختلف مانند گیلک، تالش، ترک، گالش و کرد با جلوه‌های متنوع، هریک هماهنگ با طبیعت مناطق و نیازهای ساکنان آن دارد.
شناسایی و شناساندن دانش نانوشته و رمز و رازهای ناگفته انواع این معماری نشان می‌دهد که ساکنان روستاهای گیلان در طول تاریخ چگونه اهل سرزمین خود بوده‌اند.
در طراحی سایت موزه میراث روستایی محل‌های جداگانه‌ای برای نمایش‌ها و بازی‌های سنتی، پرورش گیاهان دارویی و درختان بومی، بازار روز، کارگاه صنایع دستی، مزارع برنج و باغ‌های چای، معماری روستایی، پارک بازی کودکان، چایخانه‌ها و رستوران‌های سنتی، اردوگاه تفریحی و پژوهشکده معماری و مردم‌شناسی در نظر گرفته شده است.
موزه میراث روستایی گیلان هرساله در ایام تعطیل و اکنون به صورت روزانه پذیرای بسیاری از مسافران و گردشگران علاقه‌مند داخلی و خارجی است. 

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • حسین از قزوین گفته: ۲۱:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳

    سلام من عاشق استان گیلانم ای خیلی زیبا و جدابه

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت