نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

اولین غنچه های لاله تالابی در پارک ملی بوجاق کیاشهر چهره زیبای خود را سفره نگاه میهمانان فراری از گرمای زود هنگام تابستانی کردند.
 
این گل زیبای آبزی امسال زودتر از موعد مقرر و به دلیل فراهم شدن شرایط مناسب رشد و نمو، شکوفا شد و بدین ترتیب خبراز تابستانی پر گل و زیبا در تالاب های استان دارد.

لاله تالابی یا نیلوفر آبی به همراه نیلوفر سفید از جمله گیاهان آبزی و شناور با اهمیت اکولوژیکی فراوان، بومی تالاب ها و آبگیرهای استان گیلان است که از این میان، نیلوفر سفید به صورت عمده در تالاب بین المللی امیر کلایه می روید، فصل رویش آنها تابستان از اواخر تیرماه تا اواسط شهریور ماه  و از گونه های گیاهی حمایت شده است، کندن و از بین بردن آنها جرم و مشمول جریمه و تعقیب قضایی است.

نیلوفر آبی یا لاله تالابی در تالاب انزلی در محدوده پناهگاههای حیات وحش سلکه و سرخانکل و منطقه سیاه کشیم به وفور در کلنی های بزرگ دیده می شود که از لحاظ جلب توریست حائز اهمیت فراوان است.

نیلوفر سفید معمولا در تالابها و آبگیرهای شرق گیلان و آنهم به دلیل وجود منابع آب شیرین فراوان در این مناطق، بیشتر از جاهای دیگر گیلان رشد و نمو دارد در حالیکه لاله تالابی در هر دو محیط آبی شور و شیرین توانایی زیستن دارد.

گفتنی است، در کتاب تالاب انزلی تالیف برهان ریاضی آمده است : ” لاله مردابی در زبان علمی ( نلومبیوم کاسپیکوم ) nelumbium capsicum نامیده می شود. برگهای لاله مردابی برامده از آب ، مدور قلبی شکل ، بسیار بزرگ ( تا قطر ۶۰ سانتی متر ) به رنگ سبز متمایل به آبی با کناره کامل و گل های درشت ( تا قطر ۲۰ سانتی متر ) با گلبرگهای صورتی رنگ ضخیم و متعدد است .
لاله مردابی به صورت پراکنده در اجتماعات کوچکی که از یک سو منتهی به نیزار و از سوی دیگر آب باز و یا جوامع گیاهان شناور و غوطه ور ، قرار دارد.
گلهای زیبای لاله مردابی از اردیبهشت تا مرداد ماه می روید . بنظر می رسد قو علاقه زیادی به تغذیه از دانه این گیاه دارد به طوریکه اغلب در فصل زمستان این پرنده در رویشگاههای لاله مردابی دیده می شود.
برخی افراد محلی بذرهای این گیاه را که در گویش گیلکی به آن سله باقلا ( باقلای آبگیر ) گفته می شود چیده و به عنوان پسته دریایی در معرض فروش قرار می دهند .
 

بازدید:14,309بار , ارسال شده در : 8ام تیر, 1389; ساعت : 8:31 ب.ظ
تعداد نظرات : ۲
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • سلیمان کوثری کارشناس بازنشسته سازمان زمین شناسی کشور. گفته: ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲

    با سلام
    مطالب ارسالی در خصوص وجود تیتانیوم در تالاب انزلی درست است و در سال۱۳۶۴ پیشنهادی در زمینه لایروبی و برداشت تیتانیوم از رسوبات تالا iب از طرف ژاپنی ها بعمل امد و در همان زمان مطالعات رسوبات تالاب از طرف سازمان زمین شناسی توسط اینجانب و همکارانم که در سواحل چمخاله کیاشهر ، دلتای سفید رود و همچنین بقیه سواحل دریای خزر از بندر ترکمن تا استارا در حال اکتشاف تیتانیوم بود یم،انجام گردید. نتایج کانی شناسی و عیار سنجی در رسوبات تالاب نشان داد که حد اقل ۲ در صد اکسید تیتانیوم در رسوبات وجود دارد ، ولی عیار کانیهای اقتصادی تیتانیوم مانند ایلمنیت (اکسید اهن تیتانیوم) و روتیل (اکسید تیتانیوم) به حد عیار اقتصادی نرسیده که مستقیما بتوان از رسوبات تالاب بعنوان منابع تامین کننده تیتانیوم استفاده نمود.علاوه بر ذخیره ،کم بود کانیهای قابل فراوری تیتانیوم در رسوبات تالاب ، هر گونه دستکاری و بهم ریختگی رسوبات کف تالاب ،سبب بهم ریختگی چرخه حیات و محیط زیست تالاب میگردد که پیامد های فاجعه بار و جبران ناپذیری را بدنبال دارد. نا گفته نماند که در همان سال فعالیت های لایروبی در برخی از کانال های ابی تالاب صورت گرفته بود که سبب مرگ بسیاری از ماهیان و ابزیان تالاب گردیدو در نهایت ادامه عملیات لایروبی متوقف شد.

  • سید مهدی صادق گفته: ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷

    حدود دو هفته پیش مصاحبه ای با مسولین محیط زیست وجنگلهای استان گیلان گوش میکردم که وجود نیلوفر ابی را در تالابهای شمال کشور بسیار مضر برای محیط زیست و ابزیان مدانستند م
    و اظهار می داشتند که برای نابودی وجمع اوری انها بشدت اقدام میشود که این مطلب با نوشتار شما کاملا مغایر است لطفا جهت روشن شدن موضوع توضیحات بیشتری داده شود
    باسپاس دکتر سید مهدی صادق

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت