نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

ویژگی‌ های طبیعی :

روستای انارکول از توابع بخش رحمت آ‏باد و بلوکات شهرستان رودبار،در ۵ کیلومتری شرق رستم آباد قرار دارد. و فاصله روستا تا رودبار ۱۲کیلومتر می باشد.این روستای کوهستانی، از شمال به روستای دیورود، از غرب به روستای سندس، از جنوب به روستای پره و از شرق به روستای چله بر محدود می‏شود.
روستای انارکول از سطح دریا ۳۰۰ متر ارتفاع دارد و آب و هوای آن معتدل کوهستانی با زمستان‏های سرد و تابستان‏های معتدل است. 
انارکول به دو قسمت بالا محله و پایین محله(پره محله)تقسیم شده است و هر یک از این محله‏ها، هویت اجتماعی خاصی دارند.
مردم روستا به گویش رودباری،که نوعی زبان دیلمی تبار می‌باشد سخن می گویند.
 مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.
ویژگی ‌های اجتماعی و اقتصادی :
 
انارکول، که یکی از روستا‌های پر جمعیت منطقه به شمار می‌رفت، بعد از زلزله ویرانگر خرداد ۶۹ به علت مهاجرت اکثر ساکنین به شهرهای اطراف با کاهش جمعیت روبرو گردید. بطوریکه در حال حاضر دارای ۶۳ خانوار می باشدبراساس سرشماری سال ۱۳۸۵ روستای انارکول ۱۸۱ نفر جمعیت داشته است.
انارکول  خانوار کل جمعیت مرد زن
تعداد ۶۳ ۱۸۱ نفر ۸۶ نفر ۹۵ نفر

با آغاز انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی حضور گسترده مردم این منطقه در دفاع از ارمان های انقلاب و تقدیم نمودن پنج شهید و یک اسیر آزاده انارکول چون گوهری فروزان بر تارک منطقه می درخشد.

اقتصاد این روستا بر پایه فعالیت‏های زراعی، باغداری و دامداری استوار شده است. کشت آبی و دیم در روستا رواج دارد. شالیزارهای روستا، توسط آب رودخانه سیاهررود آبیاری می‏شوند.
برنج، گندم، نخود، لوبیا و سبزیجات از محصولات زراعی روستاست. گردو، انار و زیتون نیز از محصولات باغی آن است. پرورش سنتی گاو و گوسفند، در روستا متداول است و فرآورده‏های مهم آن مشتمل بر شیر، ماست و پنیر است. پرورش طیور خانگی مانند مرغ، غاز و بوقلمون نیز در روستا رواج دارد.
بافت مسکونی روستا پیرامون مسجد و بازار شکل گرفته و به مرور گسترش یافته است.
خانه‏های روستایی به دو صورت سنتی و جدید ساخته شده‏اند. برخی خانه‏های قدیمی دو طبقه هستند؛ طبقه پایین معمولاً به عنوان انباری استفاده می‏شود و طبقه دوم نیز با ایوانی کوچک به فضای داخلی خانه مرتبط می‏شود. در ساخت خانه‏های قدیمی از مصالح چوب، گل و کاهگل استفاده شده است، در حالی که، مصالح به کار رفته در خانه‏های جدید شامل آهن، آجر، سیمان و گچ است. از جمله فضاهای مهم زیستی برای روستاییان، حیاط خانه است که نقش مهمی در فعالیت‏های زراعی و دامداری دارد. از این رو، حیاط خانه‏ها با پرچین یا دیوارهای بلوکی از هم تفکیک شده‏اند.
 
امکانات:
همچنین دارای راه آسفالته، شورای اسلامی(اعضای آن: آقایان محمد جامه،فرزاد مهدیزاده و مازیار اسدی)،دهیاری(آقای ساسان مهدیزاده)، پایگاه مقاومت بسیج، آب لوله‌کشی(تصفیه شده از چشمه های طبیعی)،مدرسه شبانه روزی شهید صفری،مسجد، کارخانه برنجکوبی،برق، تلفن ،امکانات بهداشتی و درمانی آن نیز شامل خانۀ بهداشت، پزشک(یک روز در هفته) بهورز، بهیار می باشد. در ضمن با توجه به حضور تعداد زیادی از نخبگان این روستا در دستگاههای اجرایی (دولتی و خصوصی) از لحاظ علمی نیز  انارکول در رتبه بالایی در منطقه قرار گرفته است. به لحاظ خدمات روستایی و توسعۀ کالبدی، انارکول از روستاهای توسعه یافته می باشد.

جاذبه‏های گردشگری

چشم‏انداز آرام‏بخش جنگل‏های سرسبز زربین و زیتون، مراتع و شالیزارها حاشیه جاده دسترسی، گردشگران را برای تجربه‏ای دیگر مصمم می‏سازد.
در پشت سر روستا، جنگل‏های انبوهی از درختان زربین (نوعی درخت سرو با چوب مقاوم)، چشم‏انداز بدیعی پدید آورده‏اند. باغ‏های زیتون نیز در همین قسمت قرار دارند. شالیزارهای سرسبز برنج جلوی روستا به موازات باغهای زیتون، از شرق تا غرب گسترده شده‏اند و در کنار رودخانه بزرگ سیاهرود زیبایی اطراف آن را دو چندان کرده‏اند.
مردم روستای انارکول مانند سایر ایرانیان اعیاد ملی و مذهبی را با احترام و شکوه فراوان برگزار می‏کنند. در ایام محرم و وفات ائمه، با سینه‏زنی، دسته‏گردانی و دیگر مراسم رایج، به سوگواری می‏پردازند.
در هنگام اوقات فراغت، با انواع بازی‏ها و ورزش‏های محلی سرگرم می‏شوند. از آن جمله می‏توان به کشتی گیله مردی، قئیش بازی، آب پروسی(قندلی)(راگبی)، گیله‏بازی (رقص چوبک)،فوتبال و والیبال  اشاره کرد. برخی از این بازی‏ها، به مرور زمان از رونق افتاده‏اند.
پوشاک زنان روستا، لباس‏های رنگارنگ و شاد و روشن است. مردان نیز از لباس‏های معمولی استفاده می‏کنند.
با توجه به فراوانی مواد اولیه، تهیه و مصرف انواع غذاهای محلی مانند باقلی خورشت، قیمه، تره کوهی، ترش تره، زیتون پرورده و سیاه خورشت (فسنجان) در میان مردم روستا رواج دارد.
 

ویژگیهای تاریخی:

وجود آب انبار های باقی مانده از دوران قدیم

خانه های قدیمی مصون مانده از زلزله۶۹                                                                              

حمام قدیمی روستا

پل بنا شده بر روی سیاهرود با قدمت بیش از ۳۰ سال
  مشکلات روستا:

۱.فقدان گاز شهری

۲.نبود نانوایی

۳. نداشتن سیستم لوله کشی فاضلاب

۴.کمبود امکانات ورزشی

 
این روستا جلگه‏ای پست، به شکل یک خط ممتد، در مسیر ارتباطی رستم آباد به دشتویل استقرار یافته است.دسترسی به این روستا از طریق شهر رودبار و شهر توتکابن امکانپذیر می باشد و جاده‏ای مناسب و آسفالت دارد.
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت