نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

تعاریف مختلف از ضیابر گیلان :

ضیابر بر گرفته از ((ضیاء)) به معنی نور و روشنایی و ((بر)) به معنی زمین و سرزمین ، و در مجموع به معنی سرزمین نور و روشنایی می باشد .

آقای دکتر عباس خائفی –استاد دانشگاه گیلان – در مقاله ((سیر تحول نام های جغرافیایی گیلان)) می نویسد :” ضیابر از دو جزء ((ضیاء)) و ((بر)) درست شده است ، ((ضیاء)) صورت تحریف شده زقاق یعنی ژرف و عمیق (پهلوی Zofay) و ((بر)) صورت دیگری از بار یعنی ساحل است . ضیابر به معنای ساحل ژرف است . “

 رابینو کنسولیار بریتانیا که در سال های ۱۹۰۶ – ۱۹۱۲ از گیلان گزارش تهیه نموده ، در خصوص ضیابر در صفحه ۱۷۸ از کتاب ( ولایات دارالمرز ایران گیلان ) آورده است : ” ضیابر دهکده ای بزرگ است که آب و هوای آن خوب است . این ناحیه دارای  دو مسجد و دو زیارتگاه می باشد  و بازاری در روزهای دوشنبه برقرار است.”

عبدالرحیم گلشنی نیز در صفحات ۷۱۹-۷۲۱ از کتاب دائره المعارف بزرگ اسلامی آورده است : “فرمانی ابولفتح میرزا -والی گیلان در عصر نصرالدین شاه قاجار- در تاریخ ۲۷ شعبان ۱۳۰۴ در دست است که به مردم ضیابر (مرکز روحانی محال گسکرات) دستور می دهد تا در احکام شرع از سید صالح مجتهد ضیابری پیروی کنند .”

 فرهنگ  بزرگ دهخدا ، صفحه ۱۵۲۰۷- جلد دهم  :” ضیابر ، مرکز بلوک گسکر در نزدیکی رشت ( گیلان ) .”

 مشخصات کلی ضیابر : 

ضیابر از جاده پیربازار  در ۴۵ کیلومتری کلانشهر رشت واقع شده و از شمال به شهرستان بندر انزلی محدود شده است .از ضیابر به عنوان شاهراه ارتباطی شمال به جنوب و غرب به شرق شهرستان های مختلف گیلان تعبیر می شود، زیرا ضیابر نقش بسزایی در گسترش حمل و نقل  جاده ای در استان گیلان دارد . آب و هوای ضیابر در مجموع مرطوب جلگه ای و در فصل های مختلف سال دارای شرایط مطلوب آب و هوایی می باشد ، از این نظر این منطقه با آب و هوای ویژه خود در اقلیم مرطوب قرار دارد و دارای باران فراوان ( ۱۳۰۰ میلیمترباران سالانه ) می باشد . اکثر اهالی ضیابر گیلک بوده و به زبان گیلکی تکلم می کنند .ضیابر با توجه به تنوع اقلیم در شمال و شمال غربی از پوشش متنوع جنگلی برخوردار می باشد . همچنین ضیابر دارای ۶ رود خانه دائمی ، ۲۵ پهنه آبند و ۳۷ پهنه آب بندان عمومی در داخل مزارع شالیکاری می باشد .

* لازم به توضیح است که بر اساس کتاب تاریخ گیلان و دیلمستان ، شهر تاریخی گسکر به مرکزیت ضیابر از قرن دوم هجری در میان جنگل های انبوه هفت دغنان موجودیت یافته ، که خود گویای تاریخ کهن این دیار است .

در پایان ذکر این موضوع ضروریست که : مردم شریف ضیابر دارای جایگاه ویژه ای در ابعاد گوناگونی از جمله : سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی ، اقتصادی ، ورزشی و علل الخصوص تحصیلات دانشگاهی در استان گیلان و کشور عزیزمان هستنند که جای بسی افتخار برای اهالی این دیار فرهیخته می باشد … ایرانی سربلند … ایرانی سرافراز باد

 

منبع: وبلاگ نیما حاجتی ضیابری

بازدید:12,318بار , ارسال شده در : 6ام تیر, 1389; ساعت : 4:38 ب.ظ
تعداد نظرات : ۳
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • farzam گفته: ۲۱:۴۱ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۴

    ضیا به معنی نوربوده ،ولی چون تجدیدنداردمعنی خشکی یاسرزمین رانمیدهد.دو معتی برایش منظورمیگردد،۱-به معنی برنده یادورکنندهاست۲-به معنی کناریا است..بااین حال ضیابرمی تواندبه معنی ،کنارنور یادورکننده نورباشد.باتوجه به همجواری بادوامام زاده نظر اولی مقدم است.

  • مرتضی حمیدی گفته: ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۸

    با سلام و ادب حضور شما،
    بنده ضیابری هستم و در ضیابر زندگی میکنم، از اینکه میبینم در روستای کرکان که در نزدیکی محل ما قرار دارد چنین سایت وزین و معقولی وجود دارد بسیار خوشحالم، خوشحال میشوم با شما آشنا شوم، بازهم ممنونم.

    • مدیر سایت گفته: ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۹

      متشکر آقای حمیدی عزیز 🙂

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت