امید عزیزی :صنایع دستی گیلان را منحصر بهفرد نامید و افزود: این صنایع با دستان پر توان هنرمندان استان تهیه میشود.
وی تفاوت بین صنایع دستی و صنایع خارجی را بسیار زیاد دانست و تصریح کرد: صنایع خارجی به ویژه جنس چینی، تولید خط و ماشین است و همه آنها دارای قالب یکسان هستند اما صنایع دستی با تلاش و زحمت هنرمندان گیلانی تولید میشود.
عزیزی با اشاره به تولید قاشقهای چوبی چینی اظهار داشت: این قاشق با شاخه بامبو که بسیار ارزان بوده، تولید شده در حالی که قاشق چوبی گیلان که نماد کوچکی از فرهنگ این استان است، با گرانترین چوب از درخت ون تهیه میشود.
وی درباره ورود صنایع خارجی به ویژه چینی در مکانهای مختلف و گردشگری گیلان خاطرنشان کرد: با همکاری استانداری گیلان تمام صنایع خارجی از مکانهای فرهنگی و گردشگری مانند ماسوله جمعآوری میشود.
مدیر کل میراث فرهنگی گیلان از وجود هفت بازارچه استان و یک بازارچه برای کشورهای حاشیه خزر در گیلان خبر داد.
عزیزی آموزش صنایع دستی را رکن اساسی در ماندگاری این صنعت دانست و گفت: تمام کلاسهای اداره کل میراث فرهنگی گیلان به صورت رایگان و با تنوع و کیفیت ویژه ارائه میشود.
وی میراث فرهنگی گیلان را متعلق به همه دانست و تصریح کرد: شکوفایی صنایع دستی همت تمام آحاد جامعه را میطلبد.
مدیر کل میراث فرهنگی گیلان توسعه صنایع دستی استان را امری ضروری خواند و اظهار داشت: در حوزه صادرات صنایع دستی باید پیشرو باشیم تا بتوانیم وابستگی به نفت را کاهش دهیم.
عزیزی با اشاره به ایجاد بسترهای مناسب برای استفاده از فرصتها و ارتقای کیفی صنایع دستی افزود: کار در حوزه فرهنگی علاوه بر انتقال میراث به آیندگان در بخش اقتصادی، کارآفرینی، کاهش بزهکاری و … تاثیر بسیاری دارد.
وی حمایت از هنرمندان صنایع دستی را امری مهم دانست و گفت: در این راستا از طریق صندوق مهر امام رضا (ع) در مجموع ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات برای حمایت از هنرمندان صنایع دستی در نظر گرفته شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی گیلان خاطرنشان کرد: هنرمندانی که عضو رسمی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هستند، به تنهایی هنرآموزان بسیاری را تعلیم میدهند که میتوانیم با آموزش، هنرهای دستی گیلان را به نسلهای آینده منتقل کنیم.
منبع: خبرگزاری فارس