نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

خدیجه میلانچی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت گیلان را سرزمین هزار نقش با طبیعتی سحرآمیز در قلب درختان آزاد و انبوه توصیف کرد.
وی افزود: لباس زنان روستایی گیلان با طرح‌های شاد و پر نقش و نگار قاسم‌آبادی، دیلمانی، تالشی و دامن‌های بلند چین‌دار با قدمتی ۴ هزار ساله است.
میلانچی با بیان اینکه لباس محلی گیلان در بین چهار لباس برتر المپیک جهانی، برترین شده است، خاطرنشان کرد: لباس نشانه فرهنگ است و پیش از زبان با انسان ارتباط برقرار می‌کند.
عضو اصلی صنایع دستی گیلان لباس‌های محلی را یکی از نشانه‌های فرهنگی در مناطق مختلف جهان و ایران معرفی کرد و گفت: این لباس‌ها با توجه به آب و هوای مناطق از تنوع رنگ و شکل برخوردار بوده و از گذشته‌های دور دارای پوشش کامل بوده است.
وی ادامه داد: لباس محلی گیلان میراث جهانی ایرانیان با زیبایی که از روح نیاکان این خاک در آن به امانت مانده، باید به عنوان یک هویت ملی حفظ شود.
طراح لباس محلی گیلان با بیان اینکه نیاکان ما نسل به نسل به همدیگر «رنگ» هدیه کردند، اظهار داشت: لباس محلی زن گیلانی به سه بخش ‌لباس غرب، شرق و مرکزی تقسیم می‌شود.
به گفته وی لباس زن شرق گیلان به لباس قاسم‌آبادی، زن غرب گیلان «تالشی» و لباس مرکزی گیلان با عنوان رسوخی شهرت دارند.
وی افزود: منطقه قاسم‌آباد در شهرستان رودسر و شرق گیلان دارای ویژگی فرهنگی خاصی است.
این فعال صنایع دستی گیلان، لباس زن قاسم‌آبادی را به دلیل تنوع رنگی زیاد و جذابیت بسیار بالا دارای عمومیت خواند و گفت: پیش‌سینه، زیگزاگ و ناخنک از دیگر نشانه‌های لباس محلی گیلان است که با توجه به تحول در نوع تزئینات در بازار، وسایل تزئینی لباس‌ها نیز تغییر کرد اما نشانه‌ها تغییر نیافت.
میلانچی تصریح کرد: چادرشب جزئی از لباس زنان گیلانی است که در برخی از روستاها به‌ویژه روستاهای مرکزی از پارچه چادرنمازی استفاده می‌کنند و در بخش شرق گیلان چادرشب به تدریج جایگزین شد.
وی با اشاره به صنایع دستی شرق گیلان خاطرنشان کرد: چادرشب توسط زنان شرق گیلان بافته می‌شود که دارای تنوع زیادی است.
طراح لباس‌های محلی گیلان، چادرشب کمردوبل را تهیه شده از نخ‌های رنگی به صورت چهارخانه معرفی کرد و گفت: چادرشب گل‌دار برای مصارف دیگری مانند جهیزیه عروس استفاده می‌شود.
میلانچی افزود: لباس محلی زن گیلان به واسطه تنوع رنگ و نوع پوشش از بهترین انواع لباس‌های محلی ایران است که باید به عنوان یکی از نشانه‌های هویت ملی حفظ و ماندگار شود.
وی حفظ لباس محلی را پاسداشت یکی از نشانه‌های هویت ملی دانست و اظهار داشت: برای ماندگاری آن باید تلاش بیشتری از طرف مسئولان میراث فرهنگی و گردشگری صورت گیرد.
این فعال صنایع دستی گیلان خاطرنشان کرد: اخیراً الگوها، طرح‌ها و برش‌های خود را در اختیار یک مجله کشوری قرار داده‌ام تا بتوانم تمام مردم ایران را با لباس محلی گیلان آشنا کنم

 

منبع:فارس نیوز

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت