نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

۶ بهمن ماه مصادف با زادروز فریدون نوزاد

 

نوزاد چهره ی بالنده گیلانی است که به همراه دیگر مفاخر این کهن خطه ی سبز زینت افزای محافل فرهنگی استان است.

ششم بهمن ماه ۱۳۰۱ در خانواده ای دهخدا در محله ی ” درویش مخلص ” رشت ( می گوید: با بی هنری تمام در شبی از سالیان دور این محله با قدمت ۲۰۰ساله بدست استاندار وقت تخریب شد و جایش خیابانی کشیده شد که نامش را به نام استاندار ” سام ” نهادند) متولد شده است.

تحصیلات ابتدایی را در رشت و سه سال نخست متوسطه را در دبیرستان شاپور و قاآنی رشت و سه ساله دوم را در تهران دبیرستان نظام گذرانده است.
تئاتر را از متوسطه آغاز کرد و ۱۳۱۹ تا ۱۳۳۲ به جد تئاتر را پی کرد ، به طوری که نخستین کسی بود که کتاب ” تاریخ تئاتر گیلان ” را در سال ۲۸- ۲۹را به قلم سرشت و هم اینک نیز این کتاب از کتابهای مرجع هنری است ( سال ۵۵ به چاپ رسید).

نخستین کتاب وی ، نمایشنامه ” در راه مکه ” یا شهادت خواجه نظام الملک بوده که در سالهای ۲۲-۲۳نوشته شده است.
نوزاد می گوید: نامه های خان احمد خان گیلانی ، تاریخ جراید و مجلات گیلان از آغاز تا عصر انقلاب ، نقش احسان الله خان در جنبش جنگل از کتابهای وی است و ارزشمندترین آنها فرهنگ ” گیله گپ ” است .

گیله گپ حاصل ۴۵سال تلاش اوست و با درج حدود شش هزار لغت مفرده گیلکی یک فرهنگ تمام عیار … 
اشتیاق به سیاست و امور اجتماعی وی را به سمت شناخت رهبران نهضتها سوق داده است. این موضوع وی را برآن داشت تا مطالعه در رابطه با زندگی میرزا کوچک جنگلی را آغاز نماید. وی جزو نخستین افرادی بوده که در سال ۲۲ یا ۲۳ زمانی که استخوانهای میرزا را در محله ی سلیمان داراب رشت به خاک سپردند در آن مکان سخنرانی نموده است.

در سال ۱۳۳۲ صاحب امتیاز روزنامه انسان سوسیالیست شد و پس از کودتای شوم ۱۳۳۲ امتیاز آن لغو گردید. فریدون نوزاد زمانی هم سردبیر هفته نامه صفدر بود و از سال ۱۳۱۶ به تئاتر علاقه پیدا کرده و به علت ذوق و شوقی که داشت در نمایش های دبیرستانی شرکت می نمود. بعد از مدتی در شرکت هنر و سپس در استودیو درام رشت نام نویسی کرد و پس از تعطیلی در کلاس تئاتر استاد دریابیگی و جلساتی هم در کلاس تئاتر استاد نوشین شرکت نمود و برای افزودن بیشتر معلومات هنری خود در کلاس تئاتر پرفسور داویدسن حضور پیدا کرد و در راه مکه، از تألیفات وی در این دوران است. فریدون نوزاد پس از بازنشستگی بیشتر به تحقیق و پژوهش روی آورد.

 

منبع: ایرنا

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت