نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

این گل زیبا همه ساله گردشگران بسیاری را به دل تالاب انزلی می کشاند.
تالاب بزرگ ( آبکنار) ، بخشی از منطقه حفاظت شده سیاه کشیم و پناهگاه حیات وحش سرخانکل عمده ترین رویشگاه این گیاه است .
در کتاب تالاب انزلی تالیف برهان ریاضی آمده است : ” لاله مردابی در زبان علمی ( نلومبیوم کاسپیکوم ) nelumbium capsicum نامیده می شود. برگهای لاله مردابی برامده از آب ، مدور قلبی شکل ، بسیار بزرگ ( تا قطر ۶۰ سانتی متر ) به رنگ سبز متمایل به آبی با کناره کامل و گل های درشت ( تا قطر ۲۰ سانتی متر ) با گلبرگهای صورتی رنگ ضخیم و متعدد است .
لاله مردابی به صورت پراکنده در اجتماعات کوچکی که از یک سو منتهی به نیزار و از سوی دیگر آب باز و یا جوامع گیاهان شناور و غوطه ور ، قرار دارد.
گلهای زیبای لاله مردابی از اردیبهشت تا مرداد ماه می روید . بنظر می رسد قو علاقه زیادی به تغذیه از دانه این گیاه دارد به طوریکه اغلب در فصل زمستان این پرنده در رویشگاههای لاله مردابی دیده می شود.
برخی افراد محلی بذرهای این گیاه را که در گویش گیلکی به آن سله باقلا ( باقلای آبگیر ) گفته می شود چیده و به عنوان پسته دریایی در معرض فروش قرار می دهند .
این گونه انتشار بسیار محدودی در سطح جهانی دارد و لذا گسترش آن در این منطقه واجد ارزش بین المللی است . ”
اما بنظر می رسد زیبایی این گل در کنار برخی عوامل دیگر بلای جانش شده است .
به گفته محیط بانان امسال ( تابستان ۸۸ ) از حجم گل دهی لاله مردابی کاسته شده است
آمد و شد قایقها به محدوده رویشگاه این گیاه ، کندن بذر و گل توسط برخی افراد ناآگاه ، آلودگی آب تالاب به مواد شیمیایی و نفتی و شرایط آب و هوایی از شمار این گلهای زیبا به میزان قابل توجهی کاسته است .
گاه دیده می شود بعضی متجاوزان به منابع طبیعی اعم از افراد محلی ( برای فروش گل ) و یا گردشگران ( برای گرفتن عکس و فیلم با گلهای زیبای لاله مردابی ، قایق خود را مملو از گلهای چیده شده می کنند، بدون توجه به این که این کار می تواند در آینده نه تنها دیگران بلکه خود آنان را از دیدن این گلهای زیبا محروم کند.
آگاهی دادن به مردم در خصوص ضرورت حفظ این گونه ارزشمند ، جلوگیری از آلودگی بیشتر تالاب ، احترام به حریم رویش این گیاه از جمله مواردی است که برای حفظ این نگینهای ارزشمند طبیعت تالاب ضروری است .
از سویی در حالی که برای آسیب به نهال ها و درختان موجود در خشکی قانونی از سوی اداره منابع طبیعی و جنگلداری تصویب شده ، هنوز قانون مدونی برای حفاظت از این گل کم نظیر تهیه نشده است .
اکنون در برخی کشورها این گیاه را در استخرها و آبگیرهای منازل و باغها پرورش می دهند . ”
با توجه به شرایط مساعد محیطی پرورش این گیاه در آبگیرها و یا استخرهای استان می تواند علاوه بر افزودن به جاذبه های گردشگری منطقه ، از خطر چیده شدن این گیاه در تالاب بکاهد.
لاله های مردابی نگینی ارزشمند از کان غنی طبیعت کشورمان هستند ، آنها محیط زیست و زندگیمان را زیباتر می سازند در حفظ آن کوشا باشیم .

 

منبع: گیلان نیوز

بازدید:8,330بار , ارسال شده در : 22ام خرداد, 1389; ساعت : 2:23 ب.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت