دکتر محمد حسین جزیره ای، جنگل شناس برجسته و چهرۀ ماندگار سال ۱۳۸۴ ، در ۱۲ تیر ۱۳۰۱ در بندر انزلی به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش به پایان رساند و در سال ۱۳۲۳ موفق به اخذ لیسانس در رشتۀ کشاورزی از دانشگاه تهران گردید و در وزارت کشاورزی مشغول کار شد.
جزیره ای برای ادامۀ تحصیل عازم بلژیک شد و دورۀ فوق لیسانس و دکتری خود را به ترتیب در رشتههای جنگل و آب و علوم جنگل در سال های ۱۳۳۶ و ۱۳۴۶ در انستیتو آگرونومیک ژامبلو به پایان رساند. وی پس از بازگشت به ایران به تدریس در دانشگاه های دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه یزد و دانشکدۀ منابع طبیعی کرج مشغول شد.
از مشاغل اداری وی که در کنار فعالیت های آموزشی بر عهده داشته میتوان به موارد زیر اشاره کرد: معاون فنی مدیر عامل بنگاه جنگل ها، معاون فنی سازمان جنگل های ایران، مدیر کل مراتع کشور، مدیر عامل سازمان عمران منطقهای گرگان و رشت، معاون فنی وزارت منابع طبیعی در امور جنگل و مرتع و خاک، معاون فنی وزیر کشاورزی، رئیس سازمان جنگل ها و مراتع کشور. وی همچنین با فرهنگستان علوم و فرهنگستان زبان و ادب فارسی همکاری داشته است.
دکتر محمدحسین جزیرهای علاوه بر سفرهای علمی به خارج از کشور از جمله آمریکا، اسپانیا و استرالیا، کتاب های متعددی را تألیف و ترجمه کرده است. از جمله این کتاب ها می توان به آثار زیر اشاره کرد:
انواع چوب و روش تهیۀ آنها در جنگل های کرانۀ دریای خزر با همکاری محمد روانشاد، اصول سیلوی کولتور، مونوگرافی گونه های آسیا، یادداشت های سفر اسپانیا، شاه بلوط درخت جنگلی ایران، روش استحصال چوب در جنگل های کرانۀ دریای مازندران، تقسیمات جنگلی ایران، درخت زبان گنجشک و پرورش آن، جنگل کاری در خشکبوم (کتاب برگزیده سال ۱۳۸۰) و جنگلشناسی زاگرس (کتاب سال جمهوری اسلامی ۱۳۸۲).
منبع: http://www.nlai.ir